LKL vadovas: dešimt komandų – ne riba

"Esu už tai, kad mūsų lygoje būtų dvylika komandų, tačiau, jeigu klubai nepritars, pokyčių nebus", – sakė jau trečiai kadencijai Lietuvos krepšinio lygos (LKL) prezidentu išrinktas Remigijus Milašius.

Antradienį už R.Milašių, kuris buvo vienintelis kandidatas, balsavo dauguma LKL valdybos narių – visų dešimties klubų atstovai.

"Prieš mėnesį buvo paskelbta apie rinkimus, bet daugiau kandidatų neatsirado", – teigė R.Milašius, pabrėžęs, kad per praeitą kadenciją jo vadovaujamos LKL veiklos programa įvykdyta 120 proc.

"Kartu su komanda įgyvendinome visus savo planus, o atsiradus papildomoms galimybėms stengėmės ir padarėme daugiau, – kalbėjo R.Milašius. – Šie metai svarbūs, nes baigs galioti kelios sutartys, lemiančios LKL įvaizdį ir matomumą, taip pat sutartys dėl Karaliaus Mindaugo taurės turnyro."

Yra pozityvių poslinkių, kad atgimtų Baltijos lygos turnyras su Latvijos, Estijos ir Lietuvos komandomis.

Paklaustas apie artimiausių ketverių metų LKL viziją, R.Milašius atsakė:

– Pirmiausia, įvaizdžio stiprinimas, LKL ir klubų reikšmės bei svarbos tarptautinėse krepšinio organizacijose didinimas. Tikslas – kad mūsų  komandos patektų į Europoje rengiamus turnyrus. Bus susitikimas su Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) vadovais, tą klausimą aptarsime. Toliau – LKL vertės, patrauklumo sirgaliams ir verslo bendruomenei didinimas, varžybų sistemos optimizavimas, stiprus ir stabilus klubų valdymas bei vadyba. Dalis LKL klubų tvarkosi gerai, o kai kurie prašosi pokyčių. Ateina metas, kad turime važiuoti į klubus ir jiems padėti. Privalome prisidėti ir prie jaunų talentų ugdymo, nes mums svarbu, kokios bus ateinančios kartos, kurios žais LKL klubuose. Esu kalbėjęs apie dublerių komandas, kurios rungtyniautų nuo rugsėjo ar spalio iki gegužės vidurio – ne kaip Nacionalinėje krepšinio lygoje, kurios čempionatas baigiasi anksčiau. Pažangiausių technologijų ir inovacijų pritaikymas: esame tame kelyje, yra idėjų ir galimybių. Svarbus ir stabilus biudžetas, ilgalaikių įsipareigojimų sutartys, tvirtos reklaminės pozicijos.

– Ar LKL čempionate bus daugiau komandų?

– Mano programoje yra skirsnis apie dvylika komandų, trijų ratų sistemą, stabilų tvarkaraštį. Yra tam tikri įsipareigojimai televizijai, kad galėtume gauti pajamų. Sumažinus rungtynių skaičių, sumažėtų ir pajamos. Optimistiškai žiūrime į Baltijos lygos atgaivinimą, yra didelių pozityvių poslinkių. Galbūt vėl atgims turnyras su Latvijos, Estijos ir Lietuvos komandomis. Tokia mūsų vizija, bet jei klubai nepritars, liks kaip buvę.

– Ar klubai turėjo jums pretenzijų?

– Absoliučiai ne. Patvirtinome finansinę ataskaitą, nebuvo nė vieno klausimo, viskas aiškiai išdėstyta.

– Ar tai, kad pratęsėte kadenciją LKL, keičia jūsų poziciją dėl kandidatavimo į Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento pareigas?

– Tai kitoks postas. Daug ką reiškia, kaip sužaidžia nacionalinė rinktinė. LKF prezidentas – sureikšmintas postas. Nė vienoje kitoje šalyje tiek negirdėtume apie jį, kiek Lietuvoje. Kiekvienas rinktinės pralaimėjimas gali eliminuoti ją, kaip tada federacijai reikėtų surinkti rėmėjus, pritraukti juos, kad nacionalinė komanda egzistuotų? Nenoriu važinėti po Lietuvą, agituoti, bet, jei visuomenė labai norės, bus galima apie tai diskutuoti.

– Kauno "Žalgiris" paskelbė apie vėluojančius atlyginimus. Ar tokių klubų LKL yra daugiau?

– Maniau, kad bus blogiau, bet negirdžiu nusiskundimų, tai yra mūsų vidinis komunikavimas ir susitarimas. Aš už lygą, o ne už informacijos pardavimą. Bus licencijavimas, jis prasidės balandžio mėnesį, tuomet ir pamatysime, kokia yra situacija ir galėsime kalbėti, kaip yra šiandien, kaip bus rytoj ir poryt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių