Ankstyvas sezono finišas atėmė intrigą

"Apmaudo yra, bet, norint rungtyniauti, būtina kokybiškai pasitreniruoti, o pastaruoju metu sąlygų nebuvo. Kitaip sugrįžimas į aikštes – nevisavertis, o traumų rizika – didelė", – teigė Antanas Skarbalius. Jo vadovaujama Kauno "ACME-Žalgirio" komanda tvirtai pirmavo Lietuvos moterų rankinio lygoje, tačiau neteko galimybės susigrąžinti čempionės titulo.

Vyrai nebelaukė

Po du mėnesius trukusio laukimo šalies rankinio sezonas galutinai nuleido sparnus. Dėl COVID-19 pandemijos pristabdytų čempionatų rengėjai nusprendė – daugiau laukti nebėra prasmės.

Vyrų rankinio lygos likimas paaiškėjo balandžio pradžioje. Tuomet paskelbta, kad pirmenybės nutraukiamos, o nugalėtojai ir prizininkai neskelbiami.

Dėl to labiausiai nukentėjo Klaipėdos "Dragūno" ekipa. Net devynis titulus per pastarąjį dešimtmetį laimėję klaipėdiečiai pirmavo ir šio sezono turnyre. Artūro Juškėno auklėtiniai su 28 taškais lenkė antroje vietoje žengusią Vilniaus "Šviesą" (25 tšk.) bei trečioje pozicijoje buvusį Alytaus "Varsą-Stronglasą" (18 tšk.).

Sužaidus beveik septynis mėnesius ir dar įskaičiavus visą pasiruošimą sezonui, šitaip finišuoti nėra smagu.

"Širdyje jaučiamės čempionai", – tuomet pareiškė A.Juškėnas.

Paguodai klaipėdiečiai gavo teisę ateinantį sezoną kautis Europos rankinio federacijos (EHF) taurių turnyruose. Atsižvelgiant į reitingus ir klubų pageidavimus, tokia pat galimybė suteikta "Šviesai" bei Kauno "Granitui-Kariui" (17 tšk.).

Norą dalyvauti tarptautinėse varžybose pareiškė ir Kauno "Ąžuolas-KTU" (16 tšk.), tad Lietuvos rankinio federacija (LRF) kreipsis į EHF ir dėl bilieto šiai komandai.

Gaila triūso

Žingsnius, likusius iki pabaigtuvių, skaičiavo ir moterų ekipos. Finalai buvo numatyti neįprastai vėlai – gegužės pabaigoje. Vis dėlto prieš kelias dienas LRF vykdomasis komitetas nutarė padėti tašką. Apsisprendimą lėmė šalies Vyriausybės nurodymas karantiną pratęsti iki gegužės 31-osios.

Rankininkių čempionatas buvo sustabdytas likus vienam turui iki reguliaraus sezono pabaigos. Turnyro lentelės viršūnėje buvusi "ACME-Žalgirio" komanda po vienuolikos mačų turėjo devyniolika taškų. Šešiais taškais atsiliko čempionės titulą gynusi Kauno rajono "Cascada-Garliava SM", septyniais – Vilniaus "Eglė".

"Sprendimas logiškas. Žaisti birželį jau būtų vėlu, viskas pernelyg išsitęstų. Tačiau, sužaidus beveik septynis mėnesius ir dar įskaičiavus visą prakaitą, išlietą ruošiantis sezonui, šitaip finišuoti nėra smagu", – kalbėjo žalgiriečių strategas A.Skarbalius.

Kauniečio kolegė, Garliavos ekipos trenerė Rita Urnikienė buvo nusiteikusi pakiliau.

"Padarėme viską, kiek leido galimybės. Iškovojome šalies Supertaurę ir LRF taurę. Nudžiugino ir Baltijos lygoje užimta mums itin aukšta trečioji vieta. Tad iš esmės sezonas buvo geras", – kalbėjo R.Urnikienė.

Nerimas dėl ateities

Trenerės žodžiais, nepaisant itin ilgos pauzės ir turnyrų stabdymo, garliavietės iki šiol rūpinosi sportine forma – dirbo individualiai. Kiekvieną savaitę žaidėjoms buvo pateikiami treniruočių planai, stebima, kaip jie vykdomi.

Net ir dabar Kauno rajono komanda nedykinės – atostogas pasitiks palaipsniui mažindama krūvius.

Naujas Lietuvos rankinio sezonas turėtų startuoti rudenį, veikiausiai rugsėjį, numatytomis Supertaurės varžybomis. Tad ekipos į treniruočių stovyklas rinksis rugpjūtį.

Iškovojome šalies Supertaurę ir LRF taurę, Baltijos lygoje užėmėme trečią vietą. Tad sezonas buvo geras.

Tiek R.Urnikienė, tiek A.Skarbalius pripažino: ateitis kelia nerimą. Abi komandos turi ambicijų startuoti ir Europos taurių turnyruose, bet daug kas priklausys nuo biudžetų. Miesto ir rajono savivaldybės sustabdė sporto projektų finansavimą, o privatūs rėmėjai dėl ekonomikos nuosmukio taip pat neskuba vykdyti pažadų.

"Tai suprantama, nes visi laukia aiškumo. Tikimės, kad visus įsipareigojimus pavyks įgyvendinti", – vylėsi A.Skarbalius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilnius

Vilnius portretas
keista, kad legendinė Eglė tik trečia liko
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių