LKL ekspertai: „Žalgiris“ tampa pažeidžiamas

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgiris“ lieka favoritu iškovoti svarbiausius krepšinio titulus Lietuvoje, tačiau vakarykštis pralaimėjimas Klaipėdos „Neptūnui“ įpūtė dar daugiau intrigos į artėjančias kovas.

Taip mano Lietuvos krepšinio lygos ekspertai Alanas Dzeranovas ir Rūtenis Paulauskas, kurie įsitikinę – dėl intensyvių Eurolygos kovų „Žalgiris“ tapo pažeidžiamas, o varžovai sieks tuo pasinaudoti ir paveržti iš kauniečių pirmąjį sezono titulą – Karaliaus Mindaugo taurę.

„Kad ir kas nutiktų, „Žalgiris“ bus favoritas, – pabrėžė buvęs profesionalus krepšininkas Dzeranovas. – Bet dėl tam tikrų prioritetų, dėl žaidėjų iškritimo iš rikiuotės „Žalgiris“ tampa pažeidžiamas.“

„Manau, kad „Žalgiris“ būdamas ne visai gerai nusiteikęs psichologiškai gali pralaimėti ne tik „Neptūnui“ ar „Rytui“, bet ir „Juventus“ ar „Lietkabeliui“, o tai sukuria žiauriai didelę intrigą, – įsitikinęs Paulauskas. – Žalgiriečių ir kitų pasąmonėje vienintelis varžovas ilgą laiką buvo „Rytas“, kuris formavo dviejų komandų konkurenciją.

Bet pastarieji dveji metai rodo, kad ne „Rytas“ yra grėsmingesnis varžovas „Žalgiriui“.

Pagal žaidimą grėsmingesnis ir mažiau nuspėjamas yra „Neptūnas“.

Uostamiesčio klubas šį sezoną vienintelis nepralaimėjo „Žalgiriui“ – įveikė čempionus ir Kaune, ir savo aikštėje.

„Žalgiris“ šį sezoną vargo ir su daugiau komandų: abu kartus „Rytą“ ir „Juventus“ įveikė vienaženkle taškų persvara.

Abu LKL ekspertai įsitikinę, kad bet kuriai Lietuvos komandai įveikti „Žalgirį“ atkrintamųjų serijoje – ypatingai sunku, todėl klubai bus susitelkę į taurės varžybas.

„Taurių formatai turi vieną specifinę detalę – jie sportine prasme gali būti ne visai teisingi, – LKL.lt teigė Paulauskas žvelgdamas į vasario 16-17 d. Vilniuje vyksiančias finalines Karaliaus Mindaugo taurės turnyro kovas. – Tokie turnyrai suteikia galimybę komandoms pasinaudoti atsitiktiniu faktoriumi ir iškovoti pripažintą titulą bei didžiuotis juo visą sezoną.

Tai nepaprastai didelė šventė žiūrovams. Anksčiau turėdavome dvi komandas ir sakydavome, kad finalas aiškus, šiandien turime tris komandas ir niekas nėra aišku.

„Žalgiriui“ norint apginti titulą save reikės labai mobilizuoti.“

„Žalgiris“ laimėjo pastaruosius du Karaliaus Mindaugo taurės turnyrus, tačiau 2016-ųjų varžybos Vilniuje įrodė, kad ne visada favoritai laimi.

Tąkart turnyre triumfavo „Lietuvos rytas“, nors vėliau vilniečiai pirmą kartą istorijoje nepateko į LKL finalą.

„Tokio aukšto lygio komandos kaip „Žalgiris“, kurios turi dvasinį, istorinį pranašumą ir vidinę stiprybę, jos serijose būna stabilios ir yra labai sunkiai palaužiamos, – galvodamas apie atkrintamųjų seriją sakė Dzeranovas. – Bet taurės turnyras suteikia galimybę bet kuriai komandai pasiekti aukščiausią etapą. Jei gauni menkiausią galimybę čiupti už nagų favoritus, turi visus šansus iškovoti aukščiausius pasiekimus.“

„Žalgiris“ kovą KMT turnyre pradės kitą antradienį išvykoje žaisdamas su „Šiauliais“, atsakomosios ketvirtfinalio rungtynės vyks vasario 13 d. Kaune.

Finalo ketvertas vasario 16-17 d. vyks „Siemens“ arenoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Futbolininkas

Futbolininkas portretas
Ei krepsiokai ! Jus ka nezinot kad krepsini reik imest cie gi ne futbolas,1 -0 nelaimesit mazunai, bet kaip imesi kai treneriui isterijos priepuoliai uzeina ,zaidejam rankos dreba,tie vargsai net nusisuka ,ka tas rekauja ant ju ,beda, treneriui reiktu gydytis ,nes ta liga greitai progresuoja negydoma.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių