Sugrįžę sirgaliai džiaugėsi ir pergalėmis, ir įvarčiais

LFF pirmosios lygos stadionuose po ilgos pertraukos vėl aidi sirgalių skanduotės. Gerbėjų įkvėpti futbolininkai 6-ajame pirmenybių ture sukėlė tikrą varžovų vartų šturmą, iš viso pelnydami net 29 įvarčius - vidutiniškai daugiau nei po keturis per mačą. Netruko ir pavyzdinės gynybos bei įspūdingų kovos epizodų.

Aktyviausi - Žemaitijoje

Pagal Vyriausybės nustatytą tvarką nuo praėjusios savaitės į stadionus įleidžiami ir žiūrovai. Pirmos lygos 6-ajame ture aktyviausiai šia galimybe naudojosi Žemaitijos klubų sirgaliai. Kretingos miesto stadione vykusią vietos „Minijos“ ir Plungės „Babrungo“ akistatą stebėjo maksimalus leistinas aistruolių skaičius – 150. Tiek pat dėmesio sulaukė ir Gargždų „Bangos B“ ir Klaipėdos „Neptūno“ mūšis Gargždų miesto dirbtinės dangos stadione. Pirmuoju atveju šeimininkų gerbėjai liko nusiminę. Nors Neilui Urbai 30-ąją min. buvo pavykę rezultatą trumpam išlyginti, bet galiausiai „Minija“ 1:3 nusileido vienam lygos lyderių. Tuo tarpu Gargžduose po mačo griaudėjo plojimai – 70-ąją min. atsilikinėdami 1:2, šeimininkai efektingai atsitiesė – Benas Anisas ir Eduardas Jurjonas nukalė trečiąją „Bangos“ dublerių pergalę iš eilės.

„Kai tavo sirgaliai stovi už nugaros, daug lengviau kautis. Kai įmušę lemiamą įvartį išgirdome ošiantį stadioną, apėmė nuostabus jausmas“, - švytėjo iš džiaugsmo „Bangos B“ treneris Davidas Afonso.

„Žalgirių“ derbis

„Banga B“ su 10 taškų buvo trumpam pakilusi net į 5-ąją poziciją, bet turėjo pasislinkti laipteliu žemiau. Gargždiškius pastūmė Vilniaus „Žalgirio“ dubleriai. Žydrūno Grudzinsko auklėtiniai Kaune stojo į žalgirietišką derbį su „Kauno Žalgiriu B“. Nors pirmadienio vakaras buvo drėgnas ir šaltas, LFF treniruočių centro aikštėje virė karštas mūšis. Svečių dominavimas ir du įvarčiai iki pertraukos tarsi liudijo, jog antrasis kėlinys tebus formalumas, tačiau rungtynių scenarijų apvertė vilniečių saugo Gusto Jarusevičiaus pašalinimas 53-ąją min. Likę mažumoje jo komandos draugai kiek atsitraukė prie savo vartų, mėgindami sulaikyti šeimininkų išpuolius, o patys pavojingai kontratakavo. Viena tokių kontratakų 63 min. baigėsi Mato Vareikos įvarčiu. Kai rezultatas tapo triuškinamu, Dominyko Galkevičiaus ir Audriaus Statkevičiaus treniruojamas „Kauno Žalgiris B“ tarsi atsibudo ir ėmė rodyti savo potencialą. 80-ąją min. kauniečiai uždirbo 11 m baudinį, kurį realizavo Pijus Sudakovas. Po 4 min. Ignas Jonaitis įmušė dar vieną įvartį ir atkūrė rungtynių intrigą. Nors šeimininkai bandė pasiekti dar daugiau, 90 min. rezultatyviausias Pirmos lygos žaidėjas Meinardas Mikulėnas atsakė realizuotu 11 m baudiniu – 4:2. Tai buvo antrasis M. Mikulėno įvartis mače ir jau 9-asis čempionate. Visas ketverias lygos rungtynes laimėję vilniečiai demonstruoja įspūdingą rezultatyvumą – per rungtynes vidutiniškai pelnydami po 5 įvarčius. Kauniečiai su 3 taškais po 5 rungtynių lieka priešpaskutiniai.

Įtarimai nepasitvirtino

Po tris taškus ture įsirašė ir lygos lyderė „Jonava“ bei Kazlų Rūdos „Šilas“. Dar vienos geros naujienos komandos sulaukė už stadiono ribų. Lietuvos futbolo federacijos Tyrimų komitetas išnagrinėjo gautą anoniminį pranešimą dėl balandžio 16-ąją vykusio Jonavos ir Kazlų Rūdos klubų mačo. Įtarimai dėl galimai sutartų rungtynių nepasitvirtino, nenustačius aplinkybių, kurios galėtų būti siejamos su manipuliacijomis.

Vytauto Kurlavičiaus nuotr.

Pakilią nuotaiką „Šilo“ futbolininkai išlaikė ir aikštėje, išvykoje 3:0 sutriuškindami Marijampolės „Sūduvos B“ ekipą. Jaunieji marijampoliečiai sėkmingai atsimušinėjo beveik valandą, bet išsikvėpė po 55-ąją min. Tautvydui Burdzlauskui parodytos raudonosios kortelės. Patyrę Audrius Račkus ir Ričardas Beniušis netruko pasinaudoti kiekybiniu pranašumu, o vieną įvartį šeimininkai įsimušė patys. „Šilas“ su 6 taškais po 5 susitikimų vejasi lyderių septynetą, kuriame karaliauja neklumpanti „Jonava“, savaitgalį savo aikštėje 3:0 nepalikusi šansų Vilniaus „Riteriams B“.

Latvio ambicijos

Paskui lyderius vingiuoja „Šiaulių“, „Babrungo“ ir Mažeikių „Atmosferos“ virtinė. Šiauliečiai net 5:0 nepasikuklino Vilniuje su vietos BFA kolektyvu. Tuo tarpu mažeikiškiai per pirmą pusvalandį 3:0 nokautavo šiaip jau nenuolaidų „Panevėžį B“.

„Iš varžovų tikėjausi daugiau, bet, matyt, padėjo mūsų geras taktinis pasirengimas. Savo žaidimu nesu visiškai patenkintas, nes norėjau pasiekti hettriką“, - ambicingai pareiškė du įvarčius Mažeikiuose įritęs latvis Artis Jaudzemas.

„Šiauliai“ su 16 taškų nuo „Jonavos“ atsilieka tik dviem taškais, „Atmosfera“ ir „Babrungas“ – penkiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių