Į aikštes - po pertraukos

Kovas pratęsiančiame Lietuvos pirmosios lygos čempionate intrigų netrūksta. Pirmenybėse galingai startavęs Kauno „Hegelmann Litauen“ klubas savaitgalį kibs į atlapus Vilniaus „Žalgiris B“ ekipai. Kauniečiai su 18 taškų po 13-os turų rikiuojasi 8-ti, o vilniečiai su 10-čia – priešpaskutiniai, 15-ti. Tiesa, sostinės ekipa dažnai pasitelkia pajėgesnių žaidėjų iš pagrindinės „Žalgirio“ ekipos.

Tuo tarpu kita Kaunui atstovavusi komanda „Stumbras B“ penktadienį neteko 1-osios lygos licencijos ir panašu, kad pasirodymą čempionate baigė. Kol kas „stumbriečių“ sąskaitoje buvo 17 taškų, tiesa, jie praleido keletą turnyro mačų iš eilės.

Kauno komandos gali susitelkti vien tik 1-osios lygos pirmenybėms, nes nepateko į LFF taurės turnyro ketvirtfinalį. Tai padarė trys pirmosios lygos komandos. Gargždų "Banga", Telšių "Džiugas" ir Kėdainių "Nevėžis" žengė tarp 8 stipriausių LFF taurės turnyro komandų ir tęsia kovą dėl taurės.

Pirmieji į ketvirtfinalį pateko "Bangos" futbolininkai, kurie rezultatu 3:0 įveikė Ukmergės "Spartaką". Du įvarčius pelnė Šarūnas Skulskis, dar vieną pridėjo Deividas Lukošius.

Pirmos lygos komandų derbyje, "Džiugas" rezultatu 2:1 įveikė "Vilniaus Vytį". Šeimininkams įvarčius pelnė Skirmantas Rakauskas ir Davydas Arlauskis, o paguodos įvartį svečiams pelnė Gytis Paulauskas.

Nelengvos rungtynės susiklostė "Nevėžio" komandai. Nors jų kelyje buvo 2-osios lygos komanda Kybartų "Sveikata", tačiau 100 metų jubiliejų švenčiantis klubas įvartį praleido tik rungtynių pabaigoje. 86 minutę kėdainiškiams įmušė Deividas Mikalauskas. Ketvirfinalyje pirmosios lygos komandų laukia penki A lygos klubai - "Sūduva", "Žalgiris", "Kauno Žalgiris", "Palanga" ir "Panevėžys".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių