Prancūzijos U-20 rinktinė - pasaulio čempionai

  • Teksto dydis:

Šį vakarą Turkijoje buvo sužaistas Pasaulio U-20 futbolo čempionato finalas. Jame susikovė Prancūzijos ir Urugvajaus jaunimo rinktinės. Nugalėtojas paaiškėjo tik po vienuolikos metrų baudinių serijos, kurią rezultatu 4-1 laimėjo Prancūzija.

Abi rinktinės aktyviai pradėjo rungtynes. Kamuolį šiek tiek ilgiau valdė Prancūzijos futbolininkai, tačiau pirmą smūgį į vartus atliko Urugvajaus puolėjas Nicolasas Lopezas. Visgi jis smūgiavo tiesiai į vartininką.

Po to kelis smūgius atliko ir Prancūzija. Į vartus taip pat smūgiavo Paulas Pogba, tačiau rimtų problemų Urugvajaus vartininkui tai nesukėlė. Pastarasis po kelių minučių atlaikė ir Yaya Sanogo smūgį. Po kelių minučių abi šalys apsikeitė stipriais smūgiais, bet jie nebuvo tikslūs.

Sužaidus 20 minučių Urugvajus turėjo gerą progą išsiveržti į priekį. Po Prancūzijos gynėjo klaidos N.Lopezas atsidūrė vienas prieš vartininką, tačiau jo smūgis buvo atremtas.

Ne kartą savo laimę iš toli bandė perspektyvusis prancūzas Florianas Thauvinas, tačiau jo smūgius blokuodavo Urugvajaus gynėjai.

Kėlinio pabaigoje vėl savo individualų talentą dar kartą parodė N.Lopezas, tačiau urugvajietis apsivaręs priešininkų gynėjus smūgiavo šalia vartų. Urugvajus prieš pat pertrauką pakėlė ir kelis pavojingus kampinius, tačiau įvarčio pirmajame kėlinyje taip ir nebuvo.

Antrojo kėlinio pradžia buvo kiek ramesnė ir komandos priešininkų vartams pradėjo grasinti tik įpusėjus kėliniui. N.Lopezas ir vėl kelis kartus smūgiavo galingai, tačiau šalia vartų.

70 minutę abi rinktinės apsikeitė pavojingomis atakomis. Prancūzijos gretose virš vartų smūgiavo dešinio krašto gynėjas Dimitri Foulquieras, o kitoje aikštės pusėje ir vėl šalia vartų smūgiavo N.Lopezas.

84 mačo minutę pergalę Urugvajui galėjo išplėšti Felipe Avenatti, tačiau prancūzų vartininkas sužaidė nuostabiai ir apgynė savo vartus. Kitoje aikštės pusėje įspūdingą smūgį atliko Jordanas Veretout, bet Urugvajaus vartininkas Guillermo De Amoresas sužaidė dar įspūdingiau ir atlaikė varžovo smūgį. Jau kitos atakos metu G.De Amoresas atrėmė ir Alexy Bosetti smūgį.

Per pagrindinį rungtynių laiką įvarčių taip ir nebuvo, todėl komandoms teko žaisti pratęsimą. Jo metu įvarčių taip pat nebuvo pelnyta, todėl dėl aukso rinktinėms teko mušti vienuolikos metrų baudinius. Šioje „futbolo loterijoje“ geriau sekėsi Prancūzijai, kuri vienuolikos metrų baudinių seriją laimėjo rezultatu 4-1. Verta paminėti, kad prancūzų vartininkas Alphonse Areola atlaikė pirmus du varžovų baudinius.

Taigi Prancūzijos U-20 rinktinė tapo Pasaulio čempionais. Jie šį titulą perėmė iš Brazilijos jaunimo rinktinės, kurie U-20 čempionate triumfavo prieš du metus. Paminėsime, kad kitas U-20 Pasaulio čempionatas vyks 2015 metais Naujojoje Zelandijoje. Taip pat verta paminėti, kad Prancūzija tapo vienintele šalimi, kurios futbolininkams pavyko laimėti visų amžiaus grupių tiek Pasaulio, tiek Europos čempionatus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Megejas

Megejas portretas
Pasitikrinkit lietuvių kalbą - kaip rinktinė gali tapti čempionais? Kažkas kažkur nesueina:)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių