Baidarininkas I. Navakauskas nepateko į finalą

Paskutinis iš Lietuvos sportininkų Rio de Žaneiro olimpiniame kanale startavo baidarininkas 26 metų Ignas Navakauskas. Šių metų Europos čempionato bronzos medalio laimėtojas 200 m distanciją įveikė 4-as savo plaukime (35.14 sek.) ir pateko į pusfinalį, bet į finalą neprasimušė.

Bendroje lentelėje lietuvis yra dešimtas.

Dviejuose pusfinaliuose lenktyniaus po aštuonis baidarininkus. Po keturis iš kiekvieno plaukimo pateks į A finalą, likę aštuoni lenktyniaus B finale.

Ketvirtadienį olimpinėje lagūnoje bronzos medalį 200 m distancijoje iškovojo dvivietės baidarės irkluotojai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas, penkti 1000 m nuotolyje finišavo Andrejus Olijnikas ir Ričardas Nekriošius, o nesėkmę pusfinalyje patyręs kanojininkas Henrikas Žustautas B finale buvo trečias ir galutinėje įskaitoje liko vienuoliktas.

„Visi varžovai seniai išanalizuoti, viskas aišku, kas ką gali. Dabar viskas priklauso nuo paskutinių valandų, kaip sportininkas sugebės save mobilizuoti, nuteikti ir kokią taktiką pasirinks varžybų metu.

Trenerio žodžiai yra viena, bet sportininkas sprendimą priims pats. Jam reikia sukurti teigiamą aplinką , kad jis savimi patikėtų ir gerai jaustųsi prieš startą, o toliau jis vienas lieka pats su savimi. Toje aplinkoje, kuri jį supa dabar, nuotaikos svyruoja labai didele amplitude nuo didelių nusivylimu iki didelės euforijos. Ką Ignas joje suras, ką iš jos pasiims, taip ir lenktyniaus“, – teigė I. Navakausko treneris Romualdas Petrukanecas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių