Klaidų virtinė klaipėdiečiams laimėti nesutrukdė

„Labai kruopščiai ruošėmės šioms rungtynėms, nes vertiname Jonavos komandą kaip stiprų varžovą“, - pabrėžė Tomas Gaidamavičius. Jo diriguojamas Klaipėdos „Neptūnas“ įrodinėja, jog nepaisant strigusios komplektacijos, šį sezoną su klaipdiečiais teks skaitytis daugeliui priešininkų. Bent jau „Citadele“ Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą jie pradėjo užtikrinta pergale prieš Jonavos „Cbet“ – 89:74.

Pirmasis ir vienintelis uostamiesčio klubo legionierius Isaacas Bontonas neturėjo nusivilti. 23-ejų metų 190 cm ūgio gynėjas prisideda prie laiminčios ekipos. Uraganinį puolimą nuo pat mačo pradžios pademonstravę klaipėdiečiai iškart šovė į priekį ir po pirmųjų 10 min. pirmavo jau dviženkliu skirtumu 32:16.

Aukštaūgių Beno Griciūno, pelniusio 17 taškų ir Juliaus Juciko, surinkusio 16 taškų ir atkovojusio 10 kamuolių vedami šeimininkai dominavo iki pat ketvirtojo kėlinio (73:46). Tačiau tuomet LKL naujokai iš Jonavos sukruto Laimonas Kisielius, Justinas Ramanauskas bei Khalilas Thomasas ėmė rinkti taškus, o klaipėdiečiai, lyg tyčia, pažėrė klaidų virtinę. Nors svečiams pavyko priartėti iki padoresnio skirtumo, atkurti intrigos jie nebesugebėjo.

Nugalėtojams Matas Jogėla ir Devidas Gailius pelnė po 13 taškų, Žygimantas Janavičius 11.

„Iš pradžių išėjome išvis nepasiruošę, taip pat ir gynyboje. Galbūt ir mes treneriai padarėme klaidų, galbūt reikėjo agresyviau gintis“, - svarstė Jonavos komandos treneris Virginijus Šeškus.

Pasak stratego, pralaimėjimas dideliu skirtumu bus vertingas, nes pakeis, galbūt per gerą, žaidėjų nuomonę apie save.

„Pergalė, žinoma, superinė. Tiesa, blogai tai, kad per 4-ąjį kėlinį suklydome net 11 kartų. Blogai, kad vyrai nemokėjo pasidžiaugti, bet, aišku, varžovai – gera komanda, kažkada turėjo grįžti į rungtynes“, – aiškino „Neptūno“ vedlys T.Gaidamavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių