„Žalgirio“ futbolininkai „Spyriui“ smeigė penkis įvarčius

  • Teksto dydis:

Pirmosiose LFF taurės ketvirtifinalio rungtynėse Vilniaus „Žalgiris“ po gan lengvos kovos užtikrintai įveikė Kauno „Spyrį“ rezultatu 5:0 (3:0) ir itin sutvirtino savo galimybes žengti į kitą etapą.

Galingai pradėję rungtynes LFF taurės nugalėtojų titulą ginantys vilniečiai visų rungtynių metu talžė varžovų ekipą, o savo norą patekti į kitą etapą parodė dar pirmajame mačo kėlinyje.

Pirmąjį įvartį žalgiriečiai pelnė jau 15-ąją žaidimo minutę, kuomet po gražios perdavimų kombinacijos vienas prieš vartininką atsidūrė Serge‘as Nyuiadzi. Legionierius šios dovanos neiššvaistė, o jo smūgio į tolimąjį vartų kampą varžovų vartininkas atremti nepajėgė – 1:0.

Žalgiriečiai netruko pelnyti ir antrojo rungtynių įvarčio. Prabėgus kiek mažiau nei 15 minučių Mantas Kuklys gavo perdavimą šalia vartų ir juvelyriškai tiksliu tolimu smūgiu pasiuntė kamuolį į viršutinį vartų kampą ir išvalė jame esančius voratinklius. Nors ir smūgis nebuvo stiprus, tačiau labai klastingas ir vartininkas suabejojęs net nešoko jo atremti – 2:0.

Tuo varžovų bėdos pirmajame kėlinyje nesibaigė. Jau besibaigiant jam gražaus paso sulaukęs Andro Švrljuga atsidūrė vienas prieš priešininkų vartininką ir lengvai jį nuginklavo. Rezultatas po šio smūgio tapo jau 3:0.

Daugiau pavojingų progų per likusį laiką komandos nesukūrė, o į persirengimo kambarius komandos žengė nepakitusiu rezultatu – 3:0.

Antrasis kėlinys prasidėjo taip pat aktyviu abejų komandų žaidimu. Progą pasižymėti turėjo varžovai, tačiau šioje situacijoje patikimai žaidė po traumos sugrįžęs Armantas Vitkauskas.

Ketvirtąjį dūrį į „Spyrio“ paširdžius smeigė po keitimo pasirodęs Lucasas Gaucho. Taip pat po keitimo pasirodęs Tautvydas Eliošius puikiai pamatė atsidengusį D. Slijngardą ir perdavė jam kamuolį į kraštą, legionierius nieko nelaukdamas atliko perdavimą į baudos aikštelę, kur L. Gaucho beliko lengvai pasiųsti kamuolį į vartus – 4:0.

64-ąją žaidimo minutę „Žalgirio“ sirgalius sunerimti privertė tas pats D. Slijngardas, kuris neleistinai sužaidė baudos aikštelėje ir ne tik prieš save išvydo geltoną kortelę, tačiau teisėjas dar ir parodė į 11 metrų žymą. Čia driokstelėjo A. Vitkauskas, kuris užtikrintai atrėmė A. Veličkos bandymą sušvelninti rezultatą ir išlaikė savo vartus „sausus“.

Netrukus pasitvirtino sena futbolo taisyklė – nemuši tu, įmuša tau. Eilinį kartą praskuodęs dešiniuoju kraštu, A. Švrljuga atliko tiesiog idealų perdavimą brazilui, kuriam beliko ir vėl niekieno nedengiamam pasiųsti kamuolį į vartus – 5:0.

Vos po kelių akimirkų vienas prieš vartininką atsidūrė ir „Žalgirio“ gretose debiutavęs T. Eliošius, tačiau saugas akimirką sudelsė ir jo smūgį atrėmė laiku pribėgęs vartininkas.

Po tokios įvarčių tirados kauniečiai tiesiog palūžo ir, atrodo, labiau laukė rungtynių pabaigos nei bandė bent sušvelninti rezultatą. Tokią progą jie turėjo antrojo kėlinio pabaigoje, tačiau prie pat vartų laisvas atsidūręs varžovų žaidėjas tiesiog pasiuntė kamuolį virš vartų.

Pirmoji komandų akistata LFF taurės ketvirtfinalyje baigėsi užtikrinta žalgiriečių pergale, o matyt formalumu tapsiančios atsakomosios rungtynės įvyks lapkričio 3-iąją Kaune.

Vilniaus „Žalgiris“ – Kauno „Spyris“ 5:0 (3:0)

15‘ [1:0] Serge‘as Nyuiadzi

29‘ [2:0] Mantas Kuklys

42‘ [3:0] Andro Švrljuga

59‘ [4:0] Lucasas Gaucho

69‘ [5:0] Lucasas Gaucho

Įspėjimai: 64‘ Donovanas Slijngardas, 84‘ Algis Jankauskas („Žalgiris); 39‘ Rokas Sikorskis („Spyris“).

„Žalgirio“ sudėtis: Armantas Vitkauskas, Andro Švrljuga, Georgas Freidgeimas, Algis Jankauskas, Donovanas Slijngardas, Linas Pilibaitis (46‘ Paulius Jnaušauskas), Mantas Kuklys, Danielis Romanovskis, Serge‘as Nyuiadzi, Darvydas Šernas (46‘ Tautvydas Eliošius), Elivelto Ribeiro Dantas (46‘ Lucasas Gaucho).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių