L. Jamesas pripažintas AP metų atletu

  • Teksto dydis:

Didžiausios pasaulio naujienų agentūros AP rinkimuose geriausiu sportininku išrinktas „Los Angeles Lakers“ krepšininkas LeBronas Jamesas. Tai jam pavyko trečią kartą per karjerą.

Jis aštuntą kartą pasiekė NBA finalą. Jis vėl pakeitė adresą, antrą sykį palikęs gimtąjį Klivlandą ir šįkart nusileidęs Los Andžele per didžiausią vasaros rinkos judesį. Būdamas 33-ejų jis lieka labiausiai dominuojančiu krepšininku pasaulyje.

Nors per 2018-uosius LeBronas Jamesas neiškovojo titulo, tai vis tiek buvo fantastiški metai jam.

Jis trečią kartą išrinktas AP metų atletu. Metų sportininke šiuose rinkimuose paskelbta po motinystės atostogų į teniso elitą grįžusi 37 metų Serena Williams, o L.Jamesui trečią titulą šiuose rinkimuose garantavo ne tik žygdarbiai krepšinio aikštėje, bet ir rizikos grupei priklausančių vaikų mokyklos įkūrimas gimtajame Akrone.

„Aš šiuos metus pavadinčiau sėkmingais, nes galėjau įkvėpti tiek daug žmonių, – sakė L.Jamesas. – Buvau Kinijoje, Paryžiuje ir Berlyne, atidariau mokyklą. Matydamas visus vaikus pasaulyje ir gimtinėje, aš galėjau jiems įkvėpti mintį, kad jie gali daugiau nei galvojo, jog yra pajėgūs padaryti. Toks mano žvilgsnis į 2018-uosius.“

L.Jamesas gavo 78 balsus JAV naujienų redaktorių apklausoje.

„Boston Red Sox“ beisbolo žvaigždė Mookie Bettsas buvo antras, surinkęs 46 balsus. Rusijos ledo ritulininkas Aleksas Ovečkinas iš „Washington Capitals“ klubo užėmė trečią vietą.

Ketvirtas „Kansas City Chiefs“ amerikietiškojo futbolo žaidėjas Patrickas Mahomesas, o penktas buvo lenktyninis žirgas Justify, laimėjęs tris populiariausias žirgų varžybas JAV.

Krepšinio aikštėje dominavo L.Jamesas. Jis rinko po 28,7 taško, atkovojo po 8,8 kamuolio ir atliko po 8,4 rezultatyvaus perdavimo per 2018 metus, atstovaudamas „Cavaliers“ ir „Lakers“ per 102 rungtynes iki ketvirtadienio.

„Būdamas geriausių visų laikų NBA žaidėjų sąrašo viršuje LeBronas yra dar ir vienas sunkiausiai dirbančių krepšininkų, mąstantis ir įtakingas lyderis,“ – sakė NBA komisaras Adamas Silveris.

L.Jamesas tapo trečiuoju vyru, laimėjusiu AP rinkimus bent tris kartus. Keturis sykius tai yra pavykę dviratininkui Lance'ui Armstrongui (2002-2005 m.), po tris kartus – golfo žaidėjui Tigeriui Woodsui (1997, 1999, 2006 m.) ir krepšinio didenybei Michaelui Jordanui (1991, 1992 ir 1993 metais).

Visi jie laimėjo titulus per savo šlovės metus, nors iš L.Armstrongo jie ir buvvo atimti po dopingo skandalo.

Šiais metais AP rinkimų artimiausi L.Jameso varžovai – M.Bettsas ir A.Ovečkinas irgi laimėjo titulus.

33 metų 203 cm ūgio L.Jamesas nelaimėjo titulų, netapo rezultatyviausiu ar naudingiausiu žaidėju. Tačiau kai kurie žmonės mano, kad jam tai buvo geriausi metai per karjerą.

„Man patinka kalbėti apie kartas, – sakė „Miami Heat“ gynėjas Dwyane'as Wade'as, vienas iš L.Jameso bičiulių. – Niekada nebebus kito Michaelo Jordano, nes jis buvo pirma pasaulinė superžvaigždė, pirmasis pakėlęs NBA į kitą lygį. Nebus ir kito LeBrono Jameso, nes jis daug padaro ne tik aikštėje. Jo balsas labai svarbus visai kultūrai ir jį supantiems žmonėms.“

„I promise“ („Aš pažadu“) pavadinimu įkurta mokykla yra svarbiausias pasiekimas. Jis taip pat sukūrė dokomentinę seriją „Shut Up and Dribble“, kuriame diskutuojama apie sportininkų vaidmenį politiniame ir kultūriniame gyvenime. Jo šou „The Shop“, kuriame L.Jamesas ir jo draugai kalbasi apie gyvenimą grožio salone, tapo labai populiarus.

Neseniai pasirodžiusi jo daina, kuriame nuskambėjo frazė „žydų pinigai“ sukėlė šurmulį, bet jis greitai atsiprašė.

„Iki šios dienos, jis nė karto nenuklydo pro šalį, – sakė „San Antonio Spurs“ treneris Greggas Popovichius. – Jis nepaslysta ir yra nuostabus pavyzdys milijonams vaikų, ypač tiems, kurie turi mažiau galimybių ir neturi pranašumo prieš kitus.“


Šiame straipsnyje: LeBronas JamesasAPmetų atletas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių