Jaunieji Garliavos futbolininkai garsina Kauno rajoną

  • Teksto dydis:

Garliavos jaunieji futbolininkai iš Prešovo miesto Slovakijoje vykusio tarptautinio, vieno didžiausių Rytų Europoje, futbolo turnyro "Fragaria Cup 2018" sugrįžo su antrąja vieta.

Savaitę trukusiame turnyre Kauno rajonui atstovavo dvi futbolo klubo „Garliava–SM“ komandos.

U-10 (2008 m. gimimo) „Garliavos–SM“ komanda, kurioje taip pat žaidė dvejais ar vieneriais metais jaunesni berniukai, pirmą kartą paragavo tarptautinių varžybų skonio. Kaip paminėjo treneris Tomas Matiušovas, blynas šiek tiek prisvilęs, tačiau įvertinant visas aplinkybes rezultatai puikūs, o gauta patirtis neįkainojama.

Tuo tarpu U-12 (2006 m. gimimo) komanda džiugino sirgalius ir trenerį Edviną Sutkų gražiu žaidimu. Pademonstravę puikią komandinę dvasią ir kovingumą berniukai nugalėjo varžovus iš Latvijos, Rusijos, Lenkijos, Slovakijos, Ukrainos, Rumunijos. Nepralaimėję nei vienų rungtynių, turnyro finale tik po baudinių serijos turėjo pripažinti varžovų iš Lenkijos Slubicės miesto pranašumą ir iškovojo antrąją vietą. Geriausiu turnyro vartininku tapo Antanas Simokaitis iš „Garliava–SM“ (U-12).

Turnyre garliaviečiai pelnė nemažos žiūrovų dalies simpatijas. „Šventinio parado metu, kuris skelbia varžybų atidarymą – visi žiūrovai skandavo „Lietuva“ ir mums praeinant plojo, mojavo, džiaugėsi. Dalis organizatorių buvo nusižiūrėję latvių komandą  „Gauja“, ir apdovanojimų metu pristatė, kad antrą vietą laimėjo „FK Garliava, Latvija“. Jie nebuvo girdėję, kad Lietuvoje yra toks miestas Garliava. Teko organizatorių pataisyti ir jis atsiprašęs pristatė, kad „Garliava“ yra iš Lietuvos, – pasakojo vieno iš U-12 komandos narių mama Rūta Slivinskienė. – Labiausiai įstrigo, kai per finalines varžybas su „UKS Polonia Slubice“ komanda mes, visi Garliavos sirgaliai, šaukėm „Garliava“ ir palaikėm savo vaikus, net kai jiems ir nesisekė, išgirdom skanduojant „Lietuva“ ir kitus. Tai darė Ukrainos ir Latvijos komandos. Tas jausmas tikrai išliks ilgam.“

Pasak jos, komandos nariai galėjo pasijusti ypatingais, nes po kiekvienos pergalės žmonės prieidavo ir sveikindavo, net jeigu komandos nariai ir pavieniai vaikščiodavo mieste. „Visi domėjosi ir labai palaikė mūsų komandą. Tai buvo nuostabi  draugiškumo pilna futbolo savaitė Slovakijoje“, – patirtus įspūdžius apibūdino pakaunės gyventoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių