Sunkus mūšis su serbais: taškų nepelnė, bet įvartį įmušė

Lietuvos futbolo rinktinei nepavyko pratęsti sėkmingų pasirodymų serijos 2024 metų Europos čempionato atrankos turnyre. Tačiau be įvarčio aikštės lietuviai nepaliko. 1:3 tokiu rezultatu mūsų šalies komanda nusileido vienai G grupės favoričių – Serbijos komandai.

Nuaidėjus finaliniam švilpukui Saudo Arabijos „Al Hilal“ klubo legionierius Aleksandras Mitrovičius priėjo prie teisėjų ir pasiėmė rungtynių kamuolį. Dariaus ir Girėno stadione Kaune sekmadienį 28 metų serbas sužaidė vienas geriausių karjeros rungtynių. Serbijos rinktinės puolėjas 21, 32 ir 43 min. vieną po kito įmušė tris įvarčius ir nulėmė rungtynių baigtį dar iki pertraukos.

Tiesa, sutriuškinimo šeimininkai išvengė. Baigiantis pirmajam kėliniui Vykintas Slivka sumaniu perdavimu išvedė į gerą poziciją Fiodorą Černychą. Pastarasis 32 metų saugas iš baudos aikštelės krašto oru perdavė kamuolį į vartininko aikštelę, o ten pirmasis suskubo Gytis Paulauskas. Albanijoje rungtyniaujantis aukštaūgis puolėjas aplenkė serbų gynėjus ir įgrūdo kamuolį į vartų tinklą – 1:3. Tai buvo jau antrasis „Egnatia“ klubo legionieriaus įvartis Lietuvos rinktinėje per keturias dienas. Prieš tai jo rezultatyvus smūgis prisidėjo prie lygiųjų 2:2 su Juodkalnijos komanda.

Po pertraukos lietuvių strategas Edgaras Jankauskas atliko seriją keitimų, pasodindamas ant suolo neužtikrintai žaidusį „Kauno Žalgirio“ vidurio gynėją Edviną Girdvainį. Vietoje jo į aikštę žengė Vilniaus žalgirietis Kipras Kažukolovas. Taip pat aikštėje pasirodė ir rinktinės senbuvis Arvydas Novikovas. Pastarasis saugas, drauge su Justu Lasicku, pagyvino žaidimą. Lietuviai pagal antrajame kėlinyje sukurtus pavojingesnius epizodus beveik nenusileido serbams, tačiau išpešti apčiuopiamos naudos nesugebėjo.

G grupėje mūsų šalies komanda lieka priešpaskutinė, su dviem taškais lenkdama tokį pat kraitį turinčius Bulgarijos futbolininkus. Serbų sąskaitoje – 10 taškų po 5 mačų. Jie rikuojasi iškart po grupės lyderių vengrų, kurie 10 taškų surinko per 4 susitikimus. Trečia žengia Juodkalnijos ekipa, šiandien 97-ąją min. išplėšusi dramatišką pergalę 2:1 prieš Bulgarijos komandą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to jk

to jk portretas
LRT neiseina papirkti ,prigazdinti,kad dar butu viena marionete,o apie ligoni sviniu ir jo marioneciu klana pasiziurekite Skirmato Malinausko 'Šviniaus imperijos sargai,Šviniaus imperija ir daug kitu epizodu' jei nezinote apie ji,nors visa Lietuva zino kas do per paukstis tas jusu nieko detas svinius

tam jk.

tam jk. portretas
kokio velnio rodyti tiesiogiai kiemo spirdžių rungtynes,kai šie net Farerų žvejų mėgėjų komandos apžaist nesugeba.

jk

jk portretas
kam smerkti LFF vadovybe ar visai nieko detą Šviniu,kai net LRT visuomeninis transliuotojas futbolą ignoruoja,LR net rinktines rungtyniųnerodo,kokia ten konserviška žiurke vadovauja?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių