Krepšininkams graikiškas riešutas kietas, bet įkandamas

Kokia gi medaus statinė be šaukšto deguto? Tikriausiai taip po kovo 12-osios svarstė ne vienas žalgirietis. Pralaimėjimas Vilniaus „Rytui“ kiek sugadino jų nuotaiką, tačiau šį vakarą Kauno krepšininkai per akistatą su Pirėjo „Olympiakos“ gali pratęsti sėkmingą tarptautinių pasirodymų atkarpą.

Nuomonė nepasikeitė

Nepaisant pralaimėto mūšio (94:100) su principiniu varžovu iš Vilniaus, kauniečiai išlaikė „LKL-Betsafe“ čempionato lyderių pozicijas.

Eurolygoje žalgiriečių akcijas išaugino pergalės prieš Berlyno ALBA ir Vilerbano ASVEL ekipas.

Tačiau akcijų vertė šiais laikais svyruoja tarsi nekontroliuojama švytuoklė. Tad ir iki ramybės – garantuoto kelialapio į atkrintamąsias varžybas – „Žalgiriui“ dar labai toli. Juo labiau kad vakar į Kauną atskridęs Pirėjo „Olympiakos“ dominuoja Eurolygoje. Pirmas tarpusavio susitikimas spalį Pirėjuje baigėsi 90:80 šeimininkų naudai.

„Dar sezono pradžioje pasakiau, kad jie yra geriausią krepšinį žaidžianti komanda. Nuomonė nepasikeitė. Jie susižaidę tiek puldami, tiek gindamiesi, viskas nugludinta iki automatizmo. Jų atakose labai gerai juda kamuolys, naudojamasi geriausiomis kiekvieno žaidėjo savybėmis. Gindamiesi jie jaučia vienas kitą, laiku ateina į pagalbą, – vardijo „Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis. – Bus nelengvas iššūkis, bet reikia bandyti iškovoti tašką prieš labai stiprų varžovą. Jei galvojame apie atkrintamąsias varžybas, kito kelio neturime.“

Kauniečių nuotaiką kiek temdo ne tik nemalonus antausis LKL pirmenybėse, bet ir nežinia dėl Isaiah Tayloro – įžaidėjas susižeidė mače su vilniečiais, tad neaišku, ar galės padėti šiandien.

Varžovai susižaidę

– Treneri, kokia buvo jūsų komandos reakcija treniruotėse po pralaimėjimo „Rytui“? – paklausėme K. Maksvyčio.

– Visi esame nusivylę. Nesinori teisintis dėl krūvio, bet neatsidavėme 100 proc. toms rungtynėms. Stengėmės, kovojome, bet pralaimėjome. Turėjome šiek tiek daugiau laisvo laiko, pasitreniravome, tad, tikiuosi, būsime geresni.

– Pirėjo krepšininkai – geriausi pagal puolimo ir antri pagal gynybos reitingą Eurolygoje. Ar jūsų nestebina, kad būtent „Olympiakos“ šį sezono etapą galime vadinti geriausia Europos komanda?

– Nestebina. Net prieš sezoną tai matėme. Jie išlaikė pernykštį branduolį ir pasistiprino geresniais žaidėjais. Toks tęstinumas ir pastovumas yra gerai.

– Per pirmą mačą nesustabdėte Sašos Vezenkovo, surinkusio 37 naudingumo balus. Kuo išsiskiria šis puolėjas?

– Pirmiausia – puolimo savybėmis. Jis gerai supranta žaidimą, labai gerai meta. Naudojasi savo pranašumais įvairiose situacijose, susirenka lengvų taškų, gerai žaidžia be kamuolio, neretai pelno taškų net nesumušęs kamuolio ant parketo.

– Graikai turi ir savo gynybos lyderį. Turbūt turėti tokio stiliaus krepšininką, koks yra Thomas Walkupas, yra kiekvieno trenerio svajonė?

– Jis cementuoja gynybą, atlieka labai daug darbo, taiso kitų komandos draugų klaidas, puldamas gerai dalijasi kamuoliu, kontroliuoja žaidimą. Vienas iš elitinių Eurolygos žaidėjų.

– „Olympiakos“ treneris Georgios Bartzokas išsiskiria tik jam būdingais dažnais žaidėjų kaitaliojimais. Kodėl Pirėjuje tokia sistema veikia, o kiti treneriai jos net nebando?

– Kad jis tai daro, mes žinome. Gal ateityje tai bus bandoma ir kitose komandose, nes visi lygiuojasi į geriausius. Pirėjuje žaidėjai gal net treniruojasi būtent tokiais krūviais ir puikiai žino savo vaidmenis, todėl jiems ir sekasi.

– Per pastaruosius dešimt Eurolygos turų graikai pralaimėjo tik Milano klubui. Ko būtų galima pasimokyti iš „Emporio Armani“ ekipos?

– Milanas pasižymi gera gynyba, fiziškumu. Pirmiausia mums reikia pasitikėti savimi ir atakuoti silpnąsias graikų vietas. Visos komandos nemėgsta fiziškumo ir kietos gynybos. Tad turime primesti savo žaidimą.

Rusų klubai – už durų

Eurolygos generalinis direktorius Marshallas Glickmanas interviu Izraelio naujienų portalui „Walla!“ pasidalijo mintimis apie turnyro perspektyvą, dalyvių sudėtį.

Pozicija: Eurolygos generalinis direktorius M. Glickmanas užtikrino – kol Ukrainoje tęsis karas, Rusijos krepšinio klubų Eurolygoje nebus./„Starsport“ nuotr.

„2023–2024 m. sezoną Eurolygoje nebus komandos iš Dubajaus. Mus domina ši idėja, pastaruosius dvejus metus daug bendravome su Jungtinių Arabų Emyratų atstovais. Tačiau mūsų žingsniai turi būti gerai pasverti ir suplanuoti, nes situacija – ypatinga. Pavyzdžiui, logistika. Iš Tel Avivo atvykti į Dubajų trunka keturias valandas, iš kitų Europos miestų reikia skristi septynias valandas. Tai nelengva. Ten yra auganti rinka, yra pinigų, pastatyta didžiulė arena, tačiau kol kas nėra jokios krepšinio istorijos, tradicijų, lygos, komandos. Norėtume, kad krepšinis pradėtų vystytis ten“, – sakė M. Glickmanas.

Paklaustas apie Rusijos klubus, dėl jų šalies agresijos Ukrainoje pašalintus iš Eurolygos, pašnekovas pabrėžė: kol nesibaigs karas, nei Maskvos CSKA, nei kitų Rusijos komandų turnyre nebus.

„Laikysimės Tarptautinio olimpinio komiteto, kitų pagrindinių organizacijų sprendimų ir atitinkamai reaguosime“, – reziumavo M. Glickmanas.


Turnyro lentelė

1. „Olympiakos“  20  8  +258

2. „Real“  19  9  +177

3. „Barcelona“  18  10  +92

4. „Monaco“  18  10  +54

5. „Fenerbahce“  17  10  +100

6. „Baskonia“  15  13  +67

7. „Partizan“  15  13  +57

8. „Maccabi“  15  13  +3

9. „Žalgiris“  15  13  –59

10. „Anadolu Efes“  14  14  +42

11. „Virtus“  13  15  –71

12. „Valencia“  13  15  –83

13. „Emporio Armani“  12  15  –69

14. „Crvena zvezda“  12  16  –70

15. „Bayern“  11  17  –80

16. „Panathinaikos“  9  19  –110

17. ASVEL  8  20  –159

18. ALBA  7  21  –149



NAUJAUSI KOMENTARAI

ei zalgirio

ei zalgirio portretas
pandos krepsini reik imest,futbole gali 1-0 laimet.

vykit

vykit portretas
treneri ir jo asistentus,o taip pat beikit nuolaidziaut seniui sabui.

Joo

Joo portretas
Kad 30 taškų negautų nuo olimpiakoso. Kliedi apie pergalę. Jie ir kietesnius patvarko.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių