Apmaudą dėl traumos liejęs K.Maksvytis: net įdomu, kas gali jį pakeisti

"Žinant, kaip Keenanas žaidė šį sezoną, net įdomu, ar įmanoma tokią sportinę formą turėjusį žaidėją pakeisti", - gūžčiojo pečiais Kazys Maksvytis. Jo diriguojami Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pergalingai užbaigė pirmą Eurolygos reguliariojo sezono ratą. Kauniečiai pilnutėlėje „Žalgirio“ arenoje 86:66 sutriuškino Stambulo „Fenerbahče“ ir įsirašė 9-ąją pergalę.

Mūšį su Turkijos milžine, spėjusia sukaupti dešimt laimėjimų, sunkiu dvitaškiu pradėjo Keenanas Evansas. Deja, netrukus amerikietis patyrė sunkią traumą.

Nepaisant netekties, žalgiriečiai nestabdė. Laurynas Birutis pasižymėjo keturiais taškais, I.Brazdeikis smeigė tritaškį, o kėlinio pabaigoje metimą puskabliu įmetė E.Ulanovas – 21:15. Tomas Dimša pataikė iš vidutinio nuotolio, netaiklų komandos draugo metimą pataisė E.Ulanovas, o T.Dimša dar pataikė tritaškį atšokęs nuo varžovo – 28:23. Lukas Lekavičius pasižymėjo šešiais taškais, o Arnas Butkevičius pataikė labai tolimą tritaškį – 41:30.

I.Brazdeikis įmetė dvitaškį, L.Birutis iš po krepšio pelnė keturis taškus, o T.Dimša paleido tris taiklius tritaškius – 56:31. Paskutiniame ketvirtyje baudos metimą realizavo ir galingu dėjimu iš viršaus krepšį sudrebino Kevarriusas Hayesas, atšokęs nuo varžovo dvitaškį įmetė I.Brazdeikis, pirmus savo taškus pelnė Karolis Lukošiūnas.

„Žalgiriui“ taškų pelnė: I. Brazdeikis ir T. Dimša po 17, L. Birutis 15 (6 atk. kam., 3 per. kam.), E. Ulanovas 10 (5 atk. kam.), L. Lekavičius 9, R. Šmitas 6 (6 atk. kam.), K. Hayesas ir A. Butkevičius po 3, K. Evansas, D. Giedraitis ir K. Lukošiūnas po 2.

„Fenerbahče“ gretose dviženklę ribą peržengė tik D. Bookeris - 10 taškų.

"Kai netekome K. Evanso, komanda dar labiau mobilizavosi, bet nežinau, kiek ta mobilizacija tęsis, - dėstė K. Maksvytis. - Šiandien visi atrodė neblogai. Tiek Dovydas Giedraitis, tiek Lukas Lekavičius sugrįžo po traumų, todėl ir juos reikėjo pasaugoti, kad nežaistų po 30 minučių. Manau, kad Dovis atrodė neblogai gynyboje, o Tomas Dimša ir Lukas gerai organizavo puolimą. Jie visi šiandien labai gerai sužaidė".

"Gynyboje mes dažnai būname geriausios formos, o puolime mus kartais Keenanas tempdavo . Kiti jam padėdavo. Manau, kad galime patobulinti puolimą ir dalinimąsi kamuoliu", - pirmąjį ratą apžvelgė vairininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Garasts

Garasts portretas
Kaip gerai suzaide Lietuvaicia be legionieriu ,gali ir vieni yra del ko kovot Lietuviams .

Nėra

Nėra portretas
ko norėti,kai apsirūkę portugalai aoie Kauną rašo.

Su pergale

Su pergale portretas
Kažkoks cirkas o ne rungtynės, nes fenerbachce visai nerodė noro kovoti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių