V. Ivanauskas: nebuvome beviltiški

„Vyrai tris savaites dirbo sunkiai, dauguma atsisakė atostogų. Deja, taškų nėra“, – sakė ketvirtąkart iš eilės Tautų lygos varžybose pralaimėjusios Lietuvos futbolo rinktinės strategas Valdas Ivanauskas.

Mūsų šalies vienuolikė, Tautų lygos C diviziono pirmoje grupėje antrąkart pralaimėjusi turkams 0:2, jau nepasieks Lietuvos futbolo federacijos (LFF) iškelto tikslo – užimti antrą vietą.

Anksčiau V.Ivanausko treniruojamą komandą Turkijos ekipa sutriuškino 6:0, pranašesni buvo ir Liuksemburgo (2:0) bei Farerų salų (2:1) futbolininkai.

„Skaudu visiems – treneriams ir žaidėjams, kad taip baigėsi rungtynės su Liuksemburgo ir Farerų salų rinktinėmis. Taškai buvo privalomi. Dabar nuotaika bloga, nors mačas Turkijoje parodė, kad potencialo yra, nebuvome visiškai beviltiški. Gal kažkam atrodys, kad beviltiški, bet mes žiūrime iš vienos prizmės, kritikai – iš kitos“, – dėstė V.Ivanauskas.

Rugsėjį laukia dvejos rungtynės: namuose – su Farerų salų atstovais, svečiuose – su Liuksemburgo ekipa. Net ir laimėję abi dvikovas lietuviai aukščiau trečios vietos nebepakils.

Skambi staigmena užfiksuota A divizione: Anglijos rinktinė Vulverhamptono stadione, stebint beveik 29 tūkst. sirgalių, 0:4 nusileido vengrams, kurie tapo trečios grupės lyderiais.

„Pasirinkau labai jauną starto sudėtį. Po pirmo įvarčio mūsų vaikinai sutriko visam likusiam mačui. Tai mano atsakomybė“, – pripažino Anglijos ekipos strategas Garethas Southgate'as.

Šioje grupėje Europos čempionai italai svečiuose 2:5 pralaimėjo vokiečiams.

„Žengiame komandos atnaujinimo keliu. Jis rizikingas, nesėkmės – neišvengiamos“, – teigė Italijos rinktinės vyriausiasis treneris Roberto Mancini.

D diviziono pirmoje grupėje visas ketverias rungtynes laimėjo Latvijos futbolininkai.


Rezultatas

Turkija–Lietuva 2:0 (1:0). Izmiras, „Gürsel Aksel“ stadionas, 14 694 žiūrovai. Įvarčiai: 38 min. K.Ayhanas (1:0), 54 min. H.Calhanoglu (11 m baudinys, 2:0).

Turnyro lentelė

1. Turkija  4  0  0  14:0  12

2. Liuksemburgas  2  1  1  5:4  7

3. Farerų salos  1  1  2  4:8  4

4. Lietuva  0  0  4  1:12  0

Tautų lyga

A divizionas. Lenkija–Belgija 0:1, Anglija–Vengrija 0:4, Nyderlandai–Velsas 3:2, Vokietija–Italija 5:2.

B divizionas. Rumunija–Juodkalnija 0:3, Armėnija–Škotija 1:4, Ukraina–Airija 1:1, Bosnija ir Hercegovina–Suomija 3:2.

C divizionas. Liuksemburgas–Farerų salos 2:2.

D divizionas. Moldova–Andora 2:1, Lichtenšteinas–Latvija 0:2.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių