Rinktinės vairą perėmė legendinis futbolininkas

Edgaras Jankauskas grįžta į Lietuvos futbolo rinktinę. Buvęs jos lyderis žaliojoje vejoje, o vėliau ir vyriausiasis treneris, nuo šiol vėl diriguos nacionalinei komandai. 47-erių vilniečio kandidatūra buvo patvirtinta pirmadienį vykusiame LFF Vykdomojo komiteto posėdyje.

UEFA Čempionų lygos bei Europos taurės laimėtojas "Porto" klubo sudėtyje, kito Portugalijos milžino "Benfica" klubo puolėjas, San Sebatiano "Real Sociedad" vienas puolimo lyderių Ispanijos "La Liga" pirmenybėse, vienas rezultatyviausių Lietuvos rinktinės puolėjų. Tai tik keletas iš daugybės E. Jankausko žaidėjo karjeros pasiekimų.

Tapęs treneriu vilnietis darbavosi Vilniaus "Riterių" klube, šalies nacionalinėje rinktinėje, o pastaruoju metu buvo išvykęs į Saudo Arabiją.

Lietuvis prie rinktinės vairo pakeis Reinholdą Breu. Pastarasis kurį laiką bandė sėdėti ant dviejų kėdžių – vadovavo rinktinei bei ėjo savo pagrindines pareigas – LFF techninio direktoriaus.

Vadovaujami 52 metų vokiečio Lietuvos futbolininkai skaičiavo pralaimėjimus tiek UEFA Tautų lygos varžybose, tiek Baltijos taurės turnyre.

E. Jankausko pavardė pradėta minėti prieš porą savaičių, kai Lietuvos futbolo federacijai nepavyko susitarti su geidžiamiausiu kandidatu laikytu Valdu Dambrausku, kuris darbuojasi Graikijos aukščiausios lygos klube, bei po to kalbintu Andriumi Skerla iš Kauno rajono „Hegelmann“.

E. Jankauskui tai nebus pirmas etapas prie nacionalinės rinktinės vairo – rinktinei jis jau vadovavo 2016–2018-aisiais. Šiandien LFF posėdyje buvo patvirtinas ir nacionalinės rinktinės trenerių štabas. Vyriausiajam treneriui talkins asistentai Andrius Velička ir Vaidas Sabaliauskas, vartininkų treneris Audrius Paškevičius, fizinio rengimo treneris Georgas Freidgeimas bei analitikas Rokas Pranaitis.

Patvirtinti ir vaikinų rinktinių vyriausieji treneriai – U21 bei U15 rinktines treniruos Tomas Ražanauskas, U19 rinktinei diriguos Reinholdas Breu, o U16 ir U17 rinktinių vairas patikėtas A. Veličkai.

Taip pat posėdyje buvo paskirti ir moterų bei merginų rinktinių treneriai.

Nacionalinę moterų rinktinę ir toliau treniruos Danielis Wimmeris, U19 merginų rinktinė patikėta į Karolio Jasaičio rankas, o merginų U15 ir U17 rinktines treniruos Kotryna Kulbytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip futbolo organizacijoje sėdi bandosai-spekuliantai-aferistai-lažybininkai-ssr pencionatai dešimtys metų žlugdantis futbolą, tai apie kokį futbolą galima kalbėti. Kesminas teisus.

jojo

jojo portretas
kalnietis bus zalgirio futbolo prezidentu,o berankis pavaduotoju

Kkk

Kkk portretas
Keisk nekeites tu treneriu ,net mourinho ar guardiola,nieko nepadarytų su tokiais žaidėjais, visi žaidžia silpnose lygose,o jeigu ir yra stipresnėje lygoje registruoti ,tai tik ant suoliuko visą karjerą sėdi,silpna futbolo mokykla ,nėra normaliu stadionų
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių