„Žalgiris“ laimėjo reguliarųjį sezoną

„Užsitikrinome pirmąją vietą, bet norėjosi laimėti užtikrinčiau", - pripažino Kazys Maksvytis. Jo diriguojamas Kauno "Žalgiris" užsitikrino Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) reguliariojo čempionato nugalėtojų poziciją.

Kauniečiai išvykoje 89:82 patiesė Jonavos „CBet“ ir su 28 pergalėmis bei 4 pralaimėjimais tapo nebepavejami nei vienam varžovui. Jonaviečių sąskaitoje liko 18 pergalių ir 15 nesėkmių. Jie išsaugojo 6-ąją poziciją.

Rungtynės startavo rezultatyviai, o pirmajam kėliniui įpusėjus Edvinas Šeškus tritaškiu lygino rezultatą – 16:16. „Žalgiriui“ dar kartą truktelėjus į priekį svečiai išnaudojo pražangų limitą, o skirtumą baudų metimais mažino Aurimas Majauskas, greitoje atakoje „status quo“ atstatė Glynnas Watsonas – 24:24. Paskutinės sekundės taškais ketvirtį užbaigė Evanas Maxwellas – 26:26.

Emocijų nesuvaldęs Goranas Huskičius užsidirbo techninę pražangą, tačiau „Žalgiris“ to neišnaudojo ir toli nepabėgo. Pranašumą padvigubinti leido Achille Polonaros tritaškis – 39:33. Ilgai pirmųjų savo taškų ieškojęs Jeffery Garrettas driokstelėjo dėjimu per Kevarriusą Hayesą (39:47). Techninę pabaigą pačioje kėlinio pabaigoje gavo ir Isaiah Tayloras, o jonaviškiai išsilaikė koviniu atstumu nuo varžovų – 44:49. Jau prasidėjus ilgajai pertraukai techninė nuobauda teko ir Kaziui Maksvyčiui.

Antroji mačo dalis prasidėjo baudos metimu, o „CBet“ spurtavo – du Dovio Bičkauskio tritaškiai leido jiems išsiveržti į priekį (55:51). Rezultatą tritaškiu teko lyginti Arnui Butkevičiui, dėjimu jam netrukus atsakė E. Maxwellas. Be techninės pražangos neapsiėjo ir Jonavos klubo suolelis. „Žalgiris“ surengė atsakomąjį spurtą, bet dvi greitos J. Garretto ir G. Watsono atakos grąžino lygybę – 65:65. Dėjimu kėlinį uždarė A. Butkevičius – 69:67.

Įtempta kova tęsėsi ir toliau, o iniciatyvą „Žalgiriui“ suteikė I. Tayloro tritaškis bei L. Biručio dėjimas su pražanga – 76:72. Gerą atkarpą sužaidę L. Birutis, o po puolime atkovoto kamuolio pasižymėjo G. Huskičius. Penktoji pražanga eliminavo G. Watsoną, o likus minutei Edgaras Ulanovas pataikė tik vieną baudos metimą – 85:82. Svarbią įvykių seką atlaikė Tomas Dimša, išprovokavęs G. Huskičiaus klaidą ir prasiveržimu skrodęs varžovų gynybą. Pergalę įtvirtino I. Tayloro baudų metimai.

„Žalgiris“ iki ilgosios pertraukos buvo prametęs tik vieną dvitaškį, o šių taiklumas tik mačo pabaigoje nukrito iki 69 procentų (27/39).

Efektyviausias rungtynėse buvo ne nugalėtojų atstovas. G. Huskičius per 31 minutę pelnė 20 taškų (10/15 dvitaškių), atkovojo 7 ir perėmė 4 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, kartą suklydo, 3 sykius prasižengė ir surinko 29 naudingumo balus.

„CBet“: Goranas Huskičius 20 (10/15 dvitaškių, 7 atk. kam., 4 per. kam.), Martinas Laksa 12, Dovis Bičkauskis 11 (6 rez. perd.), Jeffery Garrettas, Edvinas Šeškus ir Glynnas Watsonas po 8, Aurimas Majauskas 7.

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 15 (5/5 dvitaškių, 5 atk. kam., 5 rez. perd.), Laurynas Birutis 13, Isaiah Tayloras 11 (4 klaidos), Ignas Brazdeikis 10, Arnas Butkevičius 9, Lukas Lekavičius 8.

„Pabaigoje dvi klaidos sutrukdė kautis dėl pergalės. Dukart praradome kamuolį. Ir šiaip sėkmės pritrūko. Buvo broko puolime. Bet labai džiaugiuosi, kad šį sezoną nuolat susikauname su „Žalgiriu“, - sakė Jonavos vairininkas Virginijus Šeškus.

„Reikia labiau pasistengti gynyboje. Tačiau daugiausia tai – nusiteikimo reikalas. Leidome pasireikšti visiems žaidėjams, kad jie būtų ritme ir, kad palaikytume aukštą tempą“, - dėstė K. Maksvytis.


Šiame straipsnyje: LKLŽalgirisCBet

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo,tiesiog trykštu džiaugsmu,

Jo,tiesiog trykštu džiaugsmu, portretas
kaip viena geriausių Europos komandų pavirto aštuntuko verta aptriušusi katė...

Darius

Darius portretas
Nuskilo zalgirui si treneriu o ir komanda suburta viena geriausiu paskutiniu metu sekmes ir aciu visiem uz geras emocijas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių