Dėl koronaviruso – grėsmė atšaukti olimpines žaidynes

  • Teksto dydis:

Vis labiau plintantis koronavirusas gali lemti tai, kad 2020 metų Tokijo olimpinės žaidynės neįvyks.

Vyresnysis Tarptautinio olimpinio komiteto narys Dickas Poundas atskleidė, kad jeigu koronavirusas nebus suvaldytas, tuomet organizatoriai bus linkę olimpines žaidynes ne perkelti į kitą vietą ar atidėti, o visai atšaukti.

Kanadietis teigia, kad sprendimas dėl Tokijo olimpinių žaidynių organizavimo bus priimtas iki gegužės mėnesio pabaigos.

„Tuo metu žmonės turės paklausti, ar virusas yra taip kontroliuojamas, jog galėtume leisti sportininkams vykti į Tokijų“, – „The Associated Press“ cituoja Poundą.

Numatyta, kad 2020 metų Tokijo olimpinės žaidynės vyks nuo liepos 24-osios iki rugpjūčio 9-osios. Japonija jau pranešė apie keturias mirtis dėl koronaviruso.

Olimpinio komiteto narys ragina sportininkus ir toliau ruoštis olimpinėms žaidynėms. Olimpiadoje dalyvaus apie 11 tūkst. sportininkų.

„Ruoškitės ir toliau bei būkite tikri, kad tarptautinis olimpinis komitetas jūsų tikrai nenusiųs į pandemijos vietą“, – sakė Poundas.

Moderniosios olimpinės žaidynės, kurios rengiamos nuo 1896 metų, buvo atšauktos tik karo metu. 1940 metais olimpinės žaidynės taip pat turėjo būti surengtos Tokijuje, tačiau buvo atšauktos dėl Japonijos ir Kinijos karo.

Poundas paaiškino, kodėl nesvarstoma olimpines žaidynes perkelti į vėlesnę datą ar kitą vietą.

„Tu tiesiog negali atidėti tokio masto renginio. Tiek daug šalių, tiek skirtingų sezonų, turnyrų sezonų, televizijų. Negali imti ir pasakyti, kad olimpines žaidynes surengsime spalio mėnesį.

Pasaulyje yra tik kelios vietos, kuriose galėtume pamėginti per trumpą laiką sukurti tinkamas sąlygas olimpinėms žaidynėms“, – sakė kanadietis.

Variantas olimpines žaidynes suorganizuoti po metų irgi yra atmetamas. „Turėtume prašyti paruoštas patalpas išlaikyti papildomus metus, be to, privalėtume prisitaikyti prie viso tarptautinio sporto tvarkaraščio“, – pabrėžė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių