M. Alekna nustelbė olimpinį čempioną

Beveik per kiekvienas varžybas įvairius rekordus gerinantis disko metikas Mykolas Alekna vėl blykstelėjo – nustelbė ne vien olimpinį ir pasaulio čempioną Danielį Stahlį, bet ir kitus labiau patyrusius atletus.

Pirmas metimas – 69,81 m

Stokholme (Švedija) surengtose elitinės „Deimantinės lygos“ aštunto etapo varžybose M.Alekna numetė diską 69,81 m, pagerino asmeninį rekordą ir užėmė antrą vietą.

Be to, lietuvio rezultatas – trečias pasaulyje šį sezoną.

Šiemet sėkmingiau yra pasirodę tik švedas D.Stahlis (71,47 m) ir slovėnas Kristjanas Čehas (71,27 m).

Jie startavo ir Stokholme. K.Čehas nusviedė diską 70,02 m, olimpinis ir pasaulio čempionas D.Stahlis – 67,57 m (trečia vieta).

M.Alekna geriausią metimą atliko pačiu pirmu savo bandymu, tačiau ir kiti buvo įspūdingi – 67,80 m, 67,21 m, 67,20 m, 67,57 m.

Ketvirtą vietą užėmė kitas Lietuvos disko metikas Andrius Gudžius (67,37 m), toliau išsirikiavo amerikietis Samas Mattisas (63,69 m), britas Lawrence'as Okoye (63,34 m), švedas Simonas Petterssonas (63,21 m) ir australas Matthew Denny (62,49 m).

Mėgavosi varžybomis

Pirmą kartą teko konkuruoti su M.Alekna. Labai įspūdinga, kaip jis mėto diską.

„Nesitikėjau, kad šįkart pavyks taip toli numesti diską. Viskas pavyko idealiai. Sirgaliai prie to taip pat labai prisidėjo, – po varžybų kalbėjo M.Alekna. – Išmėginti jėgas su mano rungties žvaigždėmis – didelė patirtis, svajojau apie tai. Stengiausi būti ramus ir mėgavausi tuo, kas vyksta.“

„Varžybų sąlygos buvo puikios, pilnos tribūnos kūrė nuostabią atmosferą. Pastaruoju metu pagrindinį dėmesį esu sutelkęs metimo technikai, stengiausi, kad čia bent vienas bandymas būtų toks, kokio noriu, o pavyko du, – sakė K.Čehas. – Pirmą kartą teko konkuruoti su M.Alekna. Šis jaunuolis – talentingas. Labai įspūdinga, kaip jis mėto diską. Aš, būdamas tokio amžiaus, numesdavau maždaug 63 m. Jo rezultatai – neįtikėtini.“

29-erių metų D.Stahlis pripažino, kad ir jį nustebino devyniolikmečio M.Aleknos pasirodymas.

„Akivaizdu: pasaulio čempionate laukia ypatingi iššūkiai, nes jaunimo potencialas – iškalbingas“, – pabrėžė olimpinis čempionas.

Slovėnijos disko metikui K.Čehui šiemet vasarį sukako 23-eji.

Aukštis: per varžybas Stokholme šuolininkas su kartimi A. Duplantis pasiekė aukščiausią visų laikų rezultatą atvirame stadione – 6,16 m (jam priklausantis absoliutus pasaulio rekordas – 6,20 m) / „Reuters“ nuotr.

Laukia Judžinas

Pasaulio lengvosios atletikos čempionatas vyks liepos 15–24 d Judžine (JAV, Oregonas).

Dalyvauti jame rengiasi ir M.Alekna, ir A.Gudžius.

„Ar aukštesnio rango varžybose pavyksta pasirodyti geriau nei žemesnio? Kartais vienaip, kartais – kitaip. Nežinau, nuo ko tai priklauso. Man jokio skirtumo, kas mano varžovai, svarbu pačiam gerai pasirodyti. Ar pavyks kažką aplenkti, ar nepavyks – nelabai tai rūpi. Svarbiausia, kad būčiau patenkintas savo rezultatu“, – yra sakęs M.Alekna.

Bilietus į Oregoną taip pat turi kvalifikacinius normatyvus įvykdę ėjikai Arturas Mastianica ir Marius Žiūkas, bėgikė Modesta Justė Morauskaitė, taip pat aukštas pozicijas „World Atletics“ pasaulio reitingų lentelėse užėmusios Liveta Jasiūnaitė (ieties metimas), Ieva Zarankaitė (disko metimas), Urtė Baikštytė (šuoliai į aukštį) ir Brigita Virbalytė (sportinis ėjimas).

U.Baikštytei šis pasaulio čempionatas – debiutinis.

„Labai džiaugiuosi, kad varžysiuosi su geriausiomis sportininkėmis. Praleidau pastaruosius dvejus Europos iki 23 metų čempionatus, bet keliausiu tiesiai į suaugusiųjų pasaulio čempionatą. Fantastika!“ – kalbėjo U.Baikštytė.

2019-aisiais pasaulio lengvosios atletikos čempionate Dohoje (Kataras) dalyvavo vienuolika mūsų šalies sportininkų. Aukščiausią vietą – vienuoliktą – užėmė M.Žiūkas (20 km sportinis ėjimas). Dvyliktas buvo A.Gudžius, keturiolikta – trišuolininkė Dovilė Kilty.

Pastarąjį kartą medalį į Lietuvą parvežė A.Gudžius, 2017-aisiais Londone laimėjęs disko metimo finalą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kai taps olimpiniu čempionu,

Kai taps olimpiniu čempionu, portretas
tada ir nustelbs.Nerašykit durnų ditirambų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių