Kai „Žalgiris“ atleido vadžias, varžovai pakėlė galvas

Po kovų Europos turnyruose jėgų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato mačui daugiau turėjo ne savo aikštėje žaidęs Panevėžio "Lietkabelis", o Kauno "Žalgiris".

Skirtingi kėliniai

Žalgiriečiai nugalėjo panevėžiečius jų arenoje 82:77, nors antrąjį kėlinį kauniečiai pirmavo 40:20, trečiąjį – 51:36, ketvirtąjį – 74:60.

Praeitą savaitę iki šios dvikovos "Žalgiris" buvo sužaidęs dvejas Eurolygos rungtynes (su Vitorijos "Baskonia" ir Stambulo "Fenerbahce"), "Lietkabelis" – du Europos taurės mačus (su Andoros "MoraBanc" ir "Monaco" ekipomis).

Panevėžio komandai per susitikimą su LKL lyderiais negalėjo padėti Vytenis Lipkevičius, "Žalgirio" gretose nebuvo traumuotų Patricio Garino ir Steve'o Vasturios, taip pat Augustino Rubito, kuriam treneriai suteikė poilsio.

Kauno ekipoje buvo registruotas dublerių sudėties žaidėjas – 18-metis 198 cm ūgio gynėjas Mantas Rubštavičius, tačiau jis nerungtyniavo.

Kauno "Žalgirio" krepšininkai laimėjo aštuntą iš eilės LKL čempionato dvikovą.

"Rungtynės – iš dviejų skirtingų dalių: pirmuosius du kėlinius gerai gynėmės, bet vėliau situacija pasikeitė – varžovai užtikrinčiau kovojo dėl kamuolio ir sėkmingiau stabdė mūsų žaidėjus, taikliau atakavo, tad pasivijo mus", – reziumavo "Žalgirio" vyriausiasis treneris Martinas Schilleris.

Pasitelkė naujokus

Kita "Žalgirio" akistata LKL čempionate numatyta gruodžio 27-ąją Utenoje su "Juventus" krepšininkais.

Tądien taip pat turėtų žaisti Vilniaus "Rytas" ir Prienų "CBet", jeigu sostinės klube bus palanki COVID-19 padėtis. Gruodžio 16-ąją dviem "Ryto" administracijos darbuotojams buvo diagnozuota koronaviruso infekcija, atidėtos LKL rungtynės su Alytaus "Dzūkija".

Vilniaus ekipą papildė naujokas – 32-ejų metų 211 cm ūgio vidurio puolėjas Keithas Bensonas. Amerikietis jau žaidė Lietuvoje – 2014–2015 m. sezoną atstovavo Klaipėdos "Neptūnui".

Per savo karjerą K.Bensonas yra rungtyniavęs NBA ("Golden State Warriors" komandoje), Italijoje, Filipinuose, Baltarusijoje, Estijoje, Kinijoje, Graikijoje, Japonijoje, Vokietijoje, Australijoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE).

Prienų klubas sukirto rankomis su 29-erių metų 203 cm ūgio puolėju Gilvydu Biruta. Sutartis pasirašyta vienam mėnesiui.

Šį sezoną G.Biruta pradėjo Nyderlanduose, Hertogenbošo "Heroes" ekipoje, tačiau dėl pandemijos šalies čempionatas buvo nutrauktas ir lietuvis liko be darbo.

D.Slaninai – naujos pareigos

Pokyčiai "Šiauliuose": klubo direktoriaus pareigos patikėtos buvusiam krepšininkui Donatui Slaninai (jis pakeitė Mindaugą Stankevičių), o 30-metis 200 cm ūgio puolėjas Gediminas Orelikas karjerą tęs Bosnijoje ir Hercegovinoje.

Karjera: buvęs krepšininkas D.Slanina, jau padirbėjęs treneriu, ėmėsi administracinės veiklos ir vadybos. / bcsiauliai.lt nuotr.

Pastaruoju metu 2003 m. Europos čempionas D.Slanina dirbo treneriu Šiaulių sporto gimnazijoje ir krepšinio akademijoje.

"Donatas – tikras krepšinio žmogus, puikiai išmano šią sporto šaką, taip pat turi ir vadybos patirties. Patikėjome jo vizija ir tikimės, kad mūsų klubas žengs didelį žingsnį į priekį. Neatsisveikiname ir su Mindaugu – jis bus atsakingas už projektus, dirbs su rėmėjais", – sakė "Šiaulių" klubo valdybos pirmininkas Artūras Nacickas.

"Iššūkis – labai įdomus. Mane skatina noras, kad visas mūsų miesto krepšinis – nuo pradedančiųjų iki profesionalų – eitų į priekį, kad jaunimas turėtų į ką lygiuotis, o Šiauliams atstovaujančios komandos džiugintų miesto bendruomenę", – teigė D.Slanina.

G.Orelikas šį sezoną "Šiaulių" gretose sužaidė septynias rungtynes (LKL čempionato ir Karaliaus Mindaugo taurės turnyro). Anot klubo, sutartis su žaidėju buvo bandomoji.


Statistika

"Lietkabelis"–"Žalgiris" 77:82 (13:27, 7:13, 27:13, 30:29). Panevėžys, "Cido" arena. Rungtynės be žiūrovų.

"Lietkabelis": K.Vinalesas 19 taškų (4 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai), P.Valinskas (4 atkovoti kamuoliai, 4 klaidos) ir M.Normantas po 13, G.Maldūnas 12 (9 atkovoti ir 4 perimti kamuoliai), G.Masiulis 11 (iš jų 5/5 dvitaškių), D.Gagičius 7 (6 rezultatyvūs perdavimai, 4 klaidos), E.Venskus 2, M.Valinskas ir T.Barniesas po 0.

"Žalgiris": J.Lauvergne 17 taškų (5 atkovoti kamuoliai), A.Milaknis 15, N.Hayesas 13, M.Grigonis 11 (8 rezultatyvūs perdavimai), R.Jokubaitis 7 (5 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai), K.Lukošiūnas 5, M.Gebenas ir P.Jankūnas po 4, L.Lekavičius (6 rezultatyvūs perdavimai) ir T.Walkupas (6 atkovoti kamuoliai, 6 rezultatyvūs perdavimai) po 3, M.Blaževičius 0.

Komandų rodikliai. Taiklumas: dvitaškių – 27/41 (66 proc.) ir 21/33 (64 proc.), tritaškių – 5/19 (26) ir 10/29 (34), baudų metimų – 8/14 (57) ir 10/10 (100). Atkovota kamuolių – 28 ir 32, perimta – 8 ir 5. Rezultatyvūs perdavimai – 19 ir 28. Klaidos – 12 ir 13.

Turnyro lentelė

1. "Žalgiris"  10  1

2. "Lietkabelis"  7  3

3. "Rytas"  7  5

4. "Juventus"  6  4

5. "Pieno žvaigždės"  6  5

6. "Nevėžis–Optibet"  5  5

7. "CBet"  4  8

8. "Dzūkija"  3  6

9. "Neptūnas"  3  8

10. "Šiauliai"  2  8



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių