Stambulo bokso ringe – auksinis lietuvės debiutas

  • Teksto dydis:

„Jaučiuosi lyg sapne. Debiutas suaugusiųjų pasaulio čempionate – ir iškart aukso medalis. Kol kas sunku tuo patikėti“, – sakė Gabrielė Stonkutė – pirmoji Lietuvos atstovė, triumfavusi bokso mėgėjų pasaulio čempionate.

Įveikė visas varžoves

Stambule (Turkija) surengtame pasaulio moterų bokso čempionate debiutavusi G.Stonkutė (svorio kategorija iki 81 kg) ketvirtfinalyje 5:0 nugalėjo kazachę Gulsają Jeržan, pusfinalyje 3:2 privertė kapituliuoti favoritę ringo šeimininkę – tituluotą Turkijos boksininkę Elifą Guneri, o finale 5:0 sutriuškino lenkę Oliwią Toborek.

Trečią raundą po lietuvės smūgio Lenkijos boksininkė buvo patyrusi nokdauną.

G.Stonkutei pergalę skyrė arbitrai iš Čekijos, Australijos, Kirgizijos, Vengrijos ir Gvatemalos.

Lietuvė papildė savo sportinių trofėjų kolekciją – anksčiau yra iškovojusi Europos jaunimo čempionato auksą ir Europos jaunimo (iki 22 metų) sidabrą ir bronzą.

Trečią raundą surengiau lemiamą šturmą. Varžovė jau buvo pavargusi, o aš vis smūgiavau.

Lenkei – nokdaunas

„Varžovė dvikovą pradėjo labai agresyviai, ne nuo visų smūgių pavyko apsiginti ir atsakyti kontratakomis. Pasitarėme su treneriu, tad antrą raundą pati pradėjau intensyviau boksuotis, pavyko atremti lenkės atakas, o pačiai realizuoti kelių iš eilės smūgių serijas. Trečią raundą surengiau lemiamą šturmą, atidaviau visas jėgas. Varžovė jau buvo pavargusi, o aš vis smūgiavau – nokdaunas! Tuomet ir patikėjau pergale“, – finalo įspūdžiais dalijosi Gabrielė.

„Įdėmiai išnagrinėjome ankstesnes lenkės kovas, tad finalas prasidėjo pagal mūsų numatytą scenarijų. Antrą raundą Gabrielė pradėjo dar daugiau smūgiuoti ir tvirtai perėmė iniciatyvą, matėme, kad varžovė išsikvėpė. Gabrielė vėl pademonstravo neįtikėtiną charakterį“, – komentavo treneris Vidas Bružas.

Nusipelnė: pasaulio čempionato prizininkėms teko ir solidžios piniginės premijos. / iba.sport nuotr.

Išsidalijo premijas

Iš Kretingos kilusi 21-ų metų G.Stonkutė iškovojo ne tik pasaulio čempionato aukso medalį, bet ir 100 tūkst. JAV dolerių premiją.

Vicečempionei O.Toborek teko 50 tūkst. JAV dolerių, o bronzos medalius laimėjusioms Jessicai Bagley (Australija) ir turkei E.Guneri – po 25 tūkst. JAV dolerių.

G.Stonkutė sportinę karjerą pradėjo būdama trylikos metų, pirmos treniruotės Kretingoje – vadovaujant Aivarui ir Tomui Balsiams, vėliau – Šilutėje, trenerio Vinco Murausko grupėje, paskui – Panevėžyje, Raimundo Sargūno sporto gimnazijoje, pas trenerį Julių Kibą.

Šiuo metu Gabrielė – Lietuvos sporto universiteto (LSU) treniravimo sistemų programos studentė, ją treniruoja V.Bružas.

Pasaulio vyrų bokso čempionato sidabro medalį yra iškovojęs Vitalijus Karpačiauskas (1993 m.), bronzos – Nikolajus Jerofejevas (1978 m.), V.Karpačiauskas ir Vidas Bičiulaitis (1995 m.), Daugirdas Šemiotas (2007 m.), Egidijus Kavaliauskas (2011 m.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gali paprašyti kad įrodytų,

Gali paprašyti kad įrodytų, portretas
tik karučio pautams parsivežt nepamiršk ..

Ar \\\\\../////

Ar  \\\\\..///// portretas
tai "moterys"?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių