Pirmosiose LFF taurės pusfinalio rungtynėse „Žalgiris“ palaužė „Trakus“

  • Teksto dydis:

Pirmosiose LFF taurės pusfinalio rungtynėse Vilniaus miesto futbolo draugijos “Žalgirio” klubas 1:0 įveikė “Trakų” komandą ir žengė stiprų žingsnį finalo link.

Dvikovą aktyviau pradėjo “Trakų” žaidėjai. Jau 5-ąją minutę “Trakų” puolėjas Jurijus Mamajevas turėjo progą pasiųsti žalgiriečius į nokautą, bet, kamuoliui atsidūrus tinkle, teisėjas užfiksavo nuošalę.

Tuoj po šios atakos su vartininku du kart pasisveikina ir Tadas Labukas. Pasitreniravęs iš toli – 20-ies metrų, kitos atakos metu pavojingai prasiveržė, bet susikurtos progos neišnaudojo.

“Žalgiris” bandė atsakyti pozicinėmis atakomis, tačiau žaliai baltų puolimą gesino varžovų gynėjai.

S. Nyuiadzis įvarčiui ruošėsi jau nuo pirmojo kėlinio vidurio. 19-ąją minutę išmaudęs pusę varžovų gynybos linijos žaidėjų stipriai smūgiuoja į vartus, tačiau pataiko į varžovą. S. Nyuadzis nesustoja ir dvidešimt penktąją minutę prasibrauna dar arčiau vartų ir atiduoda perdavimą komandos draugui, bet ši vilniečių ataka nepasiekia atomazgos.

Estafetę iš “Žalgirio” legionieriaus perima Linas Pilibaitis – smūgiuoja iš toli, o netrukus ir Jakubas Vilkas parodo dantis – atsidūręs reikiamoje vietoje baudos aikštelėje pasiunčia silpną smūgį į vartus, tuoj po jo antro šanso paprašo L. Pilibaitis ir Ramūnas Radavičius. Vis dėlto, nesėkmingai.

Įnirtingų “Žalgirio” atakų įaudrintas “Trakų” lyderis J. Mamajevas tempia už L. Pilibaičio marškinėlių ir užsidirba geltoną kortelę.

Pirmoji kortelė nenuramina aikštės šeimininkų ir šie toliau grubiai stabdo žalgiriečių atakas.

Keturiasdešimt pirmąją minutę Georgas Freidgeimas idealiai stabdo pavojingai į kontrataką pakilusį T. Labuką ir Trakų atstovai per likusį kėlinio laiką pavojingų atakų nebesukurpė.

Po pertraukos “Žalgiris” rodė brandesnį žaidimą ir spaudė varžovus. “Trakai” atsako chaotiškomis atakomis, tačiau viena jų galėjo baigtis negerai.

Jurijus Kendišas 56-ają minutę atakuoja iš toli, bet jo siųstas kamuolys skrenda gerokai per aukštai ir nukrenta už stadiono tvoros. Netrukus jis dar vieną kamolį pasiunčia į tribūnas.

Jei pastarasis varžovas tik pralinksmino gausiai susirinkusius “Žalgirio” žaidėjus, tai netrukus Justino Januškevskio ir Vytauto Lukšos įspūdinga ataka išgąsdino ne vieną.

74-ąją minutę S. Nyuadzis, galbūt pačiam netikėtu būdu, pelno įvartį į “Trakų” vartus. Po Krisčio Andreo perdavimo galva baudos aikštelėje S. Nyuadzis griūdamas pasiuntė kamuolį į vartus.

“Žalgiris” nemažina tempo nemažina ir toliau kuria atakas. Varžovų vartininką Tadą Kaunecką padirbėti verčia E. Zagurskas ir Andro Švrljuga.

D. Cibulskas gauna antrą geltoną kortelę rungtynėse ir savo komandos draugus palieka žaisti dešimtyje. Trakai pereina į gynybą ir nieko vaisingo nesukuria iki rungtynių pabaigos.

"Trakai" - „Žalgiris“ 0:1 (0:0)

74‘ [0-1] S. Nyuadzis

Geltonos kortelės: J. Mamajevas  (34 min), Darius Cibulskas (73 min, 83 min)

„Trakai“: Tadas Kauneckas, Vytautas Lukša, Povilas Krasnovskis, Tadas Labukas (92’ Ronaldas Solominas), Justinas Januškevskis, Dariušas Zachaževskis, Darius Cibulskis, Linas Klimavičius, Andrius Lipskis (94’ Povilas Malinauskas), Jurijus Kendiješas, Jurijus Mamajevas (77’ Darius Maceika).

VMFD „Žalgiris“:  Armantas Vitkauskas, Algis Jankauskas, Georgas Freidgeimas, Andro Švrljuga, Ramūnas Radavičius, Deividas Šemberas, Linas Pilibaitis (61” Eivinas Zagurskas), Artūras Žulpa (75’ Artakas Jedigaryanas), Serge‘as Nyuiadzis, Jakubas Vilkas, Kristis Andreou (84’ Andrius Velička).

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių