„Palanga“ neatsilieka nuo lyderių

LFF Pirmos lygos 27 turo rungtynėse sekmadienį svarbią pergalę iškovojo „Palangos“ ekipa. Antrą vietą turnyro lentelėje užimantys palangiškiai savo aikštėje 4:1 (3:1) įveikė penktoje vietoje esančią ir dėl bronzos medalių kovojančią „Panevėžio“ ekipą.

Nugalėtojams įvarčius pelnė Maksimas Lukaševičius (6 min.), Mantas Perepliotovas (42 min.). Aurimas Jurgelevičius (45 min.) ir Simonas Urbys (65 min.). Panevėžiečiams įvartį 20 min. įmušė komandos kapitonas Mantas Savėnas.

Po šios pergalės 61 tašką (per 27 rungtynes) turinti „Palanga“ faktiškai užsitikrino Pirmos lygos apdovanojimus. Be to, palangiškiai dar gali pakovoti ir dėl pirmos vietos. Nuo lyderio Kazlų Rūdos „Šilo“ (63 tšk.) juos skiria tik 2 taškai. Labai svarbios „Palangai“ rungtynės įvyks šį sekmadienį, kai ji savo aikštėje susitiks su šiuo metu trečią vietą pirmenybėse užimančia „Vilniaus Vyčio“ (54 taškai po 27 rungtynių) komanda.

Ketvirtą vietą pirmenybėse užima Kėdainių „Nevėžis“ (52 tšk), o penktą - „Panevėžys“ (49 tšk.). Abi komandos yra sužaidusios po 26 rungtynes. Tiesa, tose atidėtose rungtynėse jos kaip tik ir išmėgins jėgas tarpusavyje. Tik labai teorinių šansų kabintis į trečią vietą dar turi Gargždų „Banga“. 49 taškus surinkęs Gargždų klubas yra sužaidęs 27 rungtynes, o sezoną užbaigs Kazlų Rūdoje dvikova su "Šilu".

Ketvirtą nesėkmę iš eilės pirmenybėse patyrė pernykščiai vicečempionai Vilniaus „Žalgiris B“ komanda. Šį kartą jaunieji žalgiriečiai Radviliškyje 1:4 (0:2) nusileido vietos „Lokomotyvui“. „Žalgiris B“ praleido greitą įvartį. 11 minutę skirtas 11 metrų baudinys, kurį realizavo „Lokomotyvo“ gruzinas Besiki Amašukeli. Šeimininkai iki pertraukos padvigubino skirtumą. 30-ąją minutę įmušė Mantas Makutunovičius. Dar du įvarčius „Lokomotyvas“ pelnė 64 ir 65 minutėmis. Trečiąjį radviliškiečių tikslų smūgį atliko M. Makutunovičius, ketvirtąjį – Deividas Maciulevičius. „Žalgiriui B“ garbės įvartį pelnė Karolis Uzėla. Vilnietis 71 minutę realizavo 11 metrų baudinį (1:4).

Įdomu, kad 14 vietą pirmenybėse užimančio „Lokomotyvo“ paraiškoje buvo vos 12 žaidėjų, iš jų – 2 vartininkai. Tad visas 90 min. aikštėje praleido net ir komandos vadovas bei treneris Marijus Rimas. Pirmą kartą šį sezoną į aikštę išbėgęs 38 metų M.Rimas portalui futbolas.lt sakė, kad buvo priverstas taip pasielgti dėl komandą užklupusių problemų. „Trys žaidėjai, tam tarpe ir rezultatyviausias komandos puolėjas Nikolajus Misiukas, turėjo praleisti rungtynes dėl kortelių. Dar keturi futbolininkai yra traumuoti. Šiaip ne tai surinkome startinę sudėtį, teko ir man prisijungti. Tikiuosi, kad šį sezoną daugiau tai nepasikartos“, - portalui futbolas.lt sakė M.Rimas. 

Radviliškio komandai tai buvo trečia pergalė per paskutines keturias rungtynes. 19 taškų po 27 rungtynių turintis „Lokomotyvas“ užima 14 vietą, bet dar gali pasivyti laipteliu aukščiau esančią „Šilutės“ ekipą. Šilutiškiai turi 22 taškus, bet yra sužaidę rungtynėmis mažiau. Šį šeštadienį abi komandos susitiks Šilutėje. Pagal Pirmos lygos nuostatus, po sezono su pirmenybėmis atsisveikina tris paskutines vietas užėmusios komandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių