Žalgiriečių derbis – be intrigos

„Kauno Žalgirio“ futbolininkėms nepavyko sukurti intrigos akistatoje su kolegėmis iš Vilniaus „Žalgirio-MRU“. Kaunietės moterų A lygoje namuose 0:6 nusileido viešnioms iš sostinės ir rikiuojasi ketvirtos.

„Kauno Žalgirio“ futbolo akademijos manieže sekmadienį vykusiame mače kaunietės į aikštę žengė neprastos sudėties, tačiau viešnios iš Vilniaus atvyko pasitelkusios pajėgių legionierių ir tuoj parodė, kad yra šios akistatos favoritės. 13-ąją min. savo pirmąjį iš trijų įvarčių pelnė Ugnė Lazdauskaitė. Vos po 5 min. persvarą įtvirtino 19-metė ukrainietė Nadia Veherych. Tarsi problemų būtų maža, šeimininkių treneriui Mantui Babušiui jau 38-ąją min. Teko atlkikti pirmąjį keitimą, kai traumuotą Vanesą Vasiliauskaitę pakeitė Miglė Žižytė. Permainos situacijos nepakeitė - prieš pat pertrauką savo antrąjį ir vilniečių trečiąjį įvartį pelnė U. Lazdauskaitė.

Antrajame kėlinyje U. Lazdauskaitė pratęsė savo rezultatyvų žygį, 56-ąją min. užfiksavusi hettriką. 61-ąją min. dar vieną rezultatyvų akcentą atliko Ana Cheminava iš Sakartvelo. Svečių triumfą 74-ąją min. Taikliu smūgiu baigė Karolina Jasaitytė. Rungtynes vilnietės baigė pakeitusios net 6 startinės sudėties žaidėjas. Su tokia eksperimentine sudėtimi kaunietės susitvarkė jau neblogai – daugiau įvarčių nebepraleido, nors ir pačios pavojingų momentų nesukūrė. Šeimininkių atakose veržliais reidais išsiskyrė tik 15-metė Ema Kriaučiūnaitė.

Ankstesnėse dienos rungtynėse A lygos naujokas FK „Vilnius“ savo aikštėje 5:1 patiesė Utenos „Utenio“ merginas. Būtent su vilnietėmis kitame ture gegužės 2-ąją žais „Kauno Žalgiris“. Po 4 mačų kauniečių sąskaitoje liko 6 taškai, vilnietės turi 3 taškais mažiau. Ekipos dalinasi atitinkamai 4 ir 5 vietomis. Tuo tarpu Vilniaus „Žalgiris-MRU“ su 9 taškais kvėpuoja į nugarą daugkartinei šalies čempionei Šiaulių „Gintrai“. Įdomu, kad neabejotinai šio sezono favoritei kaunietės pasipriešino kur kas aršiau, nusileisdamos 0:2.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių