V. Urbonas: taktiniai pakeitimai davė rezultatą

  • Teksto dydis:

„Pralaimėjome, bet žiūrint į rezultatą – pasisekė geriau negu Vilniuje, – po 0:2 pralaimėtų 2020 m. Europos čempionato atrankos B grupės rungtynių Ukrainos ekipai konstatavo Lietuvos rinktinės treneris Valdas Urbonas. – Padarėme taktinius pakeitimus, kurie davė rezultatą“.

Trenerio teigimu, Lietuvos rinktinei pavyko pristabdyti ukrainiečių lyderius. „Matėme, kad Ukrainos rinktinės strigo, ypač kuriant atakas, – kalbėjo treneris. – Žinoma, buvo momentų, kai pasisekė, kai kamuolys atsimušė į skersinį, bet situacijos, kuriose praleidome įvarčius – tai individualus žaidėjų meistriškumas. Tai tik dar kartą įrodė, kad individualiai stiprūs žaidėjai gali nulemti rungtynių baigtį“.

V. Urbonas džiaugėsi rinktinės komandine gynyba. „Ji buvo pakankamai organizuota. Gaila, kad nepavyko apsiginti lemiamais momentais, kada buvo įmušti įvarčiai“, – teigė treneris.

Jis apgailestavo, kad rinktinei dėl patirtos traumos pirmadienį rungtynėse su Serbija, greičiausiai, negalės padėti gynėjas Vytautas Andriuškevičius. „Taip pat gaila, kad dėl geltonų kortelių mums negalės pagelbėti Arvydas Novikovas, – apgailestavo V. Urbonas. – Tačiau dabar žinome, kad gerai organizuojant žaidimą, laikantis koncentracijos ir disciplinos mes galime bent jau atlikti gynybinį darbą“.

Tačiau treneris pripažino, kad žaidimas puolime kol kas stringa. „Šiandien mes neturėjome Fedoro Černycho, Vykinto Slivkos, – priminė V. Urbonas. – Nesiteisinu, nesakau, kad tai būtų viską apvertę aukštyn kojomis. Esu patenkintas šios dienos rungtynėmis“.

Vartininkas Vytautas Černiauskas po rungtynių pripažino, kad rinktinei koją pakišo klaidos standartinėse situacijose.

„Gynybinis planas tikrai pavyko geriau – nedarėme klaidų, kurios buvo daromos pirmose tarpusavio rungtynėse, tačiau atsirado kitų“, – nusišypsojo V. Černiauskas.

Kad gynybinis planas veikė, pritarė ir Ovidijus Verbickas. „Pirmajame kėlinyje Ukrainos rinktinė neturėjo daug galimybių, bet koncentracijos stoka lėmė pirmą įvartį. Antrame kėlinyje pradėjome spausti. Turėjome vieną gerą progą, pats mušiau į vartus... Gal gerėjau ir geriau“, – kalbėjo futbolininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Absurdas

Absurdas portretas
Dar vienas Trampizmas Lietuvoje.Futbole pastoviai gauname i kaulus.na ne 10>0,bet taktika duoda rezultatą,kaip Trampo derybos su Š.Korėja.

Davė rezultatą,

Davė rezultatą, portretas
nejuokink, Urbonai. Ukrai lietuviams davė į kaulus, net nesidraskydami. Tai jiems buvo gera treniruotė prieš mūšį su portugalais.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių