M. Stankevičius: noriu pasidalyti patirtimi

  • Teksto dydis:

Vienas geriausių pastarojo 20-mečio Lietuvos futbolininkų Marius Stankevičius grįžta ir nacionalinę rinktinę.

38-erių metų futbolo profesionalas bus Lietuvos pagrindinės vienuolikės vyriausiojo trenerio Valdo Urbono asistentas.

Be to, M.Stankevičius vadovaus šalies jaunių (iki 17 metų) rinktinei, padės Lietuvos futbolo federacijos (LFF) techniniam direktoriui belgui Patrickui de Wilde.

"Norėčiau padėkoti Lietuvos futbolo federacijai, pakvietusiai mane bendradarbiauti. Žinome, koks yra mūsų futbolo lygis, ką norime nuveikti, kur einame. Manau, kad atėjo metas savo patirtį perduoti naujajai kartai, – kalbėjo M.Stankevičius. – Tačiau aš ne magas su stebuklinga lazdele. Reikia bendrų pastangų, kad viskas keistųsi į gera. Deja, šiandien mes tik gainiojame kamuolį, o ne žaidžiame futbolą. Ką nuveikė anksčiau federacijoje dirbę specialistai? Sugriovė viską, ką turėjome. Jie buvo nekompetentingi žmonės ir to nereikia slėpti. Jei tuos dalykus slėpsime – netobulėsime, o jei diskutuosime – augsime. Esu pasiruošęs padėti talentingam jaunimui, kad pasitikėtų savo jėgomis, augtų, atkakliai siektų savo gyvenimo tikslų."

"Puikiai žinome Mariaus nuopelnus mūsų futbolui, tikimės, kad jo patirtis, autoritetas, charizma bus sėkmingo darbo faktoriai. Pasirašėme trejų metų sutartį su perspektyva į ateitį", – sakė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

"Mane maloniai nustebino Mariaus ambicingumas. Viliuosi, kad jo nusiteikimas neišblės", – teigė P.de Wilde.

M.Stankevičius žaidėjo karjerą baigė 2018-aisiais, yra atstovavęs Italijos, Ispanijos, Turkijos, Vokietijos klubams.

Praeitą sezoną M.Stankevičius dirbo su Italijos ketvirtos lygos komanda "Crema", buvo "Kauno Žalgirio" futbolo klubo konsultantas.

"Crema" prezidentas pasiūlė man imtis trenerio darbo. Galvojau apie tokią veiklą, todėl neatsisakiau. Komandoje debiutavo šeši nauji 16–19 metų žaidėjai. Nesunku išleisti jaunimą į aikštę, sudėtingiausia – kad vaikinai neperdegtų, reikia atitinkamai paruošti. Tai man pavyko padaryti, džiaugiuosi, ką įvykdžiau", – apie patirtį Italijoje pasakojo M.Stankevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių