Į pergales vedė buvusių žalgiriečių taškai

Kauno komandoms Regionų krepšinio lygos (RKL-Malsena) A diviziono čempionate sekasi permainingai. Kauno „Atletas-LSU“ ir Kauno rajono „Omega“ skinasi kelią į viršų, o KTU ir LSU ekipos sprendžia kur kas paprastesnes užduotis.

Pernai trečiąją vietą RKL čempionate užėmusi „Atleto-LSU“ komanda ne juokais taikosi į medalius  ir šiemet. Buvusio Kauno „Žalgirio“ krepšininko Rolando Alijevo treniruojamas kolektyvas skina vieną pergalę po kitos. Kauniečiai laimėjo 9 sykius per 10 pastarųjų turų ir su 15 pergalių per 19 turų kvėpuoja į nugarą lyderiams Vilkaviškio „Perlo“ krepšininkams. Įdomu, jog pastaroji ekipa gyvuoja tik porą metų, tačiau jau sugebėjo pasiekti RKL lyderių pozicijas. Suvalkijos komanda sutelkė neprastas pajėgas. Jos marškinėliais vilki ne vienerius metus LKL rungtyniavęs gynėjas Edgaras Stanionis, RKL pelnantis vidutiniškai po 20 taškų. Jam talkina buvę NKL žaidėjai Rokas Čepanonis, Artūras Pelšsas, Domantas Senda.

Pastarajame ture „Perlas“ 89:78 įveikė Ukmergės „Olimpą“. Nugalėtojams Tomas Milinskas pelnė 24 taškus, E.Stanionis 15.

„Atletas-LSU“ tą pačią Ukmergės ekipą pranoko 77:71. Nugalėtojams Gvidas Galinauskas pelnė 13 taškų, buvęs Utenos „Juvetus“ ekipos puolėjas Jaunius Davniukas pasižymėjo 12 taškų. Prieš tai „atletiečiai“ po pratęsimo 83:81 palaužė turnyro vidutiniokę Akmenės r. „Patriots-Cemento“ komandą. Kauniečiu gelbėtoju tapo R.Alijevas, iš pradžių taikliu dvitaškiu išplėšęs pratęsimą, o nulėmęs ir galutinę pergalę. Iš viso gynėjas įmetė 14 taškų ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų. Karolis Šarukas pridūrė 16 taškų.

Kauno raj. „Omegos“ ekipa (6-oji vieta, 12 pergalių ir 7 nesėkmės) 72:65 palaužė turnyrinės lentelės kaimynę „Kretingos“ (12-7) komandą, o kitą dieną 71:65 palaužė Akmenės r. „Patriots-Cemento“ atstovus. Į kretingiškių krepšį 19 taškų įkratė Eduardas Rogačiovas, 14 pridėjo buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo įžaidėjas Evaldas Dainys, o 12 – buvęs Kauno „Žalgirio“ puolėjas Tadas Klimavičius. Varžovus iš Akmenės labiausiai skriaudė Tadas Klimavičius, pelnęs 18 taškų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių