Atskleidė, kas laukia pasaulio vandens formulių F2 čempionato žiūrovų

  • Teksto dydis:

Liepos 5-6 dienomis Kupiškio mariose vyksiantis pasaulio F2 vandens formulių čempionatas taps rimtu iššūkiu tiesioginės transliacijos režisieriams.

Įdomumas slypi detalėse

Kaip pasakoja čempionato transliacijos režisierius Tomas Skamaročius, tokio lygio varžybose labai svarbu į sportą pažiūrėti kiek įdėmiau, kad transliacijas stebintys žiūrovai galėtų lengviau įsitraukti į ant vandens vykstančią kovą.

„Kiekvienas sportas išsiskiria savo specifika, todėl reikia pažiūrėti kiek giliau. Ne tik į sportininkų atliekamą darbą, bet ir įsigilinti į niuansus, išmanyti taisykles, pabendrauti su sportininkais, treneriais, teisėjais, paieškoti detalių kurios yra svarbios jiems ir tada viską sudėti į vieną transliacija“, – sako jis

Prireiks kelių kilometrų laidų

T. Skamaročiaus rengtų transliacijų sąrašas ilgas ir labai įvairus. Per pastaruosius 15 metų jis su komanda buvo atsakingas už krepšinio čempionatų, irklavimo pirmenybių, šonalsydžio, bobslėjaus, dronų lenktynių ir net kultūrinį renginį Ispanijoje „Human Tower“, kurio metu statomi žmonių bokštai. Šį sąrašą liepą prisidės ir vandens formulių F2 pasaulio čempionatas. Transliacijai jau ruošiamasi gerokai iš anksto, o režisierius atskleidžia, kad prireiks ne vieno kilometro laidų kameroms.

„Naudosime profesionalią techniką, o vaizdus ruoš patyrusi transliacijų komanda. Šiuo metu analizuojame kitas transliacijas ir pagal tai keičiame planą, kur ir kokia kamera turi stovėti. Vandens formulių lenktynių ratas užima didelį plotą ir tai yra nemažas iššūkis. Reikės net keleto kilometrų kabelių visoms kameroms pajungti“, – pasakoja T. Skamaročius.

Svarbiausia patirti pačiam

Pasak jo, kiekvienos varžybos turi savo istoriją, o norint ją greitai užčiuopti ir pateikti žiūrovui, negana vien tik išsiaiškinti sporto subtilybes – reikia ir pačiam viską patirti. T. Skamaročius pasakoja, kad ties Lietuvos F2 piloto Edgaro Riabko istorija dirba jau pusę metų, o visai neseniai ir pats išbandė, ką reiškia skrieti virš vandens.

„Teko ir savo kailiu išbandyti vandens formulę, kai Edgaras paplukdė su dviviete. Skrieti 180 km/val. greičiu virš vandens – įspūdingas jausmas. Būtent tai ir norisi pateikti žiūrovui, kad čia įspūdingi greičiai, o fizika posūkiuose visiškai kitokia nei, pavyzdžiui, automobilių sporte“, – apie savo pirmą plaukimą su vandens formule pasakoja T. Skamaročius.

Šiai užduočiai įgyvendinti į vandens formules bus montuojamos veiksmo kameros, kurios leis transliacijoms žiūrovams bent kažkiek pajusti, ką patiria F2 pilotai. Tiesiojoje vandens formulės plaukia vos liesdamos vandens paviršių. Būtent tokius vaizdus fiksuos speciali „Phantom“ kamera, kuri filmuoja 1 tūkst. kadrų per sekundę greičiu. Transliacijoje tai leidžia gerokai sulėtinti vaizdą ir parodyti net ir įmantriausias šio sporto subtilybes.

Svarbiausias patarimas

T. Skamaročius juokauja, kad geriausias transliacijos įvertinimas būna tada, kai žmonėms stebėti transliacija smagiau nei gyvas rungtynes. Jis pripažįsta, kad per vandens formulių F2 pasaulio čempionato transliacijas žiūrovai patirs dviguba adrenalino dozę, jei tik laikysis vienos taisyklės.

„Jau dabar dedam visas pastangas, kad transliacija būtų aukščiausio lygio. Bet manau, kad labiausiai pasiseks tiems žiūrovams, kurie atvyks pasaulio čempionato kovų stebėti į Kupiškį. Tada visą veiksmą gyvai galima stebėti vandenyje, o krante esantys ekranai rodys čempionato transliaciją. Dvigubas azartas“, – žiūrovams pataria T. Skamaročius.

Norintys liepos 5-6 dienomis stebėti Kupiškio savivaldybės ir „F2 United“ organizuojamas F2 Pasaulio čempionato kovas iš labai arti, jau dabar turėtų įsigyti VIP ložės bilietus internetu. Viso renginio metu vyks pramogų ir amatų mugės visai šeimai, o vakarais vyks žymiausių Lietuvos atlikėjų koncertai. Neturintys galimybės atvykti į Kupiškį pasaulio čempionatą galės stebėti tiesioginėje LRT PLUS televizijos transliacijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių