J. Plaza: dabar laikas parodyti, kaip mes mylime „Žalgirį“

Kauno „Žalgirio“ pasirengimą rytoj vyksiančiam Eurolygos „Top 16“ mačui su Stambulo „Anadolu Efes“ nustelbė naujienos apie permainas klubo valdžioje. Tačiau ekipos vyriausiasis treneris Joanas Plaza ir toliau išlieka optimistas bei kviečia sirgalius būti su komanda sunkiausiu periodu.

Sirgalius skatins bilietų akcija

„Labai lengva palaikyti komandą ir kiekvienose rungtynėse surinkti 16 000 žiūrovų, kai krepšininkai viską laimi ir po mūsų kojomis krinta Europos grandai. Tačiau būtent rytoj mums reikia didžiausio „Žalgirio“ gerbėjų palaikymo. Į rungtynes su „Anadolu Efes“ aistruoliai turi žiūrėti kaip į Eurolygos finalą. Mums reikia būti kartu. Tik taip „Žalgiris“ gali išlikti“, – emocingai kalbėjo J. Plaza.

Solidarizuodamasis su vyriausiojo trenerio žodžiais Kauno „Žalgirio“ klubas ištikimiausiems ekipos aistruoliams surengė specialią akciją – bilietai trečiajame aukšte į Eurolygos rungtynes su Stambulo „Anadolu Efes“ komanda kainuos vos 7 litus (įskaičius mokesčius), o pirmajame aukšte visi sirgaliai galės įsigyti bilietus su 50 proc. nuolaida.

Treneris supranta žaidėjus

Trečiadienį vykusioje spaudos konferencijoje „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas paskelbė, jog algų keturis mėnesius nesulaukiantys žaidėjai jau pradėjo svarstyti boikoto galimybę. Šią žinią J.Plaza priėmė ramiai.

„Situacija, kurioje atsidūrėme, yra gėdinga. Tuo pačiu galiu pasakyti, kad žaidėjus galima suprasti. Jiems reikia išlaikyti šeimas. Jie klausė mano nuomonės, aš sakiau, kad reikia garbingai užbaigti sezoną. Visi pasitiki naujuoju direktoriumi Pauliumi Motiejūnu. Jis prašo laiko. Tačiau privalome suprasti, kad jis nėra Mesijas, kuris sugebėtų sukurti disneilendą per porą dienų. Dabar yra laikas, kai reikia parodyti, kaip mes mylime savo komandą. Turime pademonstruoti, kad mes visi esame kartu“, – apie žaidėjų sprendimą treniruotis individualiai, jei nesulauks keturis mėnesius vėluojančių atlyginimų, kalbėjo katalonas.

Naujasis klubo generalinis direktorius P. Motiejūnas užsiminė, kad vieno mėnesio atlyginimams išmokėti „Žalgiriui“ reikia apie 2 mln. litų. Būtent tokią sumą klubui žada skirti Kauno savivaldybė.

Todėl sunkioje finansinėje padėtyje atsidūrę žalgiriečiai rytoj lauks ne tik miesto valdžios paramos, bet ir tikisi ir gausaus palaikymo „Žalgirio“ arenoje.

Žada likti komandoje

Treneris neslėpė, kad susiklosčius tokiai sudėtingai situacijai nėra lengva motyvuoti krepšininkus, tačiau prisipažino, kad ir toliau laikysis savo nuostatos – stengsis išlikti Kaune iki sezono pabaigos.

„Šiais metais įvyko tiek daug neįtikėtinų situacijų, kad jų net negalėčiau apibūdinti. Bet, atvirai, stengsiuosi visam tam priešintis. Mano mentalitetas toks – bandyti priešintis, atiduoti visas jėgas, nesvarbu, jei kai kurie žaidėjai net ir palieka komandą. Lengva būti ekipos lyderiu, kai laimi visus mačus. Lyderio savybes reikia demonstruoti sunkiais momentais. Mano širdis, kūnas sako man, kad turiu visam tam priešintis ir atiduoti visas likusias jėgas iki sezono pabaigos“, – žadėjo J. Plaza.

Ekipos sirgalių ir auklėtinių pagarbą per kelis mėnesius užsitarnavęs specialistas taip pat prasitarė, kad keli žaidėjai šiomis dienomis jau kreipėsi į jį ir klausė patarimo, kaip reikėtų reaguoti, jei kiti klubai jais domisi.

„Nežinau, kas iš tikrųjų atsitiks. Tikiuosi, jog savivaldybė dabar mums padės ir bus sumokėtos vėluojančios algos. Stengiuosi dabar padėti P. Motiejūnui ir klubo vadovams ateityje, kad jie ieškotų rėmėjų. Prieš du mėnesius sakiau, jog bus didžiulė gėda, jeigu šis klubas išnyks. Galbūt kai kurie tuomet galvojo, jog juokauju. Tačiau dabar situacija jau labai sudėtinga. Bus tikrai labai sunku, jei klubas išnyks“, – neabejojo treneris.

Žais be dviejų ramsčių

Prieš rytdienos dvikovą su „Anadolu Efes“ strategas neslėpė, kad jam labai trūks traumą besigydančio rezultatyviausio „Žalgirio“ žaidėjo Eurolygoje Marko Popovičiaus. Šiame etape turkų ekipa rungtyniauja ypač pakiliai – iškovojo 9 pergales bei patyrė tik dvi nesėkmes ir su Madrido „Real“ klubu pirmauja E grupėje.

„Nors ir neturime Tremmello Dardeno, M.Popovičiaus, Pauliaus Jankūno ir Tado Klimavičiaus, viliuosi, jog pademonstruosime stiprų charakterį, kuris leis kautis prie tokį stiprų oponentą. „Anadolu Efes“ nukentėjo nuo mūsų ankstesniuose mačuose, tad viliuosi, jog žaisime protingai ir tai bus geras mačas. Aistruoliams, žaidėjams, treneriams – visiems mums reikia būti kartu. Žinau, jog tarp žaidėjų nėra savanaudžių. Jie kovoja iš visos širdies, o tai yra labai svarbu kaunantis su tokiu galingu varžovu kaip „Anadolu „Efes“, – vylėsi specialistas.

Turkai prisibijo

Pergalė Kaune Stambulo klubą labai priartintų prieš Eurolygos ketvirtfinalio, tačiau „Anadolu Efes“ strategas Oktay‘us Mahmutis lengvo pasivaikščiojimo nesitiki.

„Nė viena komanda nebuvo garantuota dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas. Tai įrodo, kokios stiprios ekipos žaidžia mūsų E grupėje. Prisipažinsiu, mane neramina artėjančios dvikovos svarba. Mūsų tikslas – laimėti ir žygiuoti savo keliu. Jeigu demonstruosime savo žaidimą ir laikysimės disciplinos, pavyks nugalėti“, – įsitikinęs turkas.

Tai bus jau ketvirtasis šių ekipų mačas šį sezoną. „Top 16“ dvikovoje „Žalgiris“ svečiuose pralaimėjo 52:56, tačiau abu sykius savo oponentus nugalėjo reguliariajame sezone – 77:64 ir 71:53.

„Žalgiris“ yra labai pavojinga komanda. Tai viena geriausiai besiginančių Eurolygos ekipų. Varžovai turi daug stiprių žaidėjų, tad „Žalgiris“ nusipelno pagarbos. Mums šis mačas ypač svarbus, nes norime grupėje užimti pirmąją vietą“, – kalbėjo vienas „Anadolu Efes“ lyderių Duško Savanovičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

niae

niae portretas
as jo tikrai nemyliu

Copy

Copy portretas
Profesionaliam krepsininkui tai ne hobis, tai jo darbas. Tad jei uz darba negauni atlyginimo N menesiu, eini ieskoti kito darbo, o veliau per teismus reikalauji nesumoketo atlyginimo. Kodel is to daroma kazkokia tai sensacija ar egzotika. Issivaikscios Zalgiris, tai didzioji LT gyventoju dalis apie tai pamirs po 3 dienu. Nesureiksminkit eilines (ir tikrai ne pacios geriausios) komandos. Geriau tuos pinigus skirkit perspektyvesnems sporto sakoms ir sportininkams - plaukikams, dviratininkams, tenisininkams

Paralelės

Paralelės portretas
Yra toks geras rusiškas apibūdinimas:"Jožik v tumane". Tai būtent "Žalgiris" dabar yra tas ežiukas rūke. Niekas iš sirgalių nežino, kas šiuo metu valdo "Žalgirį". Lyg tai nebe Romanovas, lyg tai ir jis per savo "šutvę". Komanda skęsta skolose, o Motiejūnas turėdamas gerai apmokamas ir stabilias pareigas, renkasi "Žalgirį". Apeliuojama į meilę "Žalgiriui", bet visiškai nesijaučia komandos administracijos meilės eiliniam fanui. Akcija su bilietų kainomis tikrai nėra meilės fanams įrodymas. Kai pagarba ir meilė bus abipusė, tada ir komandos gerbėjų požiūris ir veiksmai bus šiek tiek kitokie nei iki šiol.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių