M. Šernius: lemiamu metu berniukai pavirto vyrais

  • Teksto dydis:

Prienų „CBet“ laimėjo svarbiausią sezono mūšį su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ bei įtvirtino savo pozicijas kovoje dėl penktosios vietos, o po mačo Mantas Šernius švytėjo iš džiaugsmo.

„Jau gavau žinutę, kad direktorius apmoka sąskaitą“, – apie laukiantį pergalės paminėjimą juokdamasis sakė M. Šernius.

Prieniškiai neturėjo Egidijaus Dimšos, Justino Jogmino ir Tomo Digbeu, vertėsi su aštuoniais žaidėjais, tačiau vis tiek Pasvalyje triumfavo 85:79.

Po šios pergalės „CBet“ įsitvirtino penktoje vietoje – klubas turi 14 pergalių ir 20 nesėkmių. Šeštoje vietoje esantis Klaipėdos „Neptūnas“ įsirašė trylika laimėjimų ir patyrė 21 pralaimėjimą, be to, prieniškiai prieš uostamiesčio klubą turi tarpusavio rungtynių pranašumą.

„Manau, kad prieš rungtynes buvo didelis psichologinis karas, – kalbėjo M. Šernius. – Jie puikiai žinojo savo visus variantus, mes irgi žinojome savo. Buvo labai svarbu teisingai nuteikti komandą. Nemanau, kad pradėjome gerai, nes darėme daug vaikiškų klaidų, kurios galbūt net kvepėjo NKL. Lemiamu metu berniukai pavirto vyrais ir ištraukė šias rungtynes. Kiekvienai varžovų komandai psichologiškai nėra lengva nusiteikti, kad reikės žaisti prieš krepšininkus, kurie dar prieš metus buvo nežinomi. Šitoje vietoje mes turime psichologinį pranašumą, mūsų nespaudžia didelė psichologinė našta, o tai šiandien jautėsi Pasvalio komandoje. Jeigu negalime žaisti taip, kaip aš reikalauju, tai bent žaidžiame su charakteriu. Visą sezoną buvo bangavimas į viršų ir apačią, bet tas rungtynes, kurias laimėdavome keliais taškais, lemdavo charakteris.“

Nugalėtojų komandoje geriausiai žaidė per 35 minutes 27 taškus (5/12 trit.) pelnęs Manu Lecomte.

Po mačo M. Šernius atskleidė, kad belgui vietoje įžaidėjo pareigų ėmė daugiau užduočių skirti atakuojančio gynėjo pozicijoje.

„LKL yra specifinė lyga. Kiekviena komanda jam pateikia vis kažkokį siurprizą. Aišku, turėjome pokalbį, supaprastinome jo žaidimą. Jam nebereikia daug galvoti. Šitoje vietoje jis jaučiasi laisviau, labiau pasitiki savimi, o jo komanda juo“, – sakė M. Šernius.

Iki reguliariojo sezono pabaigos „CBet“ dar žais namuose su Utenos „Juventus“ ir svečiuose su Kauno „Žalgiriu“.

Tuo metu Pasvalio klubo pusėje – kur kas niūresnės nuotaikos.

Iki reguliariojo sezono pabaigos likus dviem turams pasvaliečiai rikiuojasi 8-oje vietoje, o pralaimėjimo svarbą po rungtynių iliustravo „Pieno žvaigždžių“ vairininko Gedimino Petrausko slogi nuotaika.

„Pralaimėjimą lėmė atkovoti kamuoliai ir ketvirtas kėlinys. Paleidome varžovus ketvirtajame kėlinyje, kai puolime priėmėme blogus sprendimus. Pagal statistikos grafas atrodo, jog viską darėme teisingai, bet nenusiimti kamuoliai buvo labai skaudūs. Labai slogios nuotaikos, nes susimovėme sezono pabaigoje“, – sakė G. Petrauskas.

„Pieno žvaigždėms“ tai buvo jau penktasis pralaimėjimas paeiliui. Pasvalio klubas dar žais su Alytaus „Dzūkija“ (išvykoje) ir Kauno „Žalgiriu“ (namie).

Nors G. Petrauskas nujaučia, kas galėjo atsitikti komandai paskutinėje sezono atkarpoje, išsiplėsti nenorėjo.

„Dar turime dvejas rungtynes, svarbiausias mačas bus su dzūkais, turime vieną dieną pasiruošti. Žinome maždaug priežastis, kodėl taip prastai klostosi finalinė atkarpa, bet gal po sezono...“ – baigė G. Petrauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių