Neteko ir titulų, ir trenerio

Lietuvos futbolo federacijos taurę ir šalies supertaurę šiemet pralaimėjusi Marijampolės "Sūduva" neteko ir paskutinio trofėjaus. Suvalkiečiai savaitgalį užleido 2020 m. Lietuvos futbolo A lygos sostą Vilniaus "Žalgirio" futbolininkams.

Vos pavilko kojas

"Svarstėme net nežaisti antrojo kėlinio", – prisipažino Saulius Širmelis.

COVID-19 virusu persirgę jo auklėtiniai lemiamame mūšyje dėl aukso, kuriame svečiams būtų pakakę ir lygiųjų, vos pavilko kojas. Tačiau titulą gynusių marijampoliečių svarstymus nebetęsti rungtynių išprovokavo ne nuovargis, o, jų nuomone, abejotini teisėjų sprendimai.

Įpusėjus pirmajam kėliniui po Semiro Kerlos perdavimo kamuolį į vartus pasiuntė austras Thomasas Salamonas, tačiau teisėjas iš Latvijos Vitalijus Spasjonikovas baudos aikštelėje užfiksavo pražangą kitam "Sūduvos" puolėjui Mihretui Topčagičiui. Šis sprendimas sukėlė audringą marijampoliečių protestą, nes atėmė šansą atkurti intrigą, kuri jau buvo gerokai priblėsusi.

Mačas svečiams prasidėjo itin nepalankiu scenarijumi. 13-ąją minutę vilnietis Saulius Mikoliūnas išprovokavo Aleksandro Živanovičiaus pražangą baudos aikštelėje, o teisėjo skirtą 11 m baudinį realizavo Hugo Videmontas. Vos po 4 min. savo proga po "Sūduvos" gynėjų klaidų arti vartų pasinaudojo žalgirietis Andrija Kaludžerovičius – 2:0.

Rezultatyviausias – prancūzas

Galutinai svečių viltis palaidojo antrą savo įvartį 63 min. pelnęs H.Videmontas.

27 metų 174 cm puolėjas iš Prancūzijos tapo rezultatyviausiu A lygos futbolininku, įmušęs 13 įvarčių per 20 rungtynių. Nuo jo dviem taikliais smūgiais atsiliko "Sūduvos" puolėjas Josipas Tadičius, trečias sąraše – "Kauno Žalgirio" veteranas Linas Pilibaitis, pelnęs 8 įvarčius.

Beje, H.Videmontas šiemet atliko ir 4 rezultatyvius perdavimus – tiek pat kiek ir Marijampolės ekipos gynėjas Jevgenijus Jefremovas bei dviem mažiau nei šios įskaitos lyderis Andro Švrljuga iš "Sūduvos".

Sostinės ekipa, galutinėje įskaitoje surinkusi 45 taškus, dviem taškais aplenkė sidabrą pelniusią "Sūduvą". Marijampoliečiai, kaip ir bronzos medalius pelnęs "Kauno Žalgiris", kitąmet atstovaus Lietuvai Europos lygos turnyre. Ten pat žais ir "Panevėžio" ekipa, iškovojusi LFF taurę.

Ieškos naujų vedlių

Po rungtynių S.Širmelis prisipažino baigęs savo darbą Marijampolėje.

"Tas klausimas jau buvo nuspręstas. Komanda turės kitą trenerį. Taip buvo sutarta iš karto, mano sutartis pasibaigusi jau dvi savaites. Galima buvo pabėgti tokioje situacijoje, bet tai būtų buvę negarbinga komandos, prezidento atžvilgiu", – sakė jis.

Gali būti, kad naujo vairininko teks dairytis ir "Žalgiriui". Vilniečių strategas Aliaksejus Baga sulaukė pasiūlymo iš Kazachstano.

"2020-ieji įeis į "Žalgirio" istoriją kaip metai, kai po ketverių metų pertraukos susigrąžinome auksą", – pabrėžė baltarusis, neskubėjęs atskleisti ateities planų.


Galutinė lentelė (vieta, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. "Žalgiris" 14 3 3 42:14 45

2. "Sūduva" 13 4 3 32:18 43

3. "Kauno Žalgiris" 12 2 6 30:18 38

4. "Banga" 3 7 10 16:30 16

5. "Panevėžys" 2 6 12 19:38 12

6. "Riteriai" 2 6 12 17:38 12



NAUJAUSI KOMENTARAI

Suduva

Suduva portretas
Jai ne sita suknista korona jus portugalai huij butumet gave auksa ir tai tik per nesazinigus teisejus gavot.

Užpelkėnas

Užpelkėnas portretas
Jubiliatui sugadino jubiliejų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių