Tarp keturių varžovų – du Estijos klubai

Lietuvos futbolo klubai sužinojo, su kuriais varžovais teks kautis Europos turnyruose. Toliausiai keliaus Kauno žalgiriečiai, o Vilniaus komandos rungtyniaus namuose.

"Sūduva" žais Taline

Čempionų lygos turnyre Marijampolės "Sūduva" pirmo atrankos etapo rungtynes žais svečiuose su daugkartine Estijos čempione Talino "Flora".

Dvikova vyks rugpjūčio 18 arba 19 d. Taline, "A.Le Coq" arenoje.

Naujame Čempionų lygos reglamente numatyta, kad tris atrankos etapus komandos žais tik po vienas rungtynes, o aikštės šeimininkus lems burtai.

"Flora" – Estijos futbolo flagmanė. Teks kautis ir stengtis padaryti viską, ką galime, kuo geriau. Tačiau mūsų situacija po pastarųjų pasirodymų Lietuvos čempionate gana sudėtinga", – sakė "Sūduvos" vyriausiasis treneris Saulius Širmelis.

Per pastaruosius keturis Lietuvos A lygos čempionato turus marijampoliečiai prarado keturis taškus (0:0 sužaidė su Gargždų "Banga" ir 0:3 pralaimėjo "Kauno Žalgiriui") ir užleido pirmą vietą Vilniaus "Žalgiriui", su kuriuo susitiks rytoj.

Estijos čempionato lyderė "Flora" yra laimėjusi 14 rungtynių, vienas sužaidė lygiosiomis ir kartą pralaimėjo.

Iš buvusių galimų varžovų Norvegijos klubas – vienas stipresnių, bet nuo to mūsų tikslai nesikeičia.

Šansai – vienodi?

"Tai, kad žaisime savo arenoje, vis tiek bus mūsų pranašumas, nors mačas vyks be žiūrovų, – kalbėjo "Floros" strategas Juergenas Hennas. – Kita vertus, Lietuvos klubas šiuo metu – lyg ir lengviausias varžovas iš tų, kuriuos galėjo lemti burtai, tačiau dar neseniai "Sūduva" sėkmingai dalyvavo Europos turnyruose."

Estijos futbolo pirmoje lygoje rungtyniaujančią "Maardu" vienuolikę treniruojantis Lietuvos futbolo specialistas Algimantas Briaunys mano, kad "Floros" ir "Sūduvos" šansai žengti į kitą atrankos etapą – vienodi.

"Jeigu Talino komandai būtų tekę varžytis su Marijampolės ekipa praeitą sezoną, "Florai" nebūtų jokių vilčių laimėti. Tačiau šiemet Lietuvos čempionai – ne tie, kokie buvo anksčiau. Mano žiniomis, kolektyve yra tam tikrų vidaus problemų, psichologinio nestabilumo. Dauguma žaidėjų stokoja motyvacijos: tikėjosi vėl lengvai užsitikrinti čempionų titulą, bet sezonas klostosi sunkiau, tad kilo lengva panika."

Anot A.Briaunio, vienas "Sūduvos" kozirių – solidžią tarptautinių varžybų patirtį sukaupę legionieriai iš Balkanų šalių.

Antrame Čempionų lygos atrankos etape Marijampolės arba Talino futbolininkų lauks Tel Avivo "Maccabi" (Izraelis) arba "Riga" (Latvija).

Kauniečiai – į Norvegiją

Europos futbolo lygos turnyre jėgas išmėgins Kauno ir Vilniaus žalgiriečiai bei sostinės "Riterių" komanda.

Kauniečiai rungtyniaus Norvegijoje – rugpjūčio 27-ąją susitiks su šios šalies aukščiausios lygos čempionato lydere ir praeito sezono vicečempione Budės "Glimt" ekipa.

"Iš buvusių galimų varžovų Norvegijos klubas – vienas stipresnių, bet nuo to mūsų tikslai nesikeičia. "Glimt" komanda atrodo stipri kontratakuodama ir baudos aikštelėje, bet turi ir silpnų vietų, kuriomis bandysime pasinaudoti, – teigė "Kauno Žalgirio" vyriausiasis treneris Rokas Garastas. – Pasistengsime pasiruošti mačui maksimaliai gerai. Norvegai žais savo aikštėje ant dirbtinės dangos ir tai bus jų pranašumas, tačiau mūsų nusiteikimo tai netrikdys."

Rokas Garastas

Vilniečiai tądien kovos namuose: "Žalgiris" rungtyniaus su estų "Paide Linnameeskond", o "Riteriai" – su Šiaurės Airijai atstovaujančia "Derry City" vienuolike.

Šiuo metu Estijos čempionate "Paide Linnameeskond" yra trečioje vietoje (10 pergalių ir 6 pralaimėjimai).

"Derry City" komanda dalyvauja Airijos "Premier" lygos čempionate ir yra septintoje pozicijoje (dvi pergalės, vienos lygiosios, keturi pralaimėjimai).

Nesėkmių buvo daugiau

Praeitą sezoną Čempionų lygoje "Sūduva" neįveikė pirmo atrankos barjero – 0:0 ir 1:2 nusileido Belgrado "Crvena zvezda" komandai.

Persikėlę į Europos lygos atrankos varžybas, marijampoliečiai 5:0 ir 5:0 sutriuškino San Marino atstovą – "Tre Penne" klubą, 2:1 ir 2:1 palaužė Tel Avivo "Maccabi", tačiau atkrintamąjį mačą 0:0 ir 2:4 pralaimėjo Budapešto "Ferencvaros" ekipai.

Po pirmų atrankos dvikovų iš Europos lygos turnyro pasitraukė "Kauno Žalgiris" (0:2 ir 0:4 nusileido Limasolio "Apollon") bei abi Vilniaus vienuolikės – "Žalgiris" (1:3, 1:1 sužaidė su Budapešto "Honved") ir "Riteriai" (1:1, 0:0 – su Farerų salų "Klaksvik").



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių