„Kauno Žalgiris“ – kuklumo skraiste pridengta sustiprėjusi organizacija

Penktoje pozicijoje praėjusį sezoną Lietuvos futbolo A lygoje užbaigęs „Kauno Žalgiris“ tarpsezoniu pasipildė ne vienu puikiai žinomu žaidėju.

Kauno ekipą sustiprino šalies rinktinėje rungtyniavę arba šiuo metu į ją kviečiami futbolininkai Martynas Dapkus, Egidijus Vaitkūnas, Dominykas Galkevičius, Tomas Mikuckis bei Danielis Romanovskis. Iš Ukrainos čempionato į „Kauno Žalgirį“ atvyko saugas Jurijus Bušmanas, į Lietuvą sugrįžo Utenos „Utenio“ prieš dvejus metus į Maroko klubą parduotas Rudinilsonas Silva, taip pat Lietuvoje rungtyniaus saugas iš Brazilijos Renato. Be to, „Kauno Žalgirio“ garbę gins du praėjusiais metais Pirmoje lygoje sėkmingai rungtyniavę jauni futbolininkai - buvęs „Pakruojo“ atstovas Deividas Šešplaukis ir Telšių „Džiuge“ žaidęs Benas Anisas.

Komandoje liko kertiniai žaidėjai: Linas Pilibaitis, Arūnas Klimavičius ir Joao Figueiredo bei abu vartininkai - Martynas Matuzas ir Deividas Mikelionis, o su ja atsisveikino Aurimas Raginis, Jurijus Mamajevas, Ernestas Mickevičius, Tomas Snapkauskas ir legionieriaus karjerą Narvos „Trans“ klube pradėsiantis Markas Beneta.

„Kauno Žalgiriui“ toliau diriguos sėkmingai praėjusiais metais ekipai vadovavęs Mindaugas Čepas, kuris savo karjeroje bene pirmą sykį vadovaus tokiam ambicingam klubui.

Nepaisant to, bendraudamas su alyga.lt portalu, žalgiriečių vairininkas išliko kuklus ir skambiais tikslais nesimetė, o pasidžiaugė patobulėjusia klubo organizacija, padėjusia pasikviesti gerai žinomus futbolininkus.

- Kaip pavyko tarpsezoniu pasikviesti Tomą Mikuckį, Egidijų Vaitkūną, Danielį Romanovskį ir kitus žinomus žaidėjus?

- Mokame gerai vesti derybas. Jūsų išvardinti žaidėjai turėjo ne vieną pasiūlymą. Kodėl jie pasirinko „Kauno Žalgirį“? Turbūt jie mumis tiki ir klubo ambicijomis. Atvažiavę ir pamatę aplinką, jie turbūt suprato, kad papuolė į tą terpę, kurioje patys jaučiasi komfortabiliai ir todėl nutarė padaryti tokią sąjungą su klubu. Manau, kad dėl to naudą turės tiek pats klubas, tiek patys žaidėjai.

- Kokius tikslus keliate artėjančiam sezonui?

- Klubo viduje esame išsikėlę tikslą ir jo viešai mes eskaluoti nenorime. Kalbant apie pačią komandą - nuo rungtynių iki rungtynių. Ruošiamės dabar „Atlantui“, medžiagos mažai, informacijos mažai. Neaišku, kuo jie pasipildė, jų pasirengimas vyksta vėliau, bet visus gerbiame. Būsime kuklūs už aikštės ribų, bet aikštėje kuklumas turėtų dingti.

- Esate žinomas kaip puikus vadinamųjų „underdogų“ strategas, o dabar savo rankose turite dėl aukštų tikslų kovoti suburtą komandą.

- Viską parodys sezonas. Tai, kokia dabar komandos viduje tvyro atmosfera ir taip, kaip vaikinai dabar atsiduoda darbui, manau, kad tas įdirbis išryškės sezono metu. Esu vaikinais pilnai patenkintas ir kiekvienas treneris norėtų turėti tokius žaidėjus, su kuriais dabar dirbu. Kiekvieno trenerio svajonė būtų dirbti su tokiomis asmenybėmis ir tikrais profesionalais, kurie nori gyvenime kažko pasiekti.

Mano, kaip trenerio, mintis buvo sudaryti miksą - patirtis, vidurinė grandis ir jaunimas. Manau, kad šią dieną, ką buvome sutarę ir kokius žaidėjus norėtumėme matyti su klubo vadovais ir trenerių štabu, paėjome į priekį. Įvertinus praėjusio sezono skautingą, kai atvažiavome į pirmas rungtynes su „Žalgiriu“ turėdami 13 žaidėjų, tai dabar paveikslas atrodo šiek tiek kitaip.

- Ar komanda šiuo metu pilnai sukomplektuota, ar vis dar ieškote papildymo?

- Ieškome pastiprinimo atakoje. Paieška ir žaidėjų sekimas nesibaigs niekada, jis vyksta ir dabar. Kategoriškai pasakyti, kad mes baigėme komplektaciją, tikrai negalima. Ieškome vadinamojo devinto numerio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Von Goethe

Von Goethe portretas
problema su Kauno futbolo klubais, kad jie keičia pavadinimus kas penkis metus. buvo puikus Inkaro klubas, vėliau dar geresnis FBK Kaunas, dabar Žalgiris ir Stumbras, rytoj velniai žino kas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių