L. Kleiza: mačas su „Zenit“ – ypatingai svarbus

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai trečiadienio vakarą pradės kovą Europos taurės (Eurocup) „Top-16“ etape, o pirmose rungtynėse namie sutiks galingą varžovą iš Rusijos - Sankt Peterburgo „Zenit“ krepšininkus.

Turnyro organizatoriai pabrėžia, kad tai bus vienos įdomiausių antro etapo starto rungtynių. Tuo neabejoja ir vienas Vilniaus komandos vadovų Linas Kleiza.

Sausio mėnesį „Lietuvos ryto“ komanda savo namų arenoje sužais tik dvejas Europos taurės antro etapo rungtynės, todėl komanda tikisi sulaukti galingo aistruolių palaikymo.

„Tai tikrai labai svarbios rungtynės, kurios turi didelę reikšmę. Mūsų vaikinai trokšta iškovoti pergalę ir sėkmingai pradėti kovą dėl patekimo į Europos taurės atkrintamąsias varžybas, - kalbėjo klubo viceprezidentas L. Kleiza. - Gruodžio mėnesį mūsų komanda demonstravo gerą žaidimą ir iškovojo daug svarbių bei gražių pergalių, bet mes žinome, kad galime ir turime žaisti dar geriau. Manau, kad artėjančiose rungtynėse nugalėtoją lems detalės. Svarbu neperdegti, tinkamai pradėti susitikimą. Matėm, kad „Zenitas“ puikiai kovoja dėl kamuolių po varžovų krepšiu. Kova dėl kamuolių bus esminė. Labai džiaugiamės, kad prie mūsų prisijungė Egidijus Mockevičius. Žiūrovų pagalba mums itin svarbi, todėl nuoširdžiai laukiame visų vilniečių trečiadienį arenoje. Nusimato karštas vakaras“.

„Siemens“ arenoje susirinkę aistruoliai išvys vienų iš naudingiausių Europos taurės aukštaūgių kaktomušą - Louko Mavrokefalidžio (18 naudingumo balų per rungtynes) ir Drew Gordono (18,2 naudingumo balų per rungtynes).

Vilniuje susitiks vienos geriausią puolimą Europos taurėje demonstruojančių komandų - „Lietuvos rytas“ pagal šį rodiklį šeštas (85,9 taško), „Zenit“ - penktas (86,2 taško).

Vilniaus komandos vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis anksčiau taip pat pabrėžė ypatingą pirmų rungtynių svarbą.

Tai bus penkta tarpusavio komandų akistata, o „Lietuvos rytas“ antrą kartą sieks nugalėti turtingą Rusijos klubą. Paskutinį kartą komandos buvo susitikusios Vilniuje ir pergalę po atkaklios kovos 86:84 išplėšė „Lietuvos ryto“ krepšininkai.

Sankt Peterburgo komandoje žaidžia du buvę Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai - Nicolas Laprovittola ir D. Gordonas. Pastarasis yra vienas geriausių Europos taurės krepšininkų.

„Lietuvos rytas“ savo gretose turi du žaidėjus, kurie taip pat patenka tarp naudingiausių lygos žaidėjų - Chrisas Krameris ir jau minėtas L. Mavrokefalidis.

Vieningoje lygoje Sankt Peterburgo „Zenit“ krepšininkai iškovojo septynias pergales ir patyrė dvi nesėkmes. Vasilijaus Karasiovo auklėtiniai užima ketvirtą vietą čempionate. Laipteliu žemiau žengia Eurolygoje rungtyniaujanti Maskvos srities „Chimki“ komanda.

„Lietuvos ryto“ ir „Zenit“ komandų akistata vyks trečiadienį, 19 val. „Siemens“ arenoje.


Šiame straipsnyje: Linas KleizaLietuvos rytasZenit

NAUJAUSI KOMENTARAI

Dėsime

Dėsime  portretas
Klizmantas daunas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių