Netikėtumas: Rusijos futbolininkai žengė į pasaulio čempionato ketvirtfinalį

  • Teksto dydis:

Rusijoje vykstančio pasaulio futbolo čempionato trečiosiose aštuntfinalio rungtynėse sekmadienį pirmenybių šeimininkė Rusijos rinktinė po 11 m baudinių serijos įveikė Ispanijos komandą ir pateko į ketvirtfinalį.


Jau 7-ąją min. po ispano Marco Asensio perdavimo į baudos aikštelę kamuolys pataikė Sergejui Ignaševičiui į koją ir įskriejo į rusų vartus. Tai buvo jau dešimtasis įvartis į savo vartus Rusijoje vykstančiame čempionate. Toks rezultatas - planetos pirmenybių rekordas.

40-ąją min. už Gerardo Pique žaidimą ranka baudos aikštelėje buvo skirtas 11 m baudinys, kurį realizavo Artiomas Dziuba, išlygindamas rezultatą 1:1. A. Dziuba tapo pirmuoju Rusijos (ar Sovietų Sąjungos) žaidėju, pasižymėjusiu pasaulio čempionato atkrintamosiose varžybose, nuo 1986 metų. Tuomet planetos pirmenybių aštuntfinalio mače su Belgija (3:4) hetriką atliko Igoris Belanovas.

Antrajame kėlinyje komandoms pasižymėti nepavyko, tad teko žaisti pratęsimą. Per papildomas 30 min. rusams ir vėl pavyko atsilaikyti. Ispanijos futbolininkai šiame mače kamuolį kontroliavo net 74 proc. laiko, o rusai - tik 26 proc.

11 m baudinių seriją sėkmingai pradėjo ispanas Andresas Iniesta, bet taikliu smūgiu atsakė Fiodoras Smolovas. G. Pique ir S. Ignaševičius taip pat smūgiavo tiksliai - 2:2. Koke smūgį atrėmė Rusijos rinktinės vartininkas Igoris Akinfejevas, o Aleksandras Golovinas išvedė čempionato šeimininkus į priekį 3:2. Sergio Ramosas išlygino rezultatą, bet Denisas Čeryševas taip pat neklydo. Ispano Iago Aspaso smūgis buvo netaiklus (atrėmė vartininkas) ir triumfuojantys rusai žengė į planetos pirmenybių ketvirtfinalį.

Rungtynėms teisėjavo olandas Bjornas Kuipersas.

Rusijos rinktinės varžovė ketvirtfinalyje paaiškės sekmadienį po Kroatijos ir Danijos komandų susitikimo.

Šeštadienį kelialapius į antrąjį atkrintamųjų varžybų etapą iškovojo Prancūzija ir Urugvajus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

untokas--konservatoriai, slėpkite savo NEMOKŠIŠKUMĄ !

untokas--konservatoriai, slėpkite savo NEMOKŠIŠKUMĄ ! portretas
konservatoriai, liaukitės burnoję RUSŲ rinktinę--juk Lietuvoje futbolas, pasaulyje užima 109 vietą,---tai dar kartą parodo , koks TUŠČIAS konservatorių vidus--net NEGEBANTYS pažinti SAVE , ne tik futbole , bet ir kitose MŪSŲ gyvenimo srityse. VIS dėl to gerai ,kad šių neišprususių šalininkų gretos Lietuvoje sparčiai MAŽĖJA.

Apie rungtynių komentavimą

Apie rungtynių komentavimą portretas
Buvo įdomu klausyti mūsų dvejų komentatorių nuomones apie vykusias rusų - ispanų varžybas. Vienas (dėl pavardės bijau suklysti) vis pabrėždavo ispanų komandos dominavimą aikštėje, kalbėjo apie rusų vartų apgultį. Kitas (neabejoju, kad tai Meškonis) vis kartojo, kad rusai kaunasi vos ne didvyriškai, kad ispanų puolimas bedantis, nėra smūgių į vartus, kad apgulti ne vartai, o aikštės pusė ir pan. Ko gero, abu jie buvo savotiškai teisūs, bet jų simpatijos, matėsi, buvo skirtingų komandų pusėse. Meškonį esu seniai įsidėmėjęs kaip ištikimą Rusijos faną. Kokios varžybos bevyktų, jo komentarai visada būdavo atvirai prorusiški. Net apie sportininkų pasiekimus pasakodavo nuo ,,senelio laikų". Negi gaila, tegul pasakoja, bet kad myli Rusiją, tai jau tikrai. O ši atsidėkodama ,,Misiją Sibiras" blokuoja.

ZALGRYBYS

ZALGRYBYS portretas
KAIP RASA JUKNEVICIENE LAIKOS DARF NENUMIRE JUK RUUSAI PUOA))))))))))))))))
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių