„Kauno Žalgirio“ gretose – gynėjas N. Kurdičius

  • Teksto dydis:

Į pajėgiausią Čekijos futbolo lygą išvykus Jasonui Noslinui, „Kauno Žalgirio“ futbolo klubas greitai rado kuo šį gynėją pakeisti. Kauno ekipa sudarė sutartį su 25-erių gynėju Numanu Kurdičiumi.

Bosnijos ir Hercegovinos pilietis jau atvyko į Kauną, sėkmingai praėjo medicininę apžiūrą ir jau prisijungė prie komandos treniruočių.

Mostaro „Velež“ ir „Sarajevo“ jaunimo sistemose augęs gynėjas profesionalų futbolą žaisti pradėjo būtent pastarojoje ekipoje, su kuria du kartus tapo Bosnijos ir Hercegovinos čempionu, taip pat į viršų kėlė šalies futbolo taurę.

Iš „Sarajevo“ klubo jis taip pat buvo skolinamas Serbijos „Novi Pazar“ bei Albanijos „Kukesi“ komandoms.

Vėliau vidurio gynėjas persikėlė į Belgiją, kurioje vilkėjo Briuselio „RWDM“ marškinėlius. Tiesa, Belgijoje neįsitvirtinęs bosnis vėl buvo paskolintas „Novi Pazar“ ekipai.

2021-aisiais metais komandos naujokas buvo pakviestas ir į nacionalinę Bosnijos ir Hercegovinos rinktinę bei debiutavo kontrolinėse rungtynėse su JAV komanda.

Paskutine N.Kurdičiaus stotele prieš persikeliant į Lietuvą buvo Nachičevanės „Araz“ klubas Azerbaidžane. Ten futbolininkas rungtyniavo nuo praėjusios vasaros.

Per visą sezoną pajėgiausioje Azerbaidžano lygoje naujasis žalgirietis sužaidė 34 susitikimus startinėje komandos sudėtyje, pelnė vieną įvartį ir tik du susitikimus praleido dėl kortelių.

„Šį žaidėją stebėjome ilgą laiką, paskutiniame sezone jis buvo stabilus pagrindo žaidėjas Azerbaidžane. Tai tvirtas gynėjas, gerai žaidžiantis galva, stiprus dvikovose – būtent toks gynėjo profilis, kokio mums reikia. Jis gali žaisti tiek prie dviejų, tiek prie trijų vidurio gynėjų, o tai suteiks mums lankstumo. Tikimės, kad jis taps tvirtu ramsčiu gynyboje, nors suprantame, kad jam reikės šiek tiek laiko“, – sakė komandos vyr. treneris Saulius Širmelis.

„Kauno Žalgirio“ klube N.Kurdičius vilkės 27-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių