Eurolyga: „Žalgiris“ Berlyne pratęsė pralaimėjimų seriją

  • Teksto dydis:

Vyrų krepšinio klubų Eurolygos 11-ojo turo rungtynėse ketvirtadienį Lietuvos čempionas Kauno „Žalgiris“ išvykoje 62:69 (7:15, 19:17, 20:15, 16:22) pralaimėjo Roko Giedraičio atstovaujamai Berlyno ALBA (Vokietija) komandai ir patyrė penktąją nesėkmę iš eilės.

Pirmajame kėlinyje „Žalgiris“ prametė visus devynis tritaškius ir pelnė tik 7 taškus. Antrajame kėlinyje „Žalgirį“ į priekį tempė Zachas LeDay‘us, iš eilės pelnęs 7 taškus ir sumažinęs svečių atsilikimą iki 5 taškų (16:21). Vėliau kauniečių puolimas vėl sustojo ir įpusėjus rungtynėms ALBA pirmavo 32:26.

Trečiajame kėlinyje žalgiriečiai buvo nepralaužiami gynyboje, o patys rinko taškus ir laimėjo atkarpą net 14:0. Po šio „spurto“ Kauno klubas išsiveržė į priekį 40:34. Vėliau šeimininkai atsigavo ir žaidimas išsilygino. Vėliau kelis kartus keitėsi pirmaujanti ekipa, o po 30 min. ALBA pirmavo minimaliu skirtumu 47:46

Ketvirtajame kėlinyje „Žalgirio“ krepšininkai vėl strigo puolime, o ALBA po truputį didino persvarą. Po Roko Giedraičio tritaškio šeimininkai įgijo 11 taškų pranašumą (67:56) ir pergalės iš savo rankų nebepaleido.

„Žalgiriui“ (3 pergalės/8 pralaimėjimai) 15 taškų pelnė Zachas LeDay‘us, 12 - Lukas Lekavičius, po 7 - Nigelis Hayesas ir Edgaras Ulanovas, 6 - Jockas Landale‘as, 5 - Paulius Jankūnas, po 4 - Thomas Walkupas ir K. C. Riversas, 2 - Artūras Milaknis.

ALBA (4/7) komandoje 13 taškų surinko Nielsas Giffey‘us, 11 - Martinas Hermannssonas, po 10 - Landry Nnoko ir Marcusas Erikssonas. R. Giedraitis per 24 min. pelnė 6 taškus (dvitaškiai 0/1, tritaškiai 1/2, baudos 3/4), atkovojo 8 ir perėmė 1 kamuolį, bet 3 sykius suklydo ir 1 kartą prasižengė.

„Žalgirio“ klubas pataikė 2 tritaškius iš 23 (8,7 proc.).

Kitas rungtynes žalgiriečiai žais gruodžio 5 dieną išvykoje su Maskvos CSKA (Rusija) komanda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kai

kai portretas
privatus Žalgirio klubas turėdamas vidutinį Eurolygoje biudžetą, kurio didesnę pusę sumoka mokesčių mokėtojai, "prisipirko" silpnų, pigiausių krepšininkų, nors tai ir valstybinė paslaptis, bet sveika būtų pamatyti išlaidų ir pelnų išklotinę, gal būtu aiškesnės nesėkmių priežastys

Kazys suvalkietis

Kazys suvalkietis portretas
Jau nuo pernai stebėdamas žalgiriečių rungtynių statistiką mačiau, kad daug kur mūsiškiai atrodo silpni. Nebėra reikiamo ūgio centrų, nebėra greitų kontratakų ir dar viena silpna poziciją – pataikymas iš toli. Niekad nesurinko daug taškų „Žalgiris“ mesdami už tritaškio linijos, paprastai 4 metimai taiklūs. Išimtis buvo pereitą savaitę, kai lošdami su alytiškiais įmetė 21 tašką iš toli, tai – 64 rungtynių taškai. Esant įtemptoms „mirk ar gyvenk“ varžyboms, kokios buvo vakar, žaidėjas neatsipalaiduoja ir tolimi metimai buvo katastrofiškai netaiklūs. Nepasikartojo panašus taiklumas ir trečia lemiamas faktorius taip pat nesuveikė. O anie, matydami netaiklius tolimus metimus, užstoja baudos aikštelę ir nėra ką daryti. Blogai, bet ką daryti ir aš nežinau.

problema

problema portretas
Tur but I kumsti geriau meto negu I krepsi
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių