Eurolygos pulsas: „Žalgiris“ Maskvoje bandys įveikti CSKA

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienio vakarą mėgins išlipti iš duobės Eurolygoje. Jie svečiuose kovos su čempiono titulą ginančiu Maskvos CSKA klubu.

Rusijos čempionai įveikė septynis varžovus per vienuolika rungtynių. Jie rikiuojasi penkti. „Žalgiris“ patyrė penkias nesėkmes iš eilės ir nugarmėjo į priešpaskutinę, septynioliktą vietą – trys pergalės, aštuoni pralaimėjimai.

Maskviečiai praėjusiame ture išvykoje netikėtai triuškinamu skirtumu 96:67 nušlavė vieną iš lyderių – „Barcelona“ komandą.

Pagal daugumą statistikos rodiklių pranašesni yra Rusijos čempionai. Jie žaidžia kur kas rezultatyviau už žalgiriečius – pelno po 83,9 taško, kauniečiai – 73,6. Dimitrio Itoudžio auklėtiniai daug taikliau meta tritaškius – atitinkamai 42,1 ir 31,4 proc. Pagal tolimų metimų tikslumą Rusijos ekipa žengia antra, o Lietuvos komanda paskutinė.

„Žalgirio“ žaidėjai geriau realizuoja baudų metimus – 83,5 proc. CSKA krepšininkai pataiko tik 74 proc. baudų. Abu klubai statistiškai geriausiai Eurolygoje ginasi. Maskviečiai praleidžia 75,1 taško, o kauniečiai – 75,8.

Akivaizdus Rusijos komandos puolimo lyderis yra gynėjas iš JAV Mike'as Jamesas. Jis įmeta 18,6 taško, be to, atlieka 4,6 rezultatyvaus perdavimo, iš toli atakuoja 48,3 proc. taiklumu, surenka 19,5 naudingumo balo.

Maskvos ekipa šį sezoną žaidžia netolygiai. Iki pergalės Barselonoje ji per šešerias rungtynes laimėjo tik du kartus. „Raudonarmiečiai“ užima tik trečiąją vietą VTB Jungtinėje lygoje, kurioje jau suklupo tris kartus per devynis mačus. Praėjusiame ture maskviečiai 86:94 neatsilaikė prieš Kazanės „Uniks“.

CSKA verčiasi be vieno savo lyderių Willo Clyburno, kuris dėl sunkios traumos šį sezoną neberungtyniaus. „Žalgiriui“ maždaug tris mėnesius neatstovaus Marius Grigonis. Jam atlikta pėdos operacija.

Šiuolaikinėje Eurolygoje nuo 2000 metų „Žalgiris“ su CSKA varžėsi 23 kartus. Žalgiriečiai šventė tik tris pergales. Maskvoje Lietuvos čempionai netriumfavo nė karto.

Vaizdo transliacijų internetu platforma Go3, TV3 Sport ir TV3 Sport 2 kanalai iš viso tiesiogiai šią savaitę parodys septynerias dvylikto turo Eurolygos rungtynes.

Transliacijų tvarkaraštis:

Gruodžio 5 d.

18.45 val. CSKA –„Žalgiris“ (Go3.lt, TV3 Sport);

20.50 val. „Maccabi“–„Bayern“ (Go3.lt, ir TV3 Sport 2);

21.45 val. „Real“–„Valencia“ (Go3.lt).

Gruodžio 6 d.

18.45 val. „Chimki“–„Barcelona“ (Go3.lt, TV3 Sport);

19.30 val. „Fenerbahce“–ALBA (Go3.lt, ir TV3 Sport 2);

21.15 val. „Panathinaikos“–„Olympiacos“ (Go3.lt, TV3 Sport);

21.45 val. „Baskonia“–„Anadolu Efes“ (Go3.lt ir TV3 Sport 2).



NAUJAUSI KOMENTARAI

senjoras

senjoras portretas
Aha Dieve padėk gal atsimins kas jie tokie ir už ką pinigus gauna

Analitikas

Analitikas portretas
Turėkite sąžinės taip meluoti!

Taip

Taip portretas
Antosė pernai irgi bandė ištekėti... Pabandyti galima, bet ko nors tikėtis iš to bandymo - neįmanoma. Rusai sako "Popytka - ne pytka"(Pažodžiui - bandymas - ne kankinimas.)...Tad lengvų kančių.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių