Salės futbolininkams – nauji išbandymai

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų ir moterų salės futbolo rinktinės sužinojo, su kuo teks rungtyniauti Europos čempionatų atrankos varžybose.

Laukia juokalniečiai

Vyrų salės futbolo rinktinė, patekusi į antrą 2022-ųjų Europos čempionato atrankos etapą, išmėgins jėgas su Juodkalnijos komanda.

Atkrintamosios rungtynės numatytos balandį. Pirma dvikova vyks Juodkalnijoje, antroji – Lietuvoje.

Pasaulio reitingų lentelėje juodkalniečių ekipa – 59-oje vietoje, mūsų šalies – 86-oje.

Dėl kelialapių į trečią atrankos etapą taip pat kovos Turkijos ir Graikijos, San Marino ir Danijos, Izraelio ir Kipro, Šveicarijos ir Vokietijos, Anglijos ir Šiaurės Makedonijos bei Bulgarijos ir Armėnijos rinktinės.

Trečias etapas – kitąmet

Trečias Europos čempionato atrankos etapas – 2021-ųjų vasarį, balandį ir rugsėjį. Varžybose dalyvaus 32 komandos, jos bus suskirstytos į aštuonias grupes.

Atkrintamąsias rungtynes laimėjusios septynios ekipos (galbūt tarp jų bus ir Lietuvos atstovai?) prisijungs prie Azerbaidžano, Baltarusijos, Kroatijos, Čekijos, Suomijos, Prancūzijos, Italijos, Kazachstano, Portugalijos, Rumunijos, Rusijos, Serbijos, Slovakijos, Slovėnijos, Ispanijos, Ukrainos, Albanijos, Belgijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Sakartvelo, Vengrijos, Latvijos, Moldovos, Norvegijos bei Lenkijos salės futbolininkų.

Grupių nugalėtojai ir šešios geriausios antrąsias vietas užėmusios ekipos iškart pateks į finalo turnyrą, kuris 2022-ųjų sausio 19–vasario 6 d. vyks Nyderlanduose. Dar dvi antrąsias vietas užėmusios rinktinės žais papildomą mačą.

Atrankos varžybose nedalyvauja Nyderlandų komanda.

Gegužės 5–10 d. Lietuvoje, Jonavos sporto arenoje, bus surengtas 2021 m. Europos moterų salės futbolo čempionato atrankos A grupės turnyras.

Rungtyniaus Jonavoje

Gegužės 5–10 d. Lietuvoje bus surengtas 2021 m. Europos moterų salės futbolo čempionato atrankos A grupės turnyras

Donato Gražulio treniruojamos mūsų šalies futbolininkės Jonavos sporto arenoje išmėgins jėgas su Serbijos, Slovakijos ir Šiaurės Airijos atstovėmis.

Tiesioginį kelialapį į kitą atrankos etapą gaus tik pirmą vietą užėmusi rinktinė.

B grupėje varžysis Nyderlandų, Armėnijos, Bosnijos ir Hercegovinos bei Moldovos ekipos, C – Kazachstano, Belgijos ir Gibraltaro komandos.

Jeigu lietuvės įveiks pirmą atrankos barjerą, tuomet rugsėjo 1–6 d. rungtyniaus su Ispanijos, Italijos ir Švedijos salės futbolininkėmis.

Ispanės – 2019-ųjų Europos čempionės.

Debiutavo 2018-aisiais

Lietuvos moterų salės futbolo rinktinė buvo suburta 2018-aisiais, pernai debiutavo Europos čempionato atrankos varžybose: 0:10 pralaimėjo suomėms ir 1:1 sužaidė su slovakėmis.

Europos reitingų lentelėje mūsiškės yra 19-oje vietoje – žemiau nei į Jonavą atvyksiančios serbės (15), bet aukščiau nei slovakės (20) ir Šiaurės Airijos atstovės (22).

Pajėgiausiųjų dešimtuką sudaro Ispanijos, Portugalijos, Rusijos, Ukrainos, Vengrijos, Suomijos, Italijos, Kroatijos, Švedijos ir Čekijos komandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių