„Kruoja“ ir „Sūduva“ iškrito iš Europos lygos turnyro

  • Teksto dydis:

"Pirmasis blynas gerokai prisvilo" - taip galima pavadinti Pakruojo "Kruojos" vienuolikės debiutą antrojo pagal pajėgumą Senajame žemyne 2013-2014 metų sezono Europos lygos futbolo turnyre.

Po nesėkmės namuose 0:3, "Kruojos" futbolininkai ketvirtadienį atsakomąsias pirmojo kvalifikacinio etapo rungtynes svečiuose praėjusio sezono Baltarusijos pirmenybių bronzos medalininkui Minsko "Dinamo" klubui pralaimėjo net 0:5 (0:4) ir pasitraukė iš turnyro.

Du įvarčius nugalėtojams pelnė Dmitrijus Syčiovas (16 ir 17 min.), po vieną - Artiomas Bykovas (5 min.), Hernanas Figueredo (15 min.) ir Vladimiras Chvaščinskis (71 min.).

Marijampolės "Sūduva" svečiuose po baudinių serijos 4:5 nusileido "FK Turnovo" vienuolikei iš Makedonijos ir pasitraukė iš varžybų.

Pagrindinis rungtynių laikas, kaip ir prieš savaitę namuose, baigėsi lygiosiomis 2:2 (1:0), o per pratęsimą komandos nepasižymėjo.

Pirmojo kėlinio pabaigoje Nerijus Valskis (43 min.) išvedė svečius į priekį, tačiau prasidėjus antrajam kėliniui Ilja Mitrovas (47 min.) išlygino rezultatą.

Po penkių minučių Tomas Radzinevičius (52 min.) išvedė marijampoliečius į priekį, bet per kitas septynias minutes (54 ir 59 min.) "užsidirba" dvi geltonas korteles ir pašalinamas iš aikštės.

Šeimininkai kiekybinį pranašumą išnaudojo per 7 kompensuoto laiko minutę, kai Dejanas Blaževskis (90+7 min.) realizavo 11 m baudinį.

Baudinių serijoje pradžioje į vartus nepataikė Gytis Urba, tačiau netrukus šią klaidą pataikė varžovų smūgį atrėmęs marijampoliečių vartininkas Pavelas Davydovas ir pirmoji serija baigėsi 4:4, o smūgiuojant iki pirmosios klaidos jau pirmąjį Povilo Leimono smūgį atrėmė šeimininkų vartininkas, o Gjorgjis Stoilovas buvo tikslus.

Kitų ketvirtadienį jau pasibaigusių, tačiau neskelbtų atsakomųjų pirmojo kvalifikacinio etapo susitikimų rezultatai (skliaustuose - pirmųjų rungtynių rezultatai):

"FK Aktobe" (Kazachstanas) - Kapano "Gandzasar" (Armėnija)              2:1 (2:1)
"F91 Dudelange" (Liuksemburgas) - Orhėjaus "Milsami-Ursidos" (Moldova)  0:0 (0:1)
Turku "Inter" (Suomija) - Leirviko "Vikingur Gota" (Farerų salos)       0:1 (1:1)
Agdamo "FK Karabach" (Azerbaidžanas) - Skopjės "Metalurg" (Makedonija)  1:0 (1:0)
Talino "Levadia" (Estija) - "Bala Town" (Velsas)                        3:1 (0:1)
"Valletta FC" (Malta) - "SP La Fiorita" (San Marinas)                   1:0 (3:0)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių