D. Sabonis atskleidė tėvo patarimą

Už aikštelės ribų jis yra paprastas 21-erių metų jaunuolis, mėgstantis kompiuterinius žaidimus, besimėgaujantis laiku su šeima, draugais bei šuniu.

Ant parketo jis – sunkiai dirbantis, ramus bei sumanus. Taip portalas „BBall BreakDown“ pristato fantastiškai šį sezoną pradėjusį Indianos „Pacers“ puolėją Domantą Sabonį.

Puikiai savaisiais šansais besinaudojantis lygos antrametis naujoje ekipoje tapo viena svarbiausių figūrų, garantuojančių komandos sėkmę.

Jis per pirmuosius 19 mačų vidutiniškai žaidė po 25 minutes, pelnė po 13,3 taško, atkovojo po 8,8 kamuolio ir atliko po 2,5 rezultatyvaus perdavimo, o jo ekipa su 12 pergalių ir 9 pralaimėjimais dabar tvirtai įsitaisė šeštoje vietoje Rytų konferencijoje.

„Šiemet geriau jaučiuosi savo vaidmenyje, tokiame žaidimo stiliuje ir esamoje situacijoje. Taip pat man padėjo ir pirmųjų metų patirtis, – savo padėtį komentavo Sabonis. – Dar prieš įvykstant mainams, šlifavau kelis savo žaidimo aspektus. Kuomet mane iškeitė, darbas ties tuo tapo įpročiu: žaidimas po krepšiu, driblingas, kamuolio perdavimas, mano pataikymas ir baudų metimai. Realiai išėjo taip, jog teko padirbėti ties viskuo.“

– Kokį vaizdą apie NBA jums nupiešė tėčio Arvydo Sabonio pasakojimai?

– Pirmas jo patarimas buvo svarbiausia rūpintis savo kūnu. Savo karjeros metu jis turėjo daugybę traumų, nuo kurių nori apsaugoti mane. NBA susideda iš daugybės rungtynių ir kelionių, todėl rūpintis savo sveikata – svarbiausia. Aikštėje tiesiog žaisti agresyviai ir niekada nenusileisti, nes NBA visi sugeba žaisti gerai, tad turiu rungtyniauti kietai visų rungtynių metu.

– Kokie įspūdžiai iš debiutinio sezono žaidžiant su Russellu Westbrooku, kuris vidutiniškai rinko po trigubą dublį?

– Tai buvo nepaprasta. Persikelti į NBA ir žaisti su MVP buvo nuostabu. Puikūs metai, kuomet galėjau mokytis iš jo. Russello darbo etika ir požiūris į rungtynes iš tiesų man pagelbėjo. Matyti visa tai iš arti – nuostabus jausmas.

– Ar rungtyniavimas kartu su Russellu padėjo jums lengviau adaptuotis lygoje?

– Nemanau... Galvoju, jog kuomet tu esi aikštėje, turi siekti pergalės. Buvau laimingas būdamas „Thunder“ dalimi ir prisidėdamas prie rezultatų.

– Jūs buvote iškeistas kartu su Victoro Oladipo. Ar tai kiek nors sutvirtino jūsų tarpusavio ryšį?

– Žinoma. Nuo pat pirmos dienos buvome artimi, tačiau šie mainai dar labiau mus suartino. Tai, jog buvome iškeisti kartu, leido prie visko prisitaikyti paprasčiau.

– Daugelis negalvojo, jog šis sezonas „Pacers“ klostysis taip sėkmingai. Kas, jūsų manymu, lemia dabartinį klubo rezultatą?

– Mes visi esame kovotojai ir norime laimėti. Manau, kad tai gerai, kadangi kiekvienas iš mūsų turi norą įrodyti savo vertę bei visi esame susikoncentravę ties vienu tikslu. Vyrukai – išties puikūs bei dirba tikrai gerai.

– Šiandieninėje NBA jūs esate vienas tų, kuris gali žaisti dviejose pozicijose – sunkiojo krašto puolėjo ir centro. Kuri iš jų jums yra priimtinesnė? 

– Kalbant atvirai, komandoje situacija yra tokia, jog realiai tiek ketvirtoji, tiek penktoji pozicija turi tokią pat rolę. Tik vienas žaidžia aukščiau, o kitas – žemiau. Tai pernelyg neturi didelės reikšmės. Komandos draugai puikiai suranda mane ir, manau, aš taip pat puikiai randu juos. Tai veikia gana gerai.

– Kaip jūs ir Mylesas Turneris papildote vienas kitą?

– Manau, jog žaidimas kartu gali būti išties puikus. Aš galiu žaisti centru, o jis sunkiuoju kraštu. Arba atvirkščiai. Jeigu aš centruoju, tuomet jis išplečia aikštelę. Kada atlieku perdavimus ir atsitraukiu ties tritaškiu, jam atsiveria keliai laisvesniems metimams. Mylesas į komandos žaidimą įnešą gynybos, blokuotų metimų ir kietą kovą, tad vienas kitą galime papildyti daugelyje aspektų.

– Ar turite kažkokių asmeninių tikslų? Galbūt taikotės į asmeninius apdovanojimus?

– Ne, absoliučiai jokių tokių minčių. Tiesiog noriu kautis ir įrodyti, jog galiu žaisti. Manau, jog turiu puikią galimybę parodyti žmonėms, ką sugebu aikštėje, ir bandau ja pasinaudoti. Toks būtų pagrindinis tikslas. Mėgautis tuo, ką darau, ir augti.

– Galbūt yra koks jūsų pozicijos žaidėjas, su kuriuo laukiate asmeninės akistatos?

– Ne, tokio nėra. Nepaisant to, prieš ką žaidžiame, kiekvienos rungtynės yra svarbios. Tiesiog eini ir kovoji kietai, nesvarbu, kas tavo priešininkas. Privalau žaisti krepšinį taip, kaip jis turi būti žaidžiamas. Štai taip aš buvau auginamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių