Pirmojoje lygoje - kauniečių pergalė ir netikėtos permainos

Lietuvos futbolo pirmojoje lygoje madas diktuoja kauniečiai. Kauno „Stumbras B“ futbolininkai kvėpuoja į nugarą favoritėms Alytaus „Dainavos“ ir „Pakruojo“ ekipoms.

„Stumbras B“ ekipą aukštyn turnyro lentelės laiptais pakėlė pergalė 5-ajame ture 2:1 prieš lygos vicečempionus „Palangos“ futbolininkus. Buvusio žinomo FBK „Kaunas“ puolėjo Valdo Trakio treniruojamas pajūrio klubas iki pat ilgosios pertraukos neleido šeimininkams išsiveržti į priekį. Tačiau antrasis kėlinys priklausė kauniečiams. Mačo baigtį nulėmė jų legionierius iš Gruzijos Levanas Matčarašvilis. Techniškasis saugas  ne tik 50-ąją min. įmušė pirmąjį susitikimo įvartį, bet ir 64-ąją min. uždirbo 11 metrų baudinį, kurį šaltakraujiškai realizavo Erikas Skripkinas. Svečių viltis atgaivino buvęs FBK „Kaunas“ puolėjas Gvidas Juška, 75-ąją min. sugebėjęs meistriškai atlikti baudos smūgį ir sušvelninti rezultatą. Prieš dvikovos pabaigą palangiškiai galėjo ir atstatyti pusiausvyrą, tačiau jų spyriai buvo netaiklūs.

„Žaidėme prieš vieną geriausių lygos komandų ir vaikinai atliko savo darbą. Galbūt netobulai, bet neblogai. Esame patenkinti pasiektu rezultatu“, - aiškino „Stumbro“ dublerius treniruojantis specialistas iš Portugalijos Joao Martinsas.

Pralaimėjimo kartėlio dar nežinantis „Stumbras B“ po 4 mačų turi 10 taškų ir žengia trečiojoje pozicijoje. Kauniečiai vos vienu tašku atsilieka nuo antroje vietoje esančios „Dainavos“, kuriai vadovauja kaunietis Darius Gvildys. Teisa, alytiškiai žaidė rungtynėmis daugiau. Beje, kita akistata „Stumbras B“ ekipos kaip tik ir laukia išvykoje gegužės 5 d. su DFK „Dainava“.

Čempionato lyderio pozicijas išlaiko iš pelenų prisikėlęs „Pakruojo“ klubas. Prieš keletą metų šio Aukštaitijos miestelio komanda „Kruoja“, sugebėjusi netgi pelnyti A lygos sidabrą, dėl lažybų ir įvairių finansinių manipuliacijų nutraukė savo egzistavimą. O pernai atsikūrusi nauju pavadinimu jau skina pergales antrajame pagal pajėgumą šalies divizione. Pakruojiečių sąskaitoje 13 taškų po 5 mačų. Pastarąjį laimėjimą jie pasiekė namuose 2:1 patiesdama pajėgią „Panevėžio“ komandą. Beje, pakruojiečiai atsilikinėjo iki pat pabaigos, bet Edgaro Stankevičiaus (86 min.) ir Iljos Tsiunio (90 min.) įvarčiai jiems pelnė 3 taškus. Po tokio apmaudaus smūgio savo postą buvo priverstas palikti Virginijus Liubšys. Jį pakeitė buvęs asistentas Dainius Gleveckas ir žaidžiantysis treneris Mantas Savėnas.


Šiame straipsnyje: pirma lygaStumbrasLiubšys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių