Darbštiems talentams – trenerių pagyros

"Lengvai atiduodu patirtį, kurią pats sukaupiau per kraują", – juokavo Ramūnas Butautas. Buvęs Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris savo žiniomis dalijasi su jaunąja karta.

Kelios dešimtys gabių jaunuolių didžiąsias metų šventes pasitiko plušėdami Druskininkų sporto centro krepšinio salėje. Čia vyko antroji Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) projekto "Talentų kartos" stovykla.

Su talentais dirbę treneriai tvirtino, kad jaunimas greitai įsisavino jų teikiamą informaciją.

"Auga gera pamaina nacionalinėms rinktinėms. Vaikinai tobulėja labai greitai, jie motyvuoti ir gabūs. Per kiekvieną treniruotę užčiuopia naujoves ir jas išbando", – pagyrų nešykštėjo R.Butautas.

Su merginų komanda dirbęs kaunietis Aurimas Jasilionis taip pat patenkintas auklėtinių darbštumu.

"Net nustebau, kiek daug perspektyvių merginų mėgsta krepšinį ir noriai dirba. Atrinkome tokius pratimus, kad būtų daugiau žaidimo technikos elementų, stengėmės daugiau akcentuoti žaidimą viena prieš vieną ir dviese prieš dvi", – aiškino A.Jasilionis.

"Treniruočių užduotys buvo žaidimas dviese prieš du arba dviese be varžovo, kai mokomės žaisti be užtvarų. Kaip judėti, kaip reaguoti, kai veržiamasi galinės linijos ar aikštės vidurio link", – pasakojo jau ne pirmoje projekto stovykloje dalyvavęs krepšinio specialistas Gintaras Kadžiulis.

Prie projekto trenerių kolektyvo prisijungė ir individualaus rengimo treneris Darius Sirtautas bei strategai Donatas Mikulevičius ir Karolis Abramavičius, taip pat LKF jaunimo rinktinių vyriausiasis treneris Rolandas Radvila, LKF moterų krepšinio projektų vadovė Lina Brazdeikytė ir Rima Daunienė.

Bus surengtos penkios stovyklos įvairiuose Lietuvos miestuose, merginų rinktinė dalyvaus Europos jaunimo krepšinio lygos (EYBL) čempionate, o vaikinų komanda varžysis kalėdiniame turnyre Lietuvoje. Tradiciškai projektą vainikuos tarptautinis Ramūno Šiškausko taurės turnyras, birželio 19–21 d. vyksiantis Kaune.

"Talentų karta" – ilgalaikis projektas, kurio dalyviams atliekami išsamūs fiziniai ir medicininiai tyrimai. Pagal juos specialistai sudaro individualias rekomendacijas, ką reikia tobulinti, kaip maitintis ir kokio režimo laikytis. Jaunųjų krepšininkų priežiūra vykdoma ištisus metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių