Dėl dopingo vartojimo diskvalifikuotas boksininkas E. Skurdelis

Lietuvos antidopingo agentūra 2022 m. rugpjūčio 23 d. vykdė dopingo kontrolę ne varžybų metu, kuriai buvo atrinktas boksininkas Edgaras Skurdelis.

Pranešta, kad atlikus šlapimo mėginio tyrimą Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) akredituotoje laboratorijoje Varšuvoje (Lenkija) gautas teigiamas rezultatas.

Rasta draudžiamoji medžiaga – klomifeno metabolitai (4-OH-Clomifene). Ši medžiaga yra įtraukta į Draudžiamąjį sąrašą, patvirtintą Pasaulinės antidopingo agentūros.

Boksininkui skirta dvejų metų diskvalifikacija, kurios pabaiga – 2024 m. rugsėjo 15 d.

Nepaisant boksininko E. Skurdelio versijos apie klaidą, kuri jam kainavo profesionalaus sportininko karjerą, Lietuvos bokso federacija (LBF) supranta, kad nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės.

LBF palaiko Lietuvos antidopingo agentūros sprendimą, apgailestauja dėl sportininko poelgio ir tikisi, kad tokie atvejai ateityje nebepasikartos.

Kiekvienas LBF sportininkas, dalyvaujantis Europos ir pasaulio čempionatuose bei atstovaujantis Lietuvos rinktinei, yra supažindintas su WADA dopingo kontrolės taisyklėmis ir skatinamas nuolat domėtis dažnai atsinaujinančiu Draudžiamų medžiagų sąrašu.

LBF palaiko tik švarų sportą. Visi šalies boksininkai kviečiami atkreipti dėmesį į vartojamų papildų ar vaistų sudėtį ir šias medžiagas vartoti tik pasitarus su treneriu ar Lietuvos dopingo agentūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

handzibasas

handzibasas portretas
visi profesionaliais sportojantys varo arklinem dozem !

Nxbd

Nxbd portretas
Bent viena sportininka profesionalu parodykit katras nevartoja nebejuokinkit ir maziau cia tikrinkit svarbu kad iki varzybu spetu issivalyt… nes kitaip lietuvai nebus rezultatu jai tai elgsites
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių