D. Maskoliūnas: komanda turi daug sveiko pykčio

Po vakarinės Lietuvos rinktinės treniruotės Jono Kazlausko asistentas Darius Maskoliūnas tvirtino, kad komandoje po pralaimėtų rungtynių belgams netrūksta sportinio pykčio.

Treneris pasidalino savo mintimis apie prastą komandos pataikymą iš toli, įžaidėjų žaidimą bei rytojaus varžovę – Estijos rinktinę.

„Reikia išsikuopti, prisidarėme problemų. Visi puikiai žinote, kas nutiko vakar ir ką turime padaryti likusiose dvejose rungtynėse. Komanda turi daug sveiko pykčio.

Estija yra panaši komanda į latvius, bet Latvijos komanda stipresnė. Negalime nieko nuvertinti, pirmą dieną pamokos negavome, antrą dieną sužaidėme taip, kaip galime žaisti, o trečią dieną mus nubaudė. Negaliu sakyti, kad mes nuvertiname varžovus, bet gal kartais pervertiname patys save. Reikia išeiti, parodyti kas mes tokie, kur mes esame ir už ką žaidžiame“, – žurnalistams pasakojo Maskoliūnas.

Vyriausiojo trenerio asistentas akcentavo tai, kad Mantas Kalnietis dar nėra geriausios formos, tačiau treneriai juo visiškai pasitiki, o jaunojo rinktinės debiutanto Luko Lekavičiaus žaidimas juos tenkina.

„Įžaidėjo svarbą komandai visi puikiai suprantate. Po vyriausiojo trenerio, tai yra antras žmogus. Nuo jo ramybės priklauso kaip žaidžia visa komanda. Nepaslaptis, kad Mantas dabar nėra geriausios formos. Nemanau, kad Lukas atrodo blogai, jis daro savo darbą, stengiasi. Yra klaidų, bet jis pateisina mūsų lūkesčius.“

Maskoliūnas teigė, kad negali paprastai įvardinti, kodėl savo žaidimo kol kas neranda snaiperis Artūras Milaknis. Strategas pripažįsti, kad ir kiti metikai nedemonstruoja gero pataikymo.

„Sunku teigti, kad visi mūsų metikai pademonstravo tai, ką sugeba. Su tokiu pataikymo procentu, kokį turime dabar, tikrai neblizgame ir tai nėra ko mes norime.

Artūras kol kas nepagauna ritmo, bet jis yra krepšininkas, kuriam reikia skirti derinį, jis nėra tas krepšininkas, kuris pats sau susikuria situacijas. Jis puikiai žaidė „Žalgiryje“ ir labai aišku, ką jis sugeba. Tiesiog turime didelį pranašumą po krepšiu ir nebūtų protinga švaistyti tritaškius. Taip, jei mūsų aukštaūgius dvigubintų, tada reikia daryti atmetimus.“

Trečiadienį ryte Lietuvos rinktinė analizuos Estijos komandos žaidimą, o D grupės rungtynės Rygos arenoje prasidės 21.30 val.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

vanga

vanga portretas
Pykcio tai turi, o PROTO?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių