B.Vanagas: ralyje sieksime pademonstruoti, ką galime

Žinomo ralio lenktynininko Benedikto Vanago ir jo šturmano Sebastiano Rozwadowskio ekipažas išvyko į Zarasus, kur startuos „300 ežerų ralyje“. Antrąją vietą Lietuvos ralio čempionato antrojoje bendrojoje įskaitoje užimantis ekipažas užsibrėžęs tikslą „300 Lakes Rally“ kovoti dėl aukščiausių pozicijų.

Pasak B. Vanago, Zarasuose vyksiantis ralis yra vienas laukiamiausių žiūrovų ir lenktynininkų, todėl kiekvienas ekipažų yra suinteresuotas parodyti kuo aukštesnį rezultatą, o tai suteiks papildomo įdomumo visiems. Lenktynininko teigimu, Lietuvos ralio čempionate buvo gan ilga pertrauka - nuo paskutinio etapo Šiauliuose praėjo lygiai du mėnesiai. Per šį laiką ralio gerbėjai spėjo gerokai išsiilgti greičio ruožais skriejančių lenktyninių automobilių.

Pertrauką tarp birželio mėnesį vykusio „Saulės“ ralio ir šį savaitgalį startuosiančio „300 ežerų ralio“ B. Vanagas išnaudojo dalyvaudamas 1000 kilometrų lenktynėse, vykusiose Palangoje. Lenktynininkui tai buvo vertinga patirtis, padėjusi pagilinti ir taip didelį įgūdžių bagažą - sportininkas garsėja kaip vienas universaliausių Baltijos šalyje, aukštų rezultatų pasiekęs su visiškai skirtingų kategorijų automobiliais.

„Kiek mažiau nei prieš mėnesį turėjau puikią progą vėl išbandyti jėgas toje sporto šakoje, iš kurios ir atėjau į automobilių ralį - žiedines lenktynes. Nors lenktynių nebaigėme dėl technikos gedimo, kartu su Nemunu ir Nerijumi Dagiliais įrodėme, kad buvome pajėgūs nugalėti. “300 Lakes Rally„ vėl sėsiu už “Subaru„ vairo. Šiuo metu esame antroje pozicijoje čempionate, todėl sieksime pademonstruoti geriausią, ką galime“, - teigė lenktynininkas.

„300 Lakes Rally“ - tradicinis tarptautinis automobilių ralis, penktasis Lietuvos automobilių ralio čempionato ir trečiasis „Baltic Rally Challenge“ varžybų serijos etapas. Pirmojo ralio greičio ruožo penktadienį startas įvyks 18:20 val. Penktadienį numatomi keturi greičio ruožai. Antrąją dieną, šeštadienį, lauks dar vienuolika greičio ruožų. Bendras ralio ilgis 457 kilometrai, iš kurių 126 km sudarys greičio ruožai.


Šiame straipsnyje: ralis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vanagaite

Vanagaite portretas
linkiu Vanagui sekmes.Kazin sitas Vanagelis ar is mano ,,misko,,.Kai zmogus su pavarde Vanagas malonu girdeti,ir atrodo,kad jie maniskiai.As uz Vanagu gimine ir ne gimine.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių