Lietuvių repeticiją stebės galingos pajėgos

„Padarė įspūdį ir žaidimo kokybė, ir fantastinė atmosfera“, – prisipažino Valdas Ivanauskas. Lietuvos futbolo rinktinės treneris Dubline stebėjo Airijos rinktinės akistatą su stipriausia pasaulio rinktine – Belgijos komanda. Rytoj su airiais pasigalynės ir lietuviai.

Lygis – įspūdingas

Kontrolinės rungtynės tarp airių ir belgų baigėsi lygiosiomis 2:2, o lietuviams įspūdį paliko ne tik abiejų ekipų žaidimas, bet ir išskirtinė atmosfera Dublino stadione „Aviva“. Į draugiškas rungtynes susirinko net 48 tūkst. sirgalių, drauge su dalyviais atšventė ir Airijos futbolo asociacijos šimtmetį.

Žiūrovai, kaip ir Lietuvos rinktinės treneriai, neliko nusivylę. Nors Belgijos komanda žaidė be savo lyderių Kevino de Bruyne, Romelu Lukaku ir Thibaut Courtois, jos žaidimas paliko neišdildomą įspūdį lietuviams. Neliko nepastebėti ir Airijos futbolininkai, tarp kurių buvo nemažai Anglijos „Premier“ lygos atstovų.

„Padarė įspūdį pati žaidimo kokybė, ypač Belgijos rinktinės, nors jai neatstovavo daug pagrindinių žaidėjų, bet tie antri–treti numeriai kartais buvo net geresni. Airija – taip pat labai stipri, mobili komanda, palaikymas buvo neįtikėtinas“, – pasakojo V.Ivanauskas.

Egzaminai – birželį

Treneris drauge su kolegomis parengė preliminarų antradienio mačo planą.

„Dar žiūrėsime paskutines kelerias jų rungtynes. Manau, jie tikrai nežais tos pačios sudėties, kokios žaidė su Belgija. Kad ir kas išeitų į poziciją, žaidimo taktika nesikeičia. Tie žaidėjai yra tokio pat lygio. Aišku, bus sunku. Kiek teko girdėti, jau nupirkta 33 tūkstančiai bilietų, atmosfera bus fantastinė“, – neabejojo rinktinės treneris.

Pernai pasaulio čempionato atrankos turnyre lietuviai dusyk bandė jėgas su Šiaurės Airijos komanda ir abukart nusileido (0:1 Dubline ir 1:4 Vilniuje). Kontrolinių rungtynių ciklas mūsų šalies komandai taps svarbia repeticija prieš birželį startuosiančias UEFA Tautų lygos rungtynes. C divizione jų laukia akistatos su Liuksemburgo, Turkijos ir Farerų Salų ekipomis.

Kamuoja netektys

Mačą Dubline lietuviai pasitiks nukraujavusiomis gretomis – pasiteisino blogos žinios dėl Pauliaus Golubicko, kuris dėl raumens įplyšimo rungtynes turės praleisti. Mūsų komandai nepadės ir kitas saugas Linas Mėgelaitis. Futbolininkas po penktadienį vykusių kontrolinių rungtynių su San Marinu pajautė rankos skausmus. Jis buvo nugabentas į ligoninę, kur nustatytas rankos lūžis plaštakos srityje.

L.Mėgelaitis San Marine tapo antrojo įvarčio į šeimininkų vartus autoriumi, kai 27 min. po kampinio taikliai smūgiavo galva. Pirmąjį įvartį lietuviams 13 min. įmušė Kauno „Hegelmann“ klubo puolėjas Augustinas Klimavičius, pirmasis suskubęs prie Egidijaus Vaitkūno į baudos aikštelę perduoto kamuolio. Po neblogo pirmojo kėlinio mūsiškiai antrajame pasirodė kur kas prasčiau, o 62 min. leido Filippo Fabbri sušvelninti rezultatą – 1:2.

„Dvejopas jausmas. Labai koncentruotai pradėjome rungtynes, jautėsi lygių skirtumas. Pirmasis kėlinys buvo toks, kokį įsivaizdavome. Antrame kėlinyje gal pasijautė atsipalaidavimas, bet mes neturime teisės atsipalaiduoti. Tokias komandas turime pribaigti iki galo. Praleistas įvartis, įsivėlėme į chaotišką jų žaidimą“, – po susitikimo su silpniausia Europos rinktine kalbėjo V.Ivanauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
Buvo baisu žiūrėti, ypač antrą kėlinį. Elementaraus perdavimo nesugeba atlikti, technika kaip pas traktorius "Belarus". Visiškai mėgėjiškas futbolas, Smetonos laikai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių