Gatvės krepšinio turnyre triumfavo D.Novickas

„Red Bull King of the Rock“ gatvės krepšinio turnyre, vykusiame penktadienį prie Vilniaus sporto rūmų, nugalėjo vilnietis Dainius Novickas. Jis keliaus į vienas prieš vieną turnyro finalį etapą Alkatraso kalėjimo saloje, San Francisko mieste, JAV. Tarptautiniame turnyre dalyvaus 64 stipriausi gatvės krepšinio atletai net iš 15 šalių.

Dainius Novickas jau pačioje turnyro pradžioje išsiskyrė agresyviu ir galingu žaidimu. Sužaidęs tris, ištvermės reikalaujančius, 5 minučių mačus, pusfinalyje jis susidūrė su grėsmingu varžovu, 2011 metų „Oro karaliumi” Algirdu Palaima. Abu varžovai atidavė paskutines jėgas, tačiau savo atkaklumo ir užsispyrimo dėka triumfavo D. Novickas. Finale jis susitiko su Deivydu Aukštuoliu ir nugalėjo jį. D. Aukštuolis savaitei laimėjo „Mini Cooper Countryman” automobilį.

Nugalėtojas, draugų mėtomas į orą, vos atgavo kvapą po daug jėgų pareikalavusių 5 vienas prieš vieną mačų. Vėliau nukirpęs laimingąjį krepšinio tinklą, dėkojo organizatoriams už suteiktą galimybę. „Važiuoju į San Franciską! Važiuoju nugalėti!”, – stovėdamas ant nugalėtojo pakylos sakė jis. D. Novickas krepšinį žaidžia mėgėjų lygose. 2010 m. yra pasiekęs neoficialų pasaulio rezultatyvumo rekordą – per vienas rungtynes į varžovų krepšį sumetęs 152 taškus.

D.Novickas – ne vienintelis lietuvis, kuris rugsėjo 24 d. rungsis „Red Bull King of the Rock“ finalinaime etape Alkatrase. Marius Bausys, laikinai besisvečiuojantis JAV ir nugalėjęs Bostono atrankoje, kalėjimo saloje taps savo tautiečio D. Novicko konkurentu. Jų kovas tiesiogiai iš Alkatraso bus galima stebėti redbullusa.com/kingoftherock.


Šiame straipsnyje: gatvės krepšiniskrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

o joma jo

o joma jo portretas
Aš galvojau, kad Dirk Nowitzki.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių