Vieniems karštis trukdė, kitiems – nelabai

„Viskas buvo įmanoma, ypač kepinant tokiai kaitrai“, – atsiduso Joao Martinsas. Buvęs Kauno „Stumbro treneris, dabar vadovaujantis „Panevėžio“ ekipai, pripažino, kad jo auklėtiniams kiek pasisekė „Optibet“A lygos 18-ajame ture išplešiant lygiąsias su Vilniaus „Riteriais“.

Portugalo teigimu, jo komanda rungtynes pradėjo ne visai įprastai, nekontroliavo kamuolio bei paties žaidimo ritmo. Tačiau po pertraukos panevėžiečiai tinkamai reagavo į praleistą įvartį ir padidino apsukas. Tai atnešė vaisių, kai Jorge Eliasas prie baudos aikštelės prieigų efektyviai ir tiksliai smūgiavo į viršutinį dešinį kampą.

„Varžovai nesusikūrė progų, o mes galėjome įmušti dar, bet pritrūkome tikslumo. Parodėme tiek fizinį, tiek psichologinį tvirtumą, gaila, kad ne visas 90 min.“, – sakė J. Martinsas.

Portugalas pažymėjo, jog jo auklėtiniams galėjo stigti jėgų ir dėl karščio, ir todėl, kad kai kurie jų vakar atstovavo B komandai, pateikusiai netikėtumą LFF Pirmoje lygoje ir nukovusiai vieną lyderių „FA Šiauliai“ ekipą.

„Taškus renkame ne tik aikštėje, bet ir prieš rungtynes, per treniruotes. Žaidėjai jaučia pasitikėjimą jais ir duoda naudos, kai pakyla nuo atsarginių suolo“, – savo nuostatas dėstė jis.

Tuo tarpu „Riterių“ vairininkas Valdas Trakys buvo kiek nusivylęs išleistu pranašumu.

„Sąlygos buvo vienodos visiems, net ir Europos čempionate žaidžiama per karščius, todėl neverkšlensime. Žinojome, kad priešininkai ilsėjosi diena mažiau, nors šiaip jie yra gerai subalansuoti“, – dėstė V. Trakys.

Pasak buvusio žinomo futbolininko, dabar dirbančio sostinėje, pirmąjį kėlinį vilniečiai turėjo iniciatyvą, bet po pertraukos greitai praleido įvartį.

„Nors rūbinėje apsitarėme, kad reikia apsisaugoti nuo greito įvarčio, tad turime patys pakontroliuoti kamuolį, atsitiko atvirkščiai. Ir tai pakirto jėgas. Be to, panevėžiečiai taip pat prisitaikė prie mūsų braižo“, – sakė V. Trakys.

Specialistas, neseniai užėmęs vyriausiojo trenerio poziciją, teigė esąs patenkintas dirbdamas tokiame klube, o pastarąjį kartą A lygos patirties turėjęs prieš keletą metų, kai vadovavo „Palangai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių