Palangoje virs lengvaatlečių kovos

  • Teksto dydis:

Generalinė repeticija prieš batalijas Europoje – vasaros sostinėje. Ateinantį penktadienį ir šeštadienį Palangoje vyks Lietuvos lengvosios atletikos čempionatas, pritrauksiantis visus stipriausius šalies lengvaatlečius.

Pajūryje varžysis pasaulio disko metimo čempionas Andrius Gudžius, Europos uždarų patalpų čempionato šuolių į aukštį nugalėtoja Airinė Palšytė, Lietuvos rekordus kone kiekvienose varžybose gerinantys bėgikai Agnė Šerkšnienė ir Simas Bertašius bei būrys sportininkų, kuriems pirmenybės Palangoje taps paskutiniu startu prieš rugpjūčio 6-12 Berlyne (Vokietija) vyksiantį Europos čempionatą.

„Lietuvos čempionate startuosiu 400 m rungtyje. Tai yra mano pagrindinė rungtis ir ji tuo pačiu labiausiai tinka pagal dabartinį treniruočių planą, – paaiškino iš Šveicarijos atvyksianti A.Šerkšnienė. – Lietuvos čempionatas palyginus yra arti Europos čempionato ir šiuo metu man yra 2-3 didelio krūvio savaitės. Galbūt šiek tiek jausis nuovargis, bet tikiuosi, kad pavyks gražiai sustartuoti bei praleisiu smagiai laiką.“

Sportininkė šiais metais pagerino net septynis šalies rekordus. Svarbiausias iš jų – 400 m nuotolio bėgimo stadione. 34-erius metus gyvavusį Dalios Matusevičienės rekordą A.Šerkšnienė pakoregavo liepą, distanciją įveikusi per 50,99 sek, o tai – trečias metų rezultatas Europoje.

Konkurencijos rekordininkė turėtų sulaukti ir Lietuvos čempionate Palangoje – 400 m rungties normatyvą į Senojo žemyno pirmenybes jau taip pat įvykdė Modesta Morauskaitė bei Eva Misiūnaitė. Abi bėgikės šioje distancijoje išbandys jėgas ir Palangoje.

„400 m taip pat bėgs visos merginos, pretenduojančios patekti į estafetės 4x400 m komandą, todėl konkurencija bus didelė ir galbūt tai padės siekti aukštesnių rezultatų“, – vylėsi A.Šerkšnienė.

Pasaulio čempionas A.Gudžius Palangoje pluša visą šią savaitę – čia sportininkas surengė treniruočių stovyklą. Lietuvos čempionate disko metikas turi vienintelį tikslą – nugalėti.

„Per daug šioms varžyboms nesiruošiame – ruošiamės Europos čempionatui. Palangoje reikia tiesiog laimėti, – šyptelėjo A.Gudžius. – Visą laiką stengiuosi maksimaliai gerai pasirodyti, kad ir kokią dieną būtų ta sportinė forma, o Lietuvos čempionate 67 metrai ir daugiau būtų gerai.“

Disko metimo skriejimui įtakos ypač daro vėjas – jis pajūryje paprastai būna didesnis nei kituose šalies regionuose. Vis dėlto galimo vėjo stiprumo Lietuvos čempionate lengvaatletis nenori sureikšminti.

„Sąlygos mėtyti diską Palangoje būna kaip kada – gali būti labai geros, gali būti blogos. Šiandien dariau treniruotę ir pūtė toks vėjas, jog nė viename sektoriuje sąlygos nebuvo geros. Tačiau teoriškai visko gali būti“, – nusijuokė A.Gudžius.

Vienu svarbiausiu Lietuvos čempionato akcentų gali tapti Simo Bertašiaus pasirodymas. 1500 m rungties šalies rekordą vien birželį triskart pagerinęs lengvaatletis neatmeta galimybės dar greičiau bėgti Palangoje.

„Tiek treneris, tiek aš pats prieš varžybas negalvojame apie rekordo gerinimą. Viskas dažniausiai sprendžiasi po starto šūvio, taip tikriausiai bus ir Palangoje“, – sakė S.Bertašius.

Praėjusiais metais Juozapo Garalevičiaus auklėtinis iškovojo du Lietuvos čempiono titulus – 1500 m ir 5000 m rungtyse. Tačiau nuo praėjusių pirmenybių – per metus – sportininko rezultatai šoktelėjo drastiškai: 3 min. 44,59 sek. jis pavertė į 3 min. 39,01 sek.

„Šiuos metus skyriau vien tik sportui. Galbūt kai kam tai atrodė keista, bet toks sprendimas pasiteisino – pavyko pagerinti Lietuvos rekordą, įvykdyti Europos čempionato normatyvą. Rezultatai vis kyla, o pats bėgimas, anksčiau buvęs tik hobiu, dabar tampa pragyvenimo šaltiniu“, – džiaugėsi S.Bertašius.

Lietuvos čempionatas bus paskutinės varžybos, kuriose bus galima kovoti dėl patekimo į Senojo žemyno pirmenybes. Visų rungčių nugalėtojams atiteks „Sportland“ įsteigti čekiai, prizininkus apdovanos „Nike“, o geriausią jauną sportininką paskatins „Kauno maratono klubas“.

Varžybų atidarymas penktadienį – 16.30 val., šeštadienį varžybos prasidės 14.15 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių